Jump to content
Guest Furious

Авторадио BOSE - какав модел е ?

Recommended Posts

Guest Furious

здравейте , писна ми вече да слушам касетки и реших да си търся CD Changer за моя фабричен касетофон BOSE. Предварително искам да ви кажа че не мога да го сменя защото е вързан с навигацията на колата . Та реших да търся решения и ето какво открих :

1 . оригинален в Хонда - 1100 лв - лудост !!!

2. адапторен кабел между касетофона и каквато искаш марка CD Changer - за това ми трябва точния модел на касетофона - много добра цена

3 . CD Changer който работи на честота на радиото - неудобно

Колата е Хонда акорд 2.0 iES 1999 г.

Радиото изглежда така : BOSE

Редактирано от Furious

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest techobg

здравейте ,  писна ми вече да слушам касетки  и реших да си търся CD Changer за моя фабричен касетофон BOSE. Предварително искам да ви кажа че не мога да го сменя защото е вързан с навигацията на колата . Та  реших да търся решения и ето какво открих :

1 . оригинален в Хонда - 1100 лв - лудост  !!!

2. адапторен кабел между касетофона и  каквато искаш марка CD Changer - за това ми трябва точния модел на  касетофона - много добра цена 

3 . CD Changer който работи на  честота на радиото - неудобно

Колата е Хонда акорд 2.0 iES 1999 г.

Радиото изглежда така : BOSE

<{POST_SNAPBACK}>

Бате,това е една(ако не и най добрата) от най добрите марки кар-аудио в света,друго не знам.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Най-разумно е да се активира вградения CD вход на тоя касетофон, което и аз се каня да направя.Чух че в Пансервиз на ХМС имало голям спец по касетофони на японски коли.Предполагам, че има шанс той да ти върже CD на тоя касетофон.Като се поосвободя ще го потърся и аз, но искам MP3 плеър да вържа на CD входа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Lyubo

Тъй като го гледам е същото като моето. Модела мисля, че го пише с малки букви на горното дясно ъгълче на капачето за касетофона.При мене доколкото си спомням е 2А1, трябва да сляза до долу да го погледна пак. А твоето що няма Changer, фабрично ли е така или го е гепил някой от предишните собственици ? При мен си има, жалкото е че не плейва MP3. В същност не съм го пробвал, но никъде по него не пише да може.Ти в кой град си ?Между другото днес като минавах по бул. Черни връх в участъка между Хладилника и Околовръстното мярнах че има някакъв BOSE сентър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Lyubo

Е много си бърз, аз докато сричам по клавиатурата ти си го намерил !!! Същото е 2SA1 , изтървал съм само "S" модела

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Всъщност отвътре това BOSSE e ALPINE и е съвместимо с тази марка.Най-добре е да си вземеш оригинален чейнджър,в германия са по 320 евро с кабела.Наистина не могат да четат МР3 ,но иначе звука е перфектен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Furious

Това изскочи:

http://inesauto.com/preview.php?model=CHM-...io&brand=alpine

Според тоя сайт струва 319лв

В Тояга и цената е тояга - 450лв.

<{POST_SNAPBACK}>

Само че тоя Alpine може да се включи само с интерфейсен кабел .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Точно преходник продават руснаците (и тоя младеж от Пансервиз).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest fast

Моя ченджер е същия.На плъзгащия се капак пише Honda , но отстрани на етикета пише Alpin. Кабела му завършва с нещо подобно на 5-цата от едно време,само че с повече пинове. Но това може би зависи от вида на касетофона, към който трябва да се включи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Моя ченджер е същия.На плъзгащия се капак пише Honda , но отстрани на етикета пише Alpin.

Кабела му завършва с нещо подобно на 5-цата от едно време,само че с повече пинове.

Но това може би зависи от вида на касетофона, към който трябва да се включи.

<{POST_SNAPBACK}>

Хонда ползват тия куплунги за вътрешни връзки из колата.

Такъв е и единия куплунг на навигацията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Lyubo

Не е по темата , ама я кажете тая навигация може ли въобще да се ползва за нещо в БГ ?Откъде може да се вземат карти за Европа ?На моята в момента има само карта на Италия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Furious

<{POST_SNAPBACK}>

Колко пари го продават в Пансервиз и в кой точно от офисите им ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Furious

Моя ченджер е същия.На плъзгащия се капак пише Honda , но отстрани на етикета пише Alpin.

Кабела му завършва с нещо подобно на 5-цата от едно време,само че с повече пинове.

Но това може би зависи от вида на касетофона, към който трябва да се включи.

<{POST_SNAPBACK}>

Какъв е модела на Changer-а и какъв е модела на касетофона ти ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest fast

За Changer-а -утре ще видя,а ако ми звъннеш може и сам да го видишКасетофона е BLAUPUNKT(на предния му панел пак пише HONDA),но е по-различен от класическия автокасетофон,защото е в комбинация с навигацията.

Редактирано от fast

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

За пансерсвиз до един от високите блокове на ХМС говоря.

Лично не съм ходил, но приятел с Хонда само там намери човек да му пипа по касетофона нещо.

<{POST_SNAPBACK}>

Колко пари го продават в Пансервиз и в кой точно от офисите им ?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако успееш да вържеш чейнджър непременно напиши!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_m

Колеги, някой пускал ли е през оригиналния BOSE 2SA1 на HONDA ACCORD '99 универсален CD Changer / през радиото /? Какво е качеството?Аз слушах на еднa Laguna Changer SONY и качеството беше горе-долу прилично, но там цялата система е по-слаба. Интересно е да се сравни с оригинален Changer BOSE, за да се прецени дали си струва да се монтира универсален!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...