Jump to content
petyopopov

Скорости на D16a6

Recommended Posts

Колеги,днес се опитвах да сменям каре.Оказа се,че това,което взех е друг модел,но ми направи впечатление друго-като извадих полуоската от скоростната кутия,не потече масло,и вътре ми се видя суха,а от долу кутията беше доста омаслена.Въпроса ми е-как да проверя дали има достатъчно масло,и от къде се сипва?Колата е Шатъл,а мотора D16A6!Благодаря ви предварително!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,хайде,де!Никой ли не знае нещо по въпроса? Може да си казвате"Баси новобранеца!",но за пръв път имам Хонда,и ми е като китайско писмо,засега,но съм природно интелигентен,като немска овчарка,и се уча в движение,така,че,КАЗВАЙТЕ КОЙ КАКВОТО ЗНАЕ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"" :hmmm: това че си свалил полуоската и не е протекло масло не значи че няма :cry: маслото се долива от една пробка. намира се странично. на 4 ген нямам снимка да ти го покажа. Има два варианта за масло. Така че не знам с какво ще долееш че да си сигурен че е такова. Единия вариант е обикновено двигателно масло 10W40, а другия вариант е Хонда МТФ .п.п. МТФ се препоръчва на модели след 96-та, 10в40 е преди това. Ама и двата варианта стават без проблеми.п.п.п. Виж от къде ти омаслява. Най-вероятно е семеринга на карето.

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е,че спря да се омаслява,а пробката я видях,отстрани,но помислих,че е контролна.Масло имам като това,което сложих на двигателя–15W40,минерално,такова ме посъветваха специалистите,става ли и за кутията?И как се долива през тази странична пробка?Някаква крива фуния,или нещо от този род?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами щом "специалистите" са ти казали че става , значи е така (щом им се доверяваш). за маслото на кутията: написал съм какво трябва да е пък ти ако искаш и М10Д налей ..... предполагам най-ще ти е лесно да го налееш с малка фуния и маркуче, ама знам ли ...допитай се за всеки случай до специалистите :P

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам при твоята кутия как е, но има 2 болта то дясната полуоска. Единия е на нивото на полуоската, от него се налива, като макс нивото е точно на нивото на полуоската. Другия е точно под полуоската, и е за източване на маслото. Наливай MTF или 10w40.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А,май схванах.Утре ще приложа наученото! Мерси на всички,и лека нощ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз маслото го налях през отдушника... щото нямах шприц.... а за отдушника намирасе от горната част на кутиата (поне на моита).. предполагам и при теб ще е така...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е задължително да е шприц. Трябва ви маркуч (тънкостенен) 1м-1.5м, и една фуния. От Практикер може да си купите маркуча, а фунията от домашни потреби. Аз поне така си реших този "проблем".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знае ли някой дали може да се долее малко 10w40 VALVOLINE полу синтетика в ръчна скоростна кутия коята в момемна е с MTF

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...