Jump to content
Guest RENZO

Алтернатор за Шатъл'86

Recommended Posts

Guest RENZO

Изгоря ми алтернатора.... Как и аз не знам... намотките обаче направо са се изпекли. Интересуваме дали може да се пренавива или идея за цена на втора употреба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

по спомени, Омбре имаше на старо. За пренавиване, сигурно става, но не мога да те посъветвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ако е 1.6 имам 90лв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KnownHowâ„¢

На всички CIVIC произведени през 1984 - 1987 генераторите са еднакви:DENSO (CHA33) - КАТАЛОЖЕН НОМЕР 31100-PE3-761 или 31100-PE3-762, изключение прави Shuttle 4WD. При него е DENSO (CHA-08) 31100-PE0-003или 31100-PE0-013, но може да се ползва спокойно- малко е по- мощен.Не виждам причина да не може да се сложи и генератор от 1,6, само да не са различни присъединителните размери

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CATAHATA

И на мен вчера изгоря- Диоден блок заедно със статора, от какво може да е?Направо се е изпекло! Днес ще видим какво ще е станало!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

клемата е с 1 кабел повече на Д16 иначе размерите пасват

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Така... малко информация за решението на проблема.1.Оказа се, че не може да се пренавива статора, защото след това има опасност в следствие на загряването да се "раздуят" намотките и да спука корпуса.2.Намерих алтернатор от Шатъл (70 лв.) , който обаче се оказа че не е оригинален и се наложи за се пристърже долното ухо за закрепване за да се получи съосие.3.Също така се наложи да се разпробият и отворите от 8 мм на 10ммтака че в крайна сметка щом е хондов ще стане

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...