Jump to content
Guest Venom_ALIEN

масло скорости?

Recommended Posts

Guest Venom_ALIEN

Абе хора интересува ме има ли някво по специално масло за скорости което се препоръ4ва или е се тая?И ако има от каде може да се земе такова масло?задавам този вупрос за6тото един приятел му казали 4е за civic след 94г имало някакво специално масло което се зимало от представителството.10x предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

има специално HONDA MTF масло, което отговаря на двигателно с вискозитет 10W-30Така че може да сложиш синтетично двигателно масло в скоростите.Казвам синтетично, понеже първо ще издържи до края на живота на колата. И второ, понеже е по-течно на ниски температури, по-малко си мени вискозитета с промяна на температурата. Пък скоростната кутия най-често работи студена, добре е да има добра смазка на ниски температури.Аз съм сложил Elf 5W-30 с добавка на Liqui Molly на молибденова основа (твърда смазка), има специална добавка за скоростни кутии. Но не съм сигурен, че това е най-добрата комбинация.Най-сигурно от Хонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

има специално HONDA MTF масло, което отговаря на двигателно с вискозитет 10W-30

Така че може да сложиш синтетично двигателно масло в скоростите.

Казвам синтетично, понеже първо ще издържи до края на живота на колата. И второ, понеже е по-течно на ниски температури, по-малко си мени вискозитета с промяна на температурата. Пък скоростната кутия най-често работи студена, добре е да има добра смазка на ниски температури.

Аз съм сложил Elf 5W-30 с добавка на Liqui Molly на молибденова основа (твърда смазка), има специална добавка за скоростни кутии. Но не съм сигурен, че това е най-добрата комбинация.

Най-сигурно от Хонда.

<{POST_SNAPBACK}>

Маслото за двигателя и трансмисионното не са еднакви. Визкозитета може да е един и същ, но свойсвтата са различни на 2-та вида. Не знам защо повечето хора в БГ наливат навсякъде моторно масло? Това мися, че е голяма грешка и заблуда.

;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

ами като няма оригинално, какво да слагаме?при това не съм чул някой да е изревал от скоростна кутия, карана с пълна синтетика за двигател, виж ако сложиш нормално диференциално масло като в немски или руски кошник, тогава ти е спукана работата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Аз слагам 5W40 и си свиркам,па нека съм в гре6ка и заблуда ;) Скоростите влизат като у кофа хихихихихи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

и моето е 5W40 Full sintetic на "MOTOREX", вкарвам ръчката и над 7000 оборота без да хърка, влиза си кат снощи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Това мися, че е голяма грешка и заблуда.

Само така си мислиш ;) Отвори който и да е каталог за масла и виж какво пише.В повечето случаи направо си го пишат "as engine" или 10w30/40

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Миамото 6то спори6 с 4овека не моа та разбера,остави ти тея каталози те са за ламерите-българи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Това мися, че е голяма грешка и заблуда.

Само така си мислиш ;) Отвори който и да е каталог за масла и виж какво пише.В повечето случаи направо си го пишат "as engine" или 10w30/40

<{POST_SNAPBACK}>

То и на маслото за шевната машина на баба ми може да пише 10w30/40, ама това не значи , че мога да го сипя в скоростната кутия или в картера на двигателя. По твоята логика обаче може... Май не си много наясно какво значи тази комбинация от цифри и букви?

Те хората като са глупави и нека измислят трансмисионни масла за предавателни кутии, а умниците да си наливат двигателно и да си свиркат и да си мислят, че всичко е окей. Ако искате и слънчогледово олио си слагайте, но бих искал да ми дадете пример за универсално масло дето се сипва в двигател и в скоростна кутия. Дайте линк и ще се съглася.

На всички сайтове за масла си пише кое за какво е само да има кой да чете.

Недейте така, че ще ви се смеят хората. Поне в нещо , ако не сте сигурни не заблуждавайте!

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Шевната ма6ина на баба ти ако е с Хондовска трансмисия къв ти е проблема.Шта помоля като вярва6 само на линкове да не бъде6 толкова краен в изказванията.От такива разбирковци целия ми капак на двигатела е в 6люпки от семки ;) Аз продължавам да съм заблуден,а ти газ на зазката купе и хи4 да не ти пука.Ни6то ли4но.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Въй още един разбирко :D Аве пич аз на каталог ако не вярвам на теб ли да вярвам...е няма как да стане.МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ Е КАТО ДВИГАТЕЛНОТО ПРИ ХОНДА на всеки хондаджия,и не само,е известно това,явно само заз феновете не са научили за това.В една друга тема се наложи да се обясняваме за маслата и се скарах ме,айде и тук да не става така а....кво мислиш. Линк не мога да ти извадя,не ми е тва работа.Аз бачкам в сервиз ако искаш мога да ти изкарам буталото на ЗАЗА през аспуха ама линк.....еми не мога да ти изкарам.Що не се консултираш с "Autodata"....или може би не е достойна за теб и там пишат глупости.Ти като искаш си карай с "Honda Manual Transmission Fluid" а пак аз и останалите дето не разбираме кво масло дасложим в кутията ни остави да си ги строшим(аз си имам резервна щото няма да сложа HONDA MTF а ще си карам с 10w30/40)Едно се питам аз защото на всякаде е пълно с абуригени които се опитва да се направят на мноооооооо вещи в занаята ;) Пич нищо лично ама нито си ми на постовете нито си ми и на годините(сигурно) за да ми скачаш токлкоз остроп.п И да следиш на баба си шевната машина че с тва 10w40 може да се прецака

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

хайде на линковете за почитателиhttp://media.honda.co.uk/car/owner/media/m...62SH200/4-2.pdfно пък като се замисля, официалния workshop manual, издаден от honda, помещаващ се на официален honda сайт, май не може да му се вярва ... :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

А хора, защо е така, знаете ли?Защото при моя Галант например го дават 75W-90...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

на Хонда скоростните кутии са (бяха) специални, с по-ниски загуби.дебелото масло внася доста загуби

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Въй още един разбирко :D Аве пич аз на каталог ако не вярвам на теб ли да вярвам...е няма как да стане.МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ Е КАТО ДВИГАТЕЛНОТО ПРИ ХОНДА на всеки хондаджия,и не само,е известно това,явно само заз феновете не са научили за това.В една друга тема се наложи да се обясняваме за маслата и се скарах ме,айде и тук да не става така а....кво мислиш. Линк не мога да ти извадя,не ми е тва работа.Аз бачкам в сервиз ако искаш мога да ти изкарам буталото на ЗАЗА през аспуха ама линк.....еми не мога да ти изкарам.Що не се консултираш с "Autodata"....или може би не е достойна за теб и там пишат глупости.Ти като искаш си карай с "Honda Manual Transmission Fluid" а пак аз и останалите дето не разбираме кво масло дасложим в кутията ни остави да си ги строшим(аз си имам резервна щото няма да сложа HONDA MTF а ще си карам с 10w30/40)

Едно се питам аз защото на всякаде е пълно с абуригени които се опитва да се направят на мноооооооо вещи в занаята :unsure:  Пич нищо лично ама нито си ми на постовете нито си ми и на годините(сигурно) за да ми скачаш токлкоз остро

п.п И да следиш на баба си шевната машина че с тва 10w40 може да се прецака

<{POST_SNAPBACK}>

Ммммдаааа, убеждавам се, че навсякъде е пълно с дървени философи. Ти щом работиш в сервиз кажи кой е той, за да знаят хората къде да не ходят. Ако искаш първо си извади буталото от твоя аспух, че като гледам майче бая е задрало, а след това мисли за буталата на другите.

Какво става с линковете? Що не вземеш да се обосновеш малко, а не да дрънкаш и да заблуждаваш.

Едно се питам аз защото на всякаде е пълно с абуригени които се опитва да се направят на мноооооооо вещи в занаята :D  Пич нищо лично ама нито си ми на постовете нито си ми и на годините(сигурно) за да ми скачаш токлкоз остро

Тебе броя на постовете и годините ли те правят нещо повече от другите? Сигурно в следващит ти пост ще познаеш рожденната ми дата. По отношение на постовете мога дати кажа един основен постулат от икономиката: "Количествените натрупвания водят до качествени изменения".

Каквото масло искаш си сипвай, но недей да заблуждаваш! Това искам да ти кажа и пак ти го повтарям. Различните масла имат различни свойства и са с различно предназначение. В мрежата има доста изписано по този въпрос. Във всеи сайт за масла пише кое масло за какво се използва. Във вашия сервиз сипвайте каквото си искате на хората, но това не е гаранция, че е правилно. Ти някога купувал ли си нов автомобил и виждал ли си как се обслужва във фирмен сервиз? Ако нямаш възможност да си купиш поне върви и питай колегите ти какво масло наливат в скоростната кутия и ако не е предназначено за това дали се признава гаранцията на колата ако нещо се случи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

хайде на линковете за почитатели

http://media.honda.co.uk/car/owner/media/m...62SH200/4-2.pdf

но пък като се замисля, официалния workshop manual, издаден от honda, помещаващ се на официален honda сайт, май не може да му се вярва ...  :unsure:

<{POST_SNAPBACK}>

Нямам какво да добавя,колегата Magnum го е постнал вместо мен.Това че от Хонда са добавили някоя добавка в MTF правили го по-различно от двигателното,ако е ДА тогава отговорими и на другия въпрос:Когато някой сложи добавка заедно с маслото в двигателя това означава ли че то става не двигателно а някакво специално тип Grizli made :D

Моето бутало незнам да ли е задрало ама твоето явно е,дори и след като хората ти дадоха линк ти продължаваш да остроумничиш.

п.п:И да не забравяш да наглеждаш на баба си шевната машина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

на Хонда скоростните кутии са (бяха) специални, с по-ниски загуби.

дебелото масло внася доста загуби

<{POST_SNAPBACK}>

.......верно е, но не е само това. Едно време(че и сега) на руските и немски избушляци, освен гъстото, миришещо на чесън диференциално масло, се добавяше и специална гресовидна смазка тип "Негрол" в трансмисиите, от което стават по-безшумни и "по-мазно влизат" скоростите. Това е така, поради една проста причина :

триещите се вътре части са с такива огромни допуски и хлабавини, че не дебело масло и грес, ами и нокътя ти ще мине и имат нужда от уплътняване за по-добра и безшумна работа :D

Защо при хонда не е така? Ами много просто - всичко е толкова прецизно и точно изработено и припаснато, че а си сложил диференциално масло, а си задрал и блокирал трансмисията, понеже дефакто я оставяш да работи на сухо, а маслото да си лежи в картерите. Това че Хонда препоръчват МТФ, ДЕКСТРОН или нещо си друго не означава, че тези масла нямат техните аналози от други производители, в случая става въпрос за нормално синтетично или полусинтетично двигателно масло, което във всеки сервиз ще ти го докажат с каталозите с които задължително разполагат :unsure: Дано да сте ме разбрали, опитвам се максимално просто да го обясня. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Е прекалявате... :unsure: Евала! Осрахте темата.Миамото, знаем че си прав.... само че някои хора само си търсят да се заядат. Не им давай поводи. Мерси.Гризли, последно предупреждение пич. Стига срал! И намали нападките.Майна, мерси приятелю за разясненията, но.....Принудихте ме да се намеся.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...