Guest nPaCeâ„¢ #1 Публикувано 31 Октомври, 2005 Знам, че тази тема е дискутирана доста! Изчетох всичко на тема инвалид! Единственото което не видях никъде да пише е именно и моят въпрос към вас: Да приемем, че си взимам инвалидна HONDA! Имам и сътветния документ: -"ЗАПИС на ЗАПОВЕД на продавача за цялата сума с падеж датата когато изтича инвалида" Когато изтекът 3-те инвалидни години, и колата се прехвърли на мое име, аз трябва ли да плащам: - ДДС - Акциз - Данъци (за тези 3 години) ... или просто минавам през КАТ и си свиркам Благодаря ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest mihho #2 Отговорено 31 Октомври, 2005 акциз и ДДС ще платиш ако колата ти няма ЕВРО 1 но само при услови е (да не дава господ) инвалида почине .....иначе мисля че не се плаща нищо но не съм сигурен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Patrik #3 Отговорено 31 Октомври, 2005 нищо не плащаш ако са минали трите години тоест плащаш си прехвърляне и там другите глупости талони номера ако сменяш и т.н. ама мито не Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest emko #4 Отговорено 31 Октомври, 2005 Тази запис на заповед незнам каква работа ще ти свърши при прехвърлянето на автомобила. Това, което знам е, че като изтекат 3-те години хващаш инвалида и отивате до нотариуса да сключите един договор за покупко-продажба, с който отиваш в КАТ да си регистрираш колата на твое име. Пред КАТ сила има договора за покупката, запис на заповед не мога да кажа какво точно представлява. Преди беше и хуваво да имаш и квитанция за платена еко такса (80лв), която май щеше да отпада?Нека някой да разясни запис на заповед що точно за животно е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest svetlio #5 Отговорено 31 Октомври, 2005 Нека някой да разясни запис на заповед що точно за животно е? <{POST_SNAPBACK}> Тя е само за твое успокоение, че няма да изгориш с парите. До колкото знам има голяма сила, ако се стигне до съд(по принцип, а не точно в този случай) и се използва все по-често и по-често. Иначе никаква работа не върши пред КАТ - там си трябва договора за покупко-продажба, както каза ти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Patrik #6 Отговорено 1 Ноември, 2005 Нека някой да разясни запис на заповед що точно за животно е? <{POST_SNAPBACK}> малко ми бяга терминологията но в общия случай това е документ който обеснява някви ваши взаимоотношения например дал съм му пари на тоя при еди кви си условия и ако той не ми ги върне ще се получи еди кво си и еди кво си и т.н.т.е. в твоя случай ако инвалида утре ти каже дай ми колата щото тя си е негова все пак .... ти му вадиш това и му казваш върни ми тия 10000 лв. дето ги пише тук макар тия пари изобщо да не са виждали бял свят и инвалида да не ги е и сънувал даже - както каза светльо да си спокоен че няма да ти вземат колата легално а за инвалида да го водиш да прехвърляте не е необходимо ако имаш генерално пълномощно а ти ще имаш такова и като минат 3-те години просто отиваш с това пълномощно при нораиус и си продаваш колата сам на себе си и си свиркаш ПС. абе няма ли да падат тия мита нали се говореше че от януари няма да има ддс при внос от европа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Magnum #7 Отговорено 1 Ноември, 2005 Patrik, по принцип е така, но без 2те декларации не можеш да продадеш колата. А те се издават единствено от собственика (инвалида), не можеш с пълномощното да ги извадиш. И важат година за година - така че ще ти трябва инвалида на края като си продаваш колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #8 Отговорено 1 Ноември, 2005 Нека някой да разясни запис на заповед що точно за животно е? <{POST_SNAPBACK}> малко ми бяга терминологията но в общия случай това е документ който обеснява някви ваши взаимоотношения например дал съм му пари на тоя при еди кви си условия и ако той не ми ги върне ще се получи еди кво си и еди кво си и т.н.т.е. в твоя случай ако инвалида утре ти каже дай ми колата щото тя си е негова все пак .... ти му вадиш това и му казваш върни ми тия 10000 лв. дето ги пише тук макар тия пари изобщо да не са виждали бял свят и инвалида да не ги е и сънувал даже - както каза светльо да си спокоен че няма да ти вземат колата легално а за инвалида да го водиш да прехвърляте не е необходимо ако имаш генерално пълномощно а ти ще имаш такова и като минат 3-те години просто отиваш с това пълномощно при нораиус и си продаваш колата сам на себе си и си свиркаш ПС. абе няма ли да падат тия мита нали се говореше че от януари няма да има ддс при внос от европа <{POST_SNAPBACK}> Значи аз карам инвалидна Хонда и освен пълномощното имам също такъв документ. Който има и друга роля (поне така ме светна юриста на фирмата, където работя). Ако, не дай си Боже, инвалида задлъжнее на топлофикация, енерго, вик, тези монополисти имат право да конфискуват имущество на длъжника, в това число и колата, която е на името на инвалида. При този документ шанса да ти вземат колата намалява драстично.Но все пак 100%ва истина няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #9 Отговорено 1 Ноември, 2005 (Редактирано) Тази запис на заповед незнам каква работа ще ти свърши при прехвърлянето на автомобила. Това, което знам е, че като изтекат 3-те години хващаш инвалида и отивате до нотариуса да сключите един договор за покупко-продажба, с който отиваш в КАТ да си регистрираш колата на твое име. Пред КАТ сила има договора за покупката, запис на заповед не мога да кажа какво точно представлява. Преди беше и хуваво да имаш и квитанция за платена еко такса (80лв), която май щеше да отпада? Нека някой да разясни запис на заповед що точно за животно е? <{POST_SNAPBACK}> Запис на заповед описана е по-надолу Редактирано 1 Ноември, 2005 от Concerto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Stayllisimo #10 Отговорено 1 Ноември, 2005 Sorry за О.Т.,но по същият начин ли стоят нещатапри регистрация на колата на фирма.Смисъл какво трябва да се плати и евентуално следрегистриране на фирма какво става ако се прехвърли колата на частно лице? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Concerto #11 Отговорено 1 Ноември, 2005 Sorry за О.Т.,но по същият начин ли стоят нещата при регистрация на колата на фирма. Смисъл какво трябва да се плати и евентуално след регистриране на фирма какво става ако се прехвърли колата на частно лице? <{POST_SNAPBACK}> няма разлика, само фирмените документи (копия), , които трябва да представиш в КАТ са повече Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gax #12 Отговорено 2 Ноември, 2005 колеги последно какви документи са необходими от инвалида и заверени при нотариус?1. Пълномощно2. Запис на заповед3. ??? Декларация, че колата е купена с мои пари???4. Решение на ТЕЛК/РЕЛК... ??5. ... ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове