Jump to content
Guest Demon

Етика между колеги на пътя

Recommended Posts

Guest Demon

Днес сутринта на Драган Цанков пред мен караше един колега с черен Сивик хечбек 5G и много наточен на външен вид, от задната броня се подаваше гърне с хубав накрайник, имаше и лепенка на задното стъкло, че е член на клуба. Загледах Хондето, винаги се заглеждам по хонди :thumbs1: Пича видя както аз, че едната колона се осовбоди доста, използва я, за да дръпне напред по-бързо и да се върне отново в неговата си колона за движение. Аз тръгнах след него, за да използвам и аз ситуацията, но се сгъстиха колите и само той успя да се върне в предишната лента. Спрях до колата му и само чукнах леко с клаксона и пича ме пусна да мина пред него, веднага му благодарих......А всъшност тогава се замислих, че бях сигурен, че ще ме пусне да мина и предполам, защото и аз бих го направил и го правя винаги като видя Хонда на пътя. Предполагам почти всички тук сме така :newbie::bounce::chicken:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

да :newbie: и аз съм имал много подобни случаи :bounce: и съм забелязал че хондажиите сме от друга порода :thumbs1: и си помагаме на пътя :santa::chicken:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Да живеят Хондите ,Хондаджийте и Хондаджийките :chicken::thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

то не е само на пътя....въобще хондаджиите са много яки хора....всеки ден се убеждавам в това и това само ме радва....ако не бяха такива ....незнам какво щех да права :thumbs1::bounce::newbie::santa::xmas::chicken:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

А всъшност тогава се замислих, че бях сигурен, че ще ме пусне да мина и предполам, защото и аз бих го направил и го правя винаги като видя Хонда на пътя. Предполагам почти всички тук сме така  :thumbs1:  :bounce:  :chicken:

<{POST_SNAPBACK}>

Правя го често това и то не само на Хонди :newbie: Правете и вие така! По-честичко, по възможност :santa::xmas:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

да не викам дявола, ама май сме станали по-културни шофьорите.на витошка например за да се включиш, в час пик, трябва някой да те пусне, иначе забрави.в най-лошия случай минат 5 коли, и 6тата ме пусне!забелязвам, че колите спират да пуснат пешеходци, някой да паркира, изчакват трамваядано не се заблуждавам, а е тенденция, която да продължи. старая се и аз да съм културен участник в движението и да движим таз страна към европата по-бързо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Абсолютно:chicken:и на мен ми прави впечатление, че доста народ се съобразява с другите.Аз лично се опитвам да съм пример до колкото е възможно, макар че от време на време се случва да не видя пешеходец ( обикновено ги пускам)... или пък да пусна някой да влезе пред мен.Изключение са тези дето карат в насрещното или по трамвайните линии за да спестят на светофара.... За тях правя всичко възможно да не успеят да се вредят :thumbs1: А иначе, да настигнеш колега или да си размените по един ухилен поглед или едно :bounce: ... е това ме изпълва с ебати радостта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

А иначе, да настигнеш колега или да си размените по един ухилен поглед или едно  :lol: ... е това ме изпълва с ебати радостта.

<{POST_SNAPBACK}>

Respect :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

За съжаление съм на точно противното мнение...Онази вечер (точно на 8 декември) половин час клечах край спукана задна дясна гума - кофти ми е колата отдолу и зор закрепих крика, един студ, тъмно.... Та мина колега с червен сивик 4г, намали, заобиколи ме (бях заел доста от пътя) и си замина. Имаше лепенка, според мен видя моята. Никой не го задължава де, но аз лично със сигурност заглеждам хонди, особено сивик 4ген и ако забележа лепенката най-малкото ще да попитам кво става...Преди 3-4 дни пък друг колега ме видя в една затворена уличка, аз чаках познати, видял лепенката и слезе човека да си кажем по две думи, като разбра, че нямам проблем си замина по пътя. :blink:Бе хора всякакви. Умишлено не споменах тая случка от осми декември, въпреки, че ми стана гадно (не точно, повече съм доволен, че намерих здраво място по пода, до пролетта ще ми се налага с магия да я вдигам, а и явно резервните ми приспособления са operational, а това е друга тема за резервната ми гума), но като сте повдигнали темата, тея лепенки не ги слагаме да се гъзареем с форума, ами да се познаваме по пътищата...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest clockerman

A ве момчета от каде мога да си вземаи аз такава лепенка ве?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Днес сутринта на Драган Цанков ...Пича видя както аз, че едната колона се осовбоди доста, използва я, за да дръпне напред по-бързо и да се върне отново в неговата си колона за движение. Аз тръгнах след него, за да използвам и аз ситуацията, но се сгъстиха колите и само той успя да се върне в предишната лента. Спрях до колата му и само чукнах леко с клаксона и пича ме пусна да мина пред него, веднага му благодарих......

Къде по-точно на Драган Цанков? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

междодругото очаквах подарък от съклубарите за рожденния ми ден :blink: - лепенка на HONDA FAN CLUB :blink: мерси Ви предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Днес сутринта на Драган Цанков ...

Пича видя както аз, че едната колона се осовбоди доста, използва я, за да дръпне напред по-бързо и да се върне отново в неговата си колона за движение. Аз тръгнах след него, за да използвам и аз ситуацията, но се сгъстиха колите и само той успя да се върне в предишната лента. Спрях до колата му и само чукнах леко с клаксона и пича ме пусна да мина пред него, веднага му благодарих......

Къде по-точно на Драган Цанков? :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Малко преди радиото по посока обратна на телевизионната кула.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest poliqka

и аз така ама пича с акорд 2ген директо ми влезе в вратата ебати тъпака!слизаме и тоя разправя:така ли отнема предимство бе?а аз му викам:да те еба в колегата! дано ти изгние акорда и да караш голф 1ца цял живот!и си тругнах с кривата дясна врата...поне го проклех де-за което не съйалявам хич-удари ме нарочно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Някой от вас да е стигал до саморазправа с кретени?Днес деня ми е тръгнал така от сутринта... На път за работа, кефейки се на простотиите на Митко Павлов по Ретро радио точно на последния ми завой в сутрешния маршрут, карайки по Сливница, след кръстовището с Хр.Ботев ще правя десен завой. Има спирка, на нея Икаруси - автобус и тролей. Минавам покрай тях и съм си пуснал десния мигач, че завивам. В посления момент виждам един кретен с маршрутка как се изнизва из зад бусовете и ме тика навън. Успях да се мушна пред него, ръчна и на място! Заприщих го напречно, а зад него автобусите. Кипна ми за по-малко от секунда! Изкочих от колата и направо бягам към маршрутката и му тегля нааааййй-мазната псувня, която можеше да изгенерирам толкова рано сутринта! Гледам вътре един брадясал, мустакат кретен с цигара в устата и в другата си държи кафе. Прозореца му на половина отворен и той ми крещи "Кви са тия циркаджийски номера?!?!?!". Ей размина му се само със замахване през прозореца! Всъщност не съвсем щото си плисна кафето... :blink: Май направих шоу и на тия от спирката :P Друга случка - последния път като си ходих към Севлиево. На около 50км от Севлиево има изкачване 7км. Точно там съм се засилил от долу и на един сляп завой застигам автовоз, който драпа с 30-40 нагоре, а аз идвам с поне 120 зад него. Успях да намаля и когато се поотвори завоя изкочих и тръгнах да го изпреварва. В този момент идва някакъв идиот зад мен, засилен и директно залепна зад мен и щък дългите! Избеснях, понеже и без друго не се вижда нищо в този завой! Както и да е изпреварихме автовоза, след което последва колегиално пускане с десен мигач от моя страна и ... добре ми дошъл :D Оказа се някакъв търновец с много хубаво Мицубиши, което явно не е случило с карач. Гонка яко следващите 50 км, докато се разделим и аз плътно зад него на дълги. Той намали да ме пусне - аз намалям и пускам десен мигач, че спирам. Ама не посмя да спред. И като ме види, че съм почти спрял почва да ми се дърпа, ама за малко, щото ми случи на ината :D Абе каквото почукало - такова се обадило :blink: По принцип се стремя да съм възпитан и кротък шофьор, ама за такива хора - никаква милост! Гърч и това е! :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ей дидо о:blink:-ка цялата хубава тема!заради такива като него ни излиза лошо име на хондаджиитеи защо е цялото насилие? защо трябва да се отмъщава на всеки за всичко, око за две зъб за чене? как ще се подобри сигурността ни на пътя, когато 50 км караш без да виждаш, защото някой с дълги зад теб нещо не е доволен от теб?нали най-малкото ще се изнерви човека, и ще направи някоя простотия. и ако блъсне дете (недай си боже) после това дете на чия съвест ще лежи? едва ли ще е на съвестта на 'наказващия' защото той може и да не разбере какво е направилколко пъти се случва заради някой дето кара като кон с капаци, да стане катастрофа заради него пък той да не разбере - и чия е вината после?има си органи за наказване, превъзпитание и контрол - не трябва да се правим на по-велики, отколкото сме, и да увеличаваме чалгата на пътяв библията добре е казано - ударят ли те по едната страна, дай другата. дали този няма повече да се замисли какво е направил, ако му се усмихнеш и кимнеш, отколкото да го изнервяш 50 км и после да си го изкара на някой друг невинен?ами ако наистина е бързал, бременна жена или болно дете?точно за това е тази тема, да има повече толерантност по пътищата. и толерантността не е само към тези, които са толерантни към теб!нека се замисляме повече за нашите постъпки и възможните последствия от тяхизвинявам се за дългото излияние

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Оня ден някакъв летеше по Дойран и като успя да спре се наредихме редичка той, аз и един тролей, аз се измъкнах, пича след мен на дълги - е спрях, свалих прозореца и го питах спокойно какво иска, а той отвътре ми крещи нещо на затворен прозорец и като ми видя как седя и му се усмихвам отвътре му писна и си тръгна :blink:Тея дни пак някакъв с пИжо 405 тръгна на аварийни (кльопна се точно пред мен без да погледне дали идва някой), светеше му и бялата ламБа за заден ход, мигнах, спрях, слязох от колата и му казах, че му свети (другото ми беше минало вече), той тогава се усети, че карал на ръчна. Дали не напълни гащите обаче? :blink: Ае, като дръпна ръчната верно ли свети бялата светлина отзад?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

ей дидо о:blink:-ка цялата хубава тема!

заради такива като него ни излиза лошо име на хондаджиите

<{POST_SNAPBACK}>

Аз с теб няма да се заяждам, щото това твоето си е точно такова. Като съм недостоен да карам Хонда - ела ми свали поне лепенката отзад да не ТЕ срамя! :blink:

Двете случки, които разказах не търпят обръщане и на другата буза! Щото сигурен съм тоя с маршрутката поне днес цял ден ще внимава как кара и как излиза от спирки!

А оня търновец, другия път преди да прави такива рисковани простотии, ще се замисли дали няма да случи на някой като мен!

Чалгата се разпространява точно за това, защото такива като нас си седят на задниците и търпят да ги залива цялата тая пумия! Не бъркай колегиалността с търпимостта!

А като вкарваш темата в такива крайности с бременни жени и деца - замисли се ти как караш в градски условия и къде риска да ти изскочи някой е по-голям, дали на магистралата на 30км от най-близкото населено място или на 20см от тротоара!

Повече в тая тема няма да :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ей това с пресвяткането на дълги ми е най-отвратителното. Карам си по магистралата, настигам някого, престоявам се в ляво да го изпреваря и все се появява някой, дето почва да ми пресвятка отзад. Шшш, чакай малко бе, как така?! Все едно играеш играеш мач, идва ти топка, засилваш се да стреляш и някой зад тебе се провиква "аааааааааз". Може би не беше най-подходящото сравнение, както и да е.В такива случаи аз пускам задните светлини за мъгла. А те хич не светят лошо.Естествено има такива, които карат по-бързо от мен като изпреварвам, но си изчакват чинно зад мен докато мина. Съответно тогава аз гледам да си се прибера по-бързо в дясно, като дори подавам десен мигач преди това.Просто има хора, които заслужават толерантност, и има такива, които не заслужават. Защото при вторите "толерантност" би означавало "безнаказаност".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Колеги внимавайте с тези изпреварвания, защото не се знае кой с каква скорост лети в крайната лента и щом ти святка дали изобщо може да спре или му е трудно. Няма да коментирам има ли право да кара с толкова, защото всеки който може да зададе този въпрос, трябва първо да си отговори той дали е нарушавал това правило......А иначе идеята ми за темата беше именно това, да убеди у тези, които не са достатъчно толерантни по улиците, че не толкова трудно и най-вече по-безопасно да сме по-сдържани и не толко отмъстителни зад волана. Наистина има кретени, но Ти няма да промениш света, най-много да стане още една беля по улиците, която ще влезне в статистиките на КАТ.Ще излъжа ако кажа, че не съм от тези дето не е шамаросвал някога някой тотален улигофрен зад волана, но в интерес на истината мина време, пораснах още на акъл и виждам, че няма голям смисъл от подобни действия. Човек трябва да помни, че автомобила не е просто машина, а машина за убиване ако излезне от контрол!Спомних си сега за думите на един мой приятел, който е много сериозен мъж, който освен като бойна единица има си и доста стъбилен гръб. Та този човек е адски миролюбив и много спокоен. Та от него съм чул следните думи, че баща му е инвалид и е с една отрязана ръка. Човека заради недъга си кара със затруднение и се случва понякога да засече автомобил или да изнервя с бавното си шофиране, въпреки сравнително пригодения му автомобил и автоматичната скоростна кутия. Като шофираш всъшност знаеш кой какъв е и какъв проблем си има, за да те изнервя понякога на пътя. Представете си понякога, че шофьора отсреща е инвалид като този човек и за това не е успял да направи както трябва маневрата си и за това ви е засекъл, какво ще се случи тогава, ще изкараме да пребием инвалида ли?Истината е, че трябва да сме повече хора на пътя, пък ако има идиоти, да си трошат главите, света не можем да го оправим, но можем да го направим малко по-безопасен с нашето поведение на пътя и да разберем, че не е толкова трудно да сме малко по-толерантни. Аз гледам да съм, особено към колеги с Хонди на пътя :blink:

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

QUOTE(Magnum @ Dec 15 2005, 12:13 PM)ей дидо о-ка цялата хубава тема!заради такива като него ни излиза лошо име на хондаджиитеАз с теб няма да се заяждам, щото това твоето си е точно такова. Като съм недостоен да карам Хонда - ела ми свали поне лепенката отзад да не ТЕ срамя!  Двете случки, които разказах не търпят обръщане и на другата буза! Щото сигурен съм тоя с маршрутката поне днес цял ден ще внимава как кара и как излиза от спирки!А оня търновец, другия път преди да прави такива рисковани простотии, ще се замисли дали няма да случи на някой като мен!Чалгата се разпространява точно за това, защото такива като нас си седят на задниците и търпят да ги залива цялата тая пумия! Не бъркай колегиалността с търпимостта!А като вкарваш темата в такива крайности с бременни жени и деца - замисли се ти как караш в градски условия и къде риска да ти изскочи някой е по-голям, дали на магистралата на 30км от най-близкото населено място или на 20см от тротоара!Повече в тая тема няма да

:) Аз давам път на всички ( даже и на голфове ) обаче има и такива дето си заслужават боя. Като няма КАТ ще има бой :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

абе трябва да се правят и комромиси и трябва да се преценят ситуациите. пускам някой друг пуска мен и така- не на агресията по пътищата :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

аз пък давам на всички път .така де дали ще стигна 5 минути по рано или по късно ми е все тая. :Dа по принцип съм съгласен с Дидко за маршрутките .според мен трябва да ги забранят те са изключителни ТАПАНАРИ :D

Редактирано от greenwather

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Момчета не се нервораийте на тъпанари защото вие си хабите нервите а понякога олигофрена направил някоя простотия дори и не е забелязал какво е направил:xmas: Аз съм много ЗА за толерантостта на пътя но и на мен ми е идвало да пребия някого:fun: Няма значение каква е марката на автомобила и какъв е шофиращия важното е че търябва да си помагаме на пътя няма значение дали сме от един клуб или не:) БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ НА ПЪТЯ ЗА ДА МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ И ДРУГИТЕ (които прихващат):angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest radio_manbg

абе истината е че май сме тръгнали да се цивилизоваме.... ама все още има дето се мислят за богове и т.н.е преди 2-3 дни пускам една кола една втора се набута ма си викам айде кво толкова и тъкмо тръгвам да минавам и некъв чифут с ц-класа се засилил и не го ебе дали ще го пусна или не той минава..... абе теглих една и викам абе нека да видим дали ще смее да мине през мен и ако наистина ме беше ударил щях да прескоча всичката хуманност заложена в "благата" си душа и тоя ни щеше да дочака КАТ ни Линейка :) след като реши че няма да мине спря(едвам едвам) и започна да гледа се едно сам му изял десерта.....абе....трябва да сме по човечни и цивилизовани ама и трябва да покажем на тея - Безсмъртните че си има размер ковчег за всеки...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

оо знаем ги тия с германските лимузини, radio_manbgте всичките имат няколко общи дефекти - не им работят мигачите, спирачките, не се виждат километража, централното и страничните огледала... :):);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest clockerman

A бе и аз съм много спокоен човек , ама като седна в колата и незнам защо ако някой нещо ме изнерви с глупавото си и опасно поведение на пътя така се озверявам че съм готов на всичко да го пребия ...а не съм такъв човек ве.Даже скоро карах една мацка до работа и ми се случи един да ми изкочи от една уличка без да се огледа за малко се разминах с него и така изпсувах мазно че не се усетих в присъствието на мацката и тя много се стрестна горката. От тогава си казах преди да тегля майна първо да помисля и после ако си струва... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

Истината е, че трябва да сме повече хора на пътя, пък ако има идиоти, да си трошат главите, света не можем да го оправим, но можем да го направим малко по-безопасен с нашето поведение на пътя и да разберем, че не е толкова трудно да сме малко по-толерантни. Аз гледам да съм, особено към колеги с Хонди на пътя  :)

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...