Jump to content
Guest Dobromirski

Възможно ли е ?

Recommended Posts

Guest Dobromirski

Honda Civic 1,4 iS Англичанка , на газ с избушен катализатор. Последно време нещо неще да върви , но се появи и едеин странен шум като се натисне педала на газта докрай. След щателно проучване се оказа, че шумът е от предпазните клапи на филтъра и на всмукатеният колектор (кихавиците), тоест се получава някакво връщане на въздух обратно към филтера :rolleyes:Клапан не вярвам да е тъй като ниските обороти са стабилни, без притрисяне, а и компресията на всички цилиндри е еднаква. Значи на един приятел се беше задръстил катализатора и ефекта беше същият, но много по-силно изразен. Аз обаче катализатор нямам ! , остава някое гърне ? Другото което ми прави впечатление е, че отзад газовете на ниски обороти не излизат отчетливо за всеки цилиндър а е като постоянно "духане" .Та някой отварял ли е гърнетата, та след като е виждал какво има вътре да ми каже възможно ли е да се запуши някое ? Mерси предварително :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

това че постоянно "духа" като си на газ е нормално, газта е с по-висок октан и по-равномерно работи двигателя, освен това при каране на газ НЕ МОЖЕ да се запуши гърне, но с предимствата на газта до тук ...... да не почвам с недостатъците, че там някъде ти е и проблема :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

"духането" и на газ и на бензин е все едно и също :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Запуши с ръка дупката на ауспуха и виж дали се държи по същия начин колата. Сам малко трудно де, ама ще викнеш някой да помага :rolleyes:Стискам палци да е от гърне...

Редактирано от Ognyan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

По същят- първите 5 сек. , после трябва да му заваря маратонката за ауспуха с СО-то щото изпуска "компресия" :rolleyes:Оставете глупостите ами ако някой е рарязвал гърнетата да казва кво има вътре и може ли да се задръстят ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Lyubo

Не знам на Хонда как са гърнетата, но на Опел Астра съм виждал следния проблем. Колата както си върви и гасне, или пък на моменти няма мощност.В гърнето има нещо като стъклена вата за обезшумяване, между доен слой ламарина . Отвътре гърнето е почнало да се разпада и ватата пречи на газовете да излизат нормално. Даже част от ватата беше тръгнала да излиза и се подаваше от аспуха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

И аз съм чувал, ама за друга простотия, и при малко по-студено време. А и става дума за Форд. Та точно тая вата, при кратки преходи през зимата се напоява с конденза и след като угасиш колата - замръзва и гърнето става като камък, няма откъде да излезат изгорелите газове. Та изтърбушиха му гърнетата, изкараха ватата и се оправи. Но пак казвам, че ставаше дума за през доста по-студено време, така че ме съмнява това да е при теб! :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest i4o

и хондата има вата ама за друго немога да ти кажа защото като разпрах моето беше останала само ватата всичко друго беше излязло навьн. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...