Jump to content
Radko

Стрелката на газовата уредба не мърда

Recommended Posts

Здравейте колеги,Положението е следното, преди два дни напълних газовата бутилка на Акорда до горе. (30 л е бутилката,събира 24 л) и до момента съм изминал около 80 км. Стрелката на бутилката си стои в крайно горно положение - все едно току що е напълнена. Някой да има някаква идея защо не ми отчита правилно?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм подобни проблеми на друга кола,сега си карам на бензин.Поплавъка в бутилката блокира.Има вариант да се почисти-изразходвай газта до край и отворете бутилката и ще видите дали нещо може да се направи.Първия път като го чистих изкара 1 година.Втория-направо го смених.Беше около 30 лв по спомен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и моята е така..и тя е 30л..но хващам 22-23л..стрелката си работеше но нещо и стана и закова на средата,но не е за претеснение.. :)

Редактирано от Niko1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега какво имаш предвид като казваш "отоврете бутилктата". Трябва да махна капака, който е над стрелката? Или нещо друго? Как да разбера дали поплавъка е замърсен? Мога ли сам да се справя или трябва да ходя при майстори?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,Положението е следното, преди два дни напълних газовата бутилка на Акорда до горе. (30 л е бутилката,събира 24 л) и до момента съм изминал около 80 км. Стрелката на бутилката си стои в крайно горно положение - все едно току що е напълнена. Някой да има някаква идея защо не ми отчита правилно?

И аз го имах този проблем с предишната кола. Пак с 30 литрова газова бутилка. При пълнене догоре.Имах и проблем, че след като се закотви така стрелката, не позволяваше и да зареждам газ.Не ти отчита, просто защото е заял поплавъка в най-горно положение. Иначе стрелката при мен си я движех на ръка, но след като я пуснех, пак се връщаше в крайно положение.Моето решение беше:В кръга, (дето се затваря с пластмасов капак на винт), точно до стрелката, опирах около 10 см метална пръчка(моето беше всъщност секач, но с тъпата страна към бутилката) и после един(или 2) резки, но не много силни удара с чука по секача, който предава удара в/у самата бутилка - и готово, стрелката се отлепваше(т.е. поплавъкът се освобождаваше), отиваше си на позиция, съответстваща на газта, и можех да зареждам отново.След 5-6 такива процедури спря да ми заяжда стрелката/поплавъка, но това е доста относително. Давай смело по този начин, няма страшно за бутилката.Иначе и мен ме съветваха да изразходвам газта докрай, после да отварям бутилката и т.н....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитай да разхлабиш скобите, държащи бутилката / ако е цилиндрична /, завърти я в едната посока - ако поплавъка си остане заседнал, опитай в другата посока. Обикновено поплавъка засяда от неправилен монтаж на бутилката.П.П. И моята стрелка не работи, стои в средата, но никога не съм се ориентирал за количеството газ по нейното показание. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам я вече 9 месеца така колата и проблема е от вчера, не вярвам да е лош монтаж :).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ме разбра - под неправилен монтаж имам предвид положението на бутилката спрямо механиката на стрелката и събраните там боклуци от качествено гориво, но както и да е... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги, ще отида в сервиза където ми я монтирата. И още един въпрос относно газовата, днес ще слагам изпускателен колектор на Акорда 4-2-1, трябва ли да се правят настройки отново на газовия инжекцион или слагам и карам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...