Jump to content
Guest Didko

Ключалката

Recommended Posts

Guest Didko

Привет колеги!Незнам внушавам ли си или не, ама от както температурата падна под 0 сутрин, нещо ключалката на шофьорската врата се отваря сякаш по-трудно. Та това ме навежда на мисълта да не би да мръзне нещо вътре, макар че незнам влага от къде може да се е появила точно на това място. Интересува ме дали ако пръсна с малката тръбичка ВД40 в самата ключалка ще се пооправи или ще си направя по-голямо мазало :DЧакам съвети! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Привет колеги!

Незнам внушавам ли си или не, ама от както температурата падна под 0 сутрин, нещо ключалката на шофьорската врата се отваря сякаш по-трудно. Та това ме навежда на мисълта да не би да мръзне нещо вътре, макар че незнам влага от къде може да се е появила точно на това място. Интересува ме дали ако пръсна с малката тръбичка ВД40 в самата ключалка ще се пооправи или ще си направя по-голямо мазало :D

Чакам съвети!  :D

<{POST_SNAPBACK}>

направи като мене и няма да ти мръзне :D:P:D

ако не, го пръсни с нещо :P на всички бензиностанции продават разни мазила и спреичета против замръзване :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Ми то ... във всяка бензиностанция има спреийчета за замръзнали ключалки,мисля на спиртна основа са. Аз лично за такива случаи си имам винаги едно в колата ... ъъъ въпреки че за какво ми е в колата като ми замръзне ключалката и не мога да стигна до там ... не знам :D С тях не би трябвало да има проблеми ... а ти влага да искаш сега зимата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

Дидко, ето го и най-лесното и евтино решение....чакаш 20 мин на студа да ти се припикае....после опикаваш едно хубаво ключалката и грам лед няма да остане... :D малко гнусничко ама сигурно ше сработи.втора версия - слагаш си централно и забравяш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Дидко, ето го и най-лесното и евтино решение....

чакаш 20 мин на студа да ти се припикае....после опикаваш едно хубаво ключалката и грам лед няма да остане... :D

малко гнусничко ама сигурно ше сработи.

втора версия - слагаш си централно и забравяш

<{POST_SNAPBACK}>

.... :D .....гениално решение на проблема :D

....а за втората версия съм 100% съгласен/нема грижи/ :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Първото предложено решение от nta върши работа само за 1 ден. На следващия ще е по-зле!Централно имам, но само дясната врата се отваря автоматично :D Къде да си сложа машинка и на лявата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

че какъв ти е проблема - влизай през лявата!защо ти е машинка само на дясната врата между другото? да може да отваряш по-бързо на мацките :D:D веднъж отивам на кино в арена, последна прожекция.и понеже там никой не зачита маркировката за паркиране, и има място колкото да вляза и да се измъкна. и паркирам на обратно на съседната кола и запуших моята и неговата десни вратиИ след 3 часа виждам един сталагмит ме чака до колата, то останали 2-3 коли на паркингано на пича не му работи ключалката на лявата, и влиза през дясната ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

:D веднъж отивам на кино в арена, последна прожекция.

и понеже там никой не зачита маркировката за паркиране, и има място колкото да вляза и да се измъкна. и паркирам на обратно на съседната кола и запуших моята и неговата десни врати

И след 3 часа виждам един сталагмит ме чака до колата, то останали 2-3 коли на паркинга

но на пича не му работи ключалката на лявата, и влиза през дясната ...

<{POST_SNAPBACK}>

:D Хехе...Това наистина беше яко :D Ебаси случката...Горкия човечец направо :D

Иначе по темата - и аз бих препоръчал машинка и на лявата врата(въпреки, че не разбирам защо само на дясната има и защо да няма къде да я сложиш на другата:P)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Иначе по темата - и аз бих препоръчал машинка и на лявата врата(въпреки, че не разбирам защо само на дясната има и защо да няма къде да я сложиш на другата:P)

<{POST_SNAPBACK}>

ОК!

Кажете ми от къде мога да си купя или направо да ми сложат машинка и долу-горе к'ви пари е?! :P:ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Дидко се прочу :PОще като си слагах алармата - 4ч след като бях станал притежател на красавицата, ме питаха искам ли машинка и на лявата врата и аз естесвено поисках и срещу 30 кинта ми бе дадена (поискай и ще ти се даде :P ).МОНТАЖЕН ЦЕНТЪР - Авителж.к. "Бъкстон", ул. "Юнашка песен", бл. 24тел.: (02) 955 76 240888 630 607 http://www.avitel-bg.com/мисля че за тия guys ставаше въпрос :ranting:айде изкарах една бира от Дидко (и процента от авител разбира се ;) )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1,4

Кажете ми от къде мога да си купя или направо да ми сложат машинка и долу-горе к'ви пари е?! На бул.Хр.Ботев след и преди петте кюшета има магазини KONRAD.Там машинките са по 6-7лв. едната. Ако не си вързан в ръцете и сам можеш да си я сложиш. Твоята най-вероятно си е там, но не работи. Ще разбереш като си свалиш кората, най много да пробиеш 2 дупки. В комплекта си има всичко.Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Ха-ха. Ама вие не сте виждали студ какво се вика. По-миналата година, когато ходихме на коледа на гости до баба (село в северна България, на 5км от Дунав и на 2км от Искър) такъв студ беше сковал, ама такъв стууууд...Сивика е дистанционно централно заключване. И не ключалката, ами помпичката на централното (оригинална хондовска, не слагана) беше замръзнала :ranting::P:P . Ей тъй. Изключвам алармата, тя си пиука, ама нищо не се отключва ;);) . За ключалката да не говорим. И кво правим така? И ключалката на багажника никога не е бачкала...И с един чайник с топла вода поливах по вратата, докато не се отпусна и се отключи. Дидо, извинявай за офтопика в темата ти;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Купувате си глицерин от някоя аптека, спринцовка и по-дебела игла. След това със спринцовката и иглата слагате няколко капки в ключалката и сте готови. Гарантирам, че и при -50гр. няма нищо да ви замръзне и ще отключвате без проблем. Глицерина можете да го замените и с течен парафин, но в никакъв случай с нитроглицерин, защото...БУУУУМ и :ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Проблема не е само в ключалките а и в самите механизми.Както казва HONDA Z като задуха северният вятър и при -5 замръзва всичко.Трябва да се отвори вратата и да се третира целият механизъм за заключване и отваряне,защото кондензът по него също замръзва и централното не е спасение.А иначе машинката се монтира сравнително лесно.Успех :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Ха-ха. Ама вие не сте виждали студ какво се вика.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ли да не съм виждал студ? Едва ли някой друг колега от форума си прави антифриза на под -25 градуса! Ела ми на гости в Севлиево на зима да видиш антифриза как става на желе, а маслото е като боза! :blink::offtopic:

Иначе благодаря на всички за мненията. Имам вече няколко оферти за машинки, ще пиша като се оборудвам :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Ха-ха. Ама вие не сте виждали студ какво се вика.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ли да не съм виждал студ? Едва ли някой друг колега от форума си прави антифриза на под -25 градуса! Ела ми на гости в Севлиево на зима да видиш антифриза как става на желе, а маслото е като боза! :cool::offtopic:

Иначе благодаря на всички за мненията. Имам вече няколко оферти за машинки, ще пиша като се оборудвам :dry:

<{POST_SNAPBACK}>

....и маторя бръмчи кат трактор рано сабалян..../и купето пука кат консервена кутия/.... :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest martyhonda

ЕДНА МА6ИНКА СТРУВА НЕ ПОВЕ4Е ОТ 10 ЛВ В ВСЕКИ АВТО МАГАЗИН!МОНТАЖА Е МАЛКО КОФТИ ЗА6ТОТО СЕ СВАЛЯ КОРАТА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ КОИ СА КАБЕЛИТЕ ЗА ЦЕНТРАЛНОТО ОТ АЛАРМАТА (В ПОВЕ4ЕТО СЛУ4АИ СА СИН И ЗЕЛЕН ОСОБЕНО НА BG АЛАРМИТЕ),но все пак друго си е компетентно мнение от специалист.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest i4o

Дидко отиваш до Габрово в "Габрово-авто" /зад автогарата/ точно срещу входа има едно момче Божко се казва и слага аларми той ще ти свьрши работа ако не се льжа машинката с монтажа е 10 лв. но само това няма да ти сварши работа трябва ти поне управление или аларма за да можеш да заключваш и отключваш с дистанционно .преди 7-8 дена и аз си обикалях ходата като голям камьк /аз сьм с аларма и централно/ и в краина сметка отидох на работа с такси като се вьрнах се беше размразила разглобих вратите и намазах всичко с глицерин и за сега нямам грижи.п.с миналата година като беше -26 C ми замрьзваше само дясната вратадано сам ти помогнал :offtopic::blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...