Jump to content
Guest Magnum

Хечбека скърца

Recommended Posts

Guest Magnum

Много ми скърца задната врата (хечбека) на CRX-а и направо полудявам!Намазах гумените уплътнения с някакъв течен силикон специално за целта, но не помага.Има 2 гумени крачета в ъглите, които се навиват навътре-навън - пробвах с тях, или тропа вратата ако ги навия много, или скърца.Пробвах да махна подложките на механизма за затваряне, за да затваря по-плътно. Но имам чувството, че повече скърца така.Какво ли не пробвах, от толкова плътно затваряне, че трябва с мощен удар да затворя багажника иначе не се затваря, до отпуснато (чак дрънка) но не помага.Дайте някой акъл

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

имах същия проблемсмених клиновете на пантите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Ако скърцането е от гумените уплътнения пробвай с тефлонов спрей.Той е някакъв специален за гумени уплътнения,свръзки метал-гума и т.н.При мен на колата на бащата(не на хондака) свърши чудеса.

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO
:) Обща болка Иво.За сега не ми трака но на старата тракаше,единия ми колега също има такава и при него не се стои.На старата ми отихна малко след като оплатних около механизма за заключване в смисъл пробвах да навия изолирбан около закопчалката която стои на хечбека и стана долу горе.Тва е за друго не се сещам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Намажи ключалката с грес и ще се оправи за около 5-6 месеца

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

С popa_s_laptopa се борим с тоя проблем в неговия CRX откак го е купил и без успех. Наистина е общ проблем. :dunno:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

не е от ключалката, скърцането е от метал в гума, понеже купето като се движи и се осуква и голямата задна врата се движи доста.

освен да сложа нещо такова:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

или поне

Публикувано изображение

въпреки че ползата от това последното ми е доста неясна

ще пробвам да уплътня ключалката дето е на хечбека, и да уплътня с гумена лента между хечбека и ламарините отстрани на отвора ... въпреки че и това едва ли ще помогне, най-много тези гумени ленти да почнат и те да скърцат ...

:dunno:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

и аз съм така... а откакто са ми преебани амортисъорите се засили... което ми говори на усукване яко...стуртовете още стоят под дюшека :P... искам да ги сложа направо с новите амортисъори...чудя се с тея ленти уплътняващите ако лепна по ръба на капака дали ще има ефект, друг освен - грозен :dunno:...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

аз ако се изнервя още малко ще хвана да я заваря тая врата :dunno: ебаси, няма ли някаква тефлонова или друга лепенка да я лепнем на колонките и уплатненията да се хлъзгат БЕЗШУМНО по нея?!?!?!?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

можеш да си наместиш ключалката. малко по трудно се затваря но не скърца,а и си погледни двете амортисъорчета ако едно от двете си е заминало може да има посукване и от там да се получават тези шумове дано съм бил полезен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vario

Priatel skartsane to moje da e ot .V dvata kraia na zadnata vrata ima edni mehanizmi koito prestavliavat neshto kato tampon4eta s projinka koito se dvijat v edni relsi4ka te sluja da izhvarliat vratata pri otvariane .obiknoveno ima rajda po relsi4kite i za tova moje da ti skartsat smajigi s neshto i sigorno she se opravi .Ako li ne vzemi si kopi tampon4eta za moskvi4 tezi koito se navivat za reglash i bi triabvalo da se opravi .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

аз ако се изнервя още малко ще хвана да я заваря тая врата  :P

ебаси, няма ли някаква тефлонова или друга лепенка да я лепнем на колонките и уплатненията да се хлъзгат БЕЗШУМНО по нея?!?!?!?!

<{POST_SNAPBACK}>

качваш колкото може повече пички и ги разгонваш яко и после /обираш мазгата и мажеш по уплатненията/да не скърца :P:dunno:

ша извинявате но една колешка ми даде идеята та кво да правя - написах таз идея

п.п. ако трябва админа да го дели

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

тази вечер постигнах временен резултат с

Публикувано изображение

махнах дебелата плочка от механизма, остана само тънката - така затваря по-плътно.

напръсках с WD40 по цялата рамка на хечбека, там където прави контакт с гумите, и го затворих плътно, да намаже добре гумите.

спря да скърца, така че ще се ориентирам към смазващ спрей с тефлон за уплътненията.

V dvata kraia na zadnata vrata ima edni mehanizmi koito prestavliavat neshto kato tampon4eta s projinka koito se dvijat v edni relsi4ka te sluja da izhvarliat vratata pri otvariane

те не са точно пружинки а тампони, които са нарязани спираловидно, за да се навиват в капака - по този начин им се регулира височината.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

незнам ма аз вчера с ебаси кефа установих че откакво сложих тия стрът барове не съм си чувал вратата..... а даже се пробвах да я разскърцам.... и не ще явно сега по малко се суче и хлъзга :dunno: а това за пичките..... ти знаеш ли как ще ми вонка колата после бе...... като се напои тоя ми ти плюш :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul
:D само гледай да не подне на гимете че :D нема тръгване :rolleyes: после нема спиране :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Иво, подобни на ролбарите, които си постнал, колегата Moa_Antoan си ги беше мушнал в CRX-a. Той ще ти каже какви са подобренията с този hardware :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest popa_s_laptopa

махнах дебелата плочка от механизма, остана само тънката - така затваря по-плътно.напръсках с WD40 по цялата рамка на хечбека, там където прави контакт с гумите, и го затворих плътно, да намаже добре гумите.

Каква плочка бе, колега, че, както спомена Виткор, и аз го имам тоя проблем. Даи по-подробно, че да взема мерки. Вече не се търпи. Ама на мене не ми звучи като от метал в гума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Каква плочка бе, колега

<{POST_SNAPBACK}>

Механизма на ключалката е долу, а на вратата има едно ухо, което влиза в механизма.

Под това ухо, между него и ламарината, има 2 плочки подложени, една по-дебела и една по-тънка.

Като ги махаш и намаляваш височината на капака като е затворен, тоест да затваря по-плътно.

Но както казах, решението е временно - пак скърца (но по-малко). Ще купувам тефлонов спрей да ги пръскам, дано помогне по-дълго време.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...