Rosso 0 #1 Публикувано 5 Октомври, 2009 Здравейте колеги.Имам проблем с шарнира на Хонда Акорд '95. Вчера при движение със скорост от около 5-10км и минаване през едни релси се чу ужасен шум и управлението на колата стана невъзможно. Успяхме да видим че шарнира е сдал багажа. Основния проблем обаче е че като решихме да закараме колата с пътна помощ до сервиз...това се оказа невъзможно поради ред причини: нечъзможност да качат колата на пътната помощ,риск да падне колелото и т.н. ... сега колата седи на една бензиностанция на околовръстното в София и се чудя как да разреша проблема. Единия вариант беше да дойде човек на място,но единствения който намерих ми заяви че само за да дойде до колата,ще ми струва 25лв. от там нататък не се знае...."зависи какво излезе,но само за шарнира-60лв" ... което някак ми се струва прекалено. Та молбата ми е да си кажете мнението и да ми дадете съвети как да се справя с проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbuls 21 #2 Отговорено 5 Октомври, 2009 (Редактирано) ми купуваш си шарнира, вдигаш на крик, махаш колелото и го сменяш ако тръгнеш да я местиш много вероятно е да прецакаш още нещо, ако не се е прецакало вече. не си ли усетлил, че ти е заминал шарнира, че чакаш чак да излезе? Редактирано 5 Октомври, 2009 от pitbuls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rosso 0 #3 Отговорено 5 Октомври, 2009 Това е друг въпрос след като 3 месеца изкарах във Варна без колата си и я бях оставил на родителите ми...преди една седмица като се прибрах ест. ми направи впечатление че има проблем, но реших че може да изчака няколко дена.А колкото до смяната.... лесно ли се сменя и от какви инструменти ще имам нужда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #4 Отговорено 5 Октомври, 2009 (Редактирано) Ключове(32-34 за големиоя болт) и чук ти трябва, но по добре да го смени някой който разбира. Сам без подходящи условия много трудно се набива шарнира. Редактирано 5 Октомври, 2009 от Z-Ro Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Борислав 23 #5 Отговорено 5 Октомври, 2009 Ключове(32-34 за големиоя болт) и чук ти трябва, но по добре да го смени някой който разбира. Сам без подходящи условия много трудно се набива шарнира.Колега какво му е трудното равиваш после избиваш сваляш шарнира навиваш новия по същите белези на стария и го стягаш и после на стенда и готово. Няма нищо сложно. Поне за мен не философие. Но тези цени 60лв за шарнир направо незнам с сваляне и качване 100лв ще ги мине ако майстор ти го сменя по думите на този фен. Майстор да си в София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове