Jump to content
blueeye

Има ли нарушение?

Recommended Posts

:D шегувам се за предния пост,но си прав ,за тази ситуация направо ще си завия на ляво без да се замислям.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мда, завиваш си на ляво и там те чака един усмихнат чичко с репликата "ами сега какво ще правим ? " :D;)

Точно това се опитваше да ви обясни blueeye, ама явно е по-лесно да се дават безсмислени коментари(без никаква теза и факти) вместо да седнеш и да помислиш малко какво иска да каже човека.

п.п. Трябва на шофьорския изпит да има 3-4 задачи за екстрасенство. За да може да отгатнеш на какъв път излизаш ;)

защото ако не знаеш си виновен отвсякъде.....

п.п.п. Днешното строителство не е много здраво , може и да минеш :D

Редактирано от teror1sta

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами при показаната снимка можеш да завиеш на ляво или на дясно без да нарушаваш закона. А като те питат "Ко ша паим ся?" да вземат да си отговорят сами. Не вярвам да са толкова малоумни, че да ти напишат акт, че голямо червене ще падне в съда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:dry: то за съда е друга тема.там вече зависи и на къв дамар е съдията или съдийката,я зарад теб да е истървала ефтиното зеле на седмичния пазар и те е опукала като съчми 9 штичка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега blueeye, много интересен казус.Според мен в тази ситуация, при извършването на въпросната маневра не се нарушава никоя точка от закона.- Няма знаци - Задължително надясно; както и като завиеш наляво - Забранено влизане - червения с бялата линийка.- Няма маркировка указваща, че движението в тези две въпросни ленти се осъществява само надясно(гледайки от пряката).Така че формално погледнато маневрата е в реда на закона и мисля че полицаите и копче не могат да ти кажат (поне аз ако изпадна в подобна ситуация ще си отворя Правилника, който ми е в жабката и веднага ще видя в какво точно нарушение ме вписват като виновен и ще го оспоря).Съгласен съм с теб че има не малка пауза от коли заради светофара и можеш да направив маневрата без да създаваш голям риск за околните МПС. Важно е да се обърне голямо внимание на колите идващи от УНСС - поради (99% задължително) превишената им скорост, и по-лошото - да не попаднеш точно на някой спортист дето е решил да обърне точно на този преход с ръчна. Но по мой спомен (като Горд :huh: възпитаник на ТУ - и съм минавал от там с кола не веднъж) има доста добра видимост към идващите от УНСС автомобили, и съм напълно съгласен че извършването на тази маневра е много по-малко рисково от правенето на обратен на горната пряка - Росарио. От нея е почти задължително някоя кола да си е подала половината/цялата предница, ако не и половината кола, като така позапушва дясната лента, и като спре някой въпросен за обратен завой се получава много по-рискова ситуация от маневрата долу при избран момент на липсващи коли откъм Кл. Охридски.Поне това е моето лично мнение.Така че бих обобщил: При положение че НЕ НАРУШАВАМ ЗДП, и аз лично бих предприел твоята маневра blueeye (по-малко рискова според мен), отколкото обратния завой на Росарио(по-рискова за движението като цяло - пак според мен).П.П.: Също така ми е интересно има ли някаква служба (предполагам е общината) която да носи отговорност за точно такива фрапиращи пропуски, която може да бъде сезирана и евентуално да сложи някой знак там преди да се случи описаното от blueeye - човек не познаващ кръстовището, при мъгла завива наляво и бива блъснат от.... (спирам :P )Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...