Jump to content
weapon R

Престой под наклон.

Recommended Posts

Някой знае ли е нещо по темата?Всички знаем че има доста масълце в картера,но достатъчно ли е то за да успее да засмуче помпата при спиране под голям наклон.И каъв е горе-долу допустимия ъгъл.Включително напред,назад и настрани.Сега зимата всички ще подгряваме малко повече колите си на място и е опасно ако липсва мазане или пък е недостатъчно :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм се замислял като паля и подгрявам под голям наклон. Предполагам е от значение за маслената помпа наклона на къде е? От друга страна ми се струва малко вероятно помпата да остане на сухо и да не качва достатъчно масло - нали лампата ще почне да свети и т.н., а от двигателя ще се чуят приятни звуци...Все пак има хора, които живеят в планински райони и квартали (Драгалевци, Симеоново и т.н.) и освен под наклон, под друго не тръгват :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявайте колеги.Японеца го е мислил като прави хондата.Нашите хондички са снабдени с двойно дъно на картера и даже и да сте на доста голям наклон няма проблем.Даже на 4-та генерация е така!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма никакви проблеми може да стане само ако наклона е повече от 15%,а в България такива почти няма :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма никакви проблеми може да стане само ако наклона е повече от 15%,а в България такива почти няма ;)

Абе няма... ;)С това изобилие от места за паркиране вечер се катерим къде ли не пред блоковете. Като погледна от балкона ме избива на смях понякога, колите накацали в най-невероятни пози :PИначе на мен ми е интересно има ли проблем за двигателя ако колата дълго време стои в изправено положение. Чувал съм, че някои коли втора употреба ги носят така по кораби и влакове за да пестели място...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най много да се напълнят смукателните и испускателните колектори с масло през клапаните

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най много да се напълнят смукателните и испускателните колектори с масло през клапаните

Ако обясниш как ще стане тоя номер - те признавам... :P;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...