Jump to content
Guest grizli

Хонда или Астра?

Recommended Posts

Guest grizli

Здравейте фенове на Хонда!

От известен период на сам съм се навил да се обзавеждам със Сивик.Имам обаче няколко въпроса.Скоро карах една Астра на един колега и с изненада установих ,че върви повече от Сивиците които съм карал преди това.Поразтърсих се в нета и реших да ги сравня двете коли с еднакви мотори и останах още по-изненадан,че по ТД Астрата превъзхожда Сивика по всички показатели.Ето линковете които открих:

http://www.catalog.auto.ru/honda/civic/2826.htm

http://www.catalog.auto.ru/opel/astra/149.htm

Всичко това истина ли е?

То е ясно ,че ще си взема 1,6 или 1,5 Сивик,но си мислех ,че всички Хонди са бегачки.

Можете ли да ми кажете кой от двата мотора 1,6 и 1,5 е по-добър и по-надежден?Може ли някой да ми даде линк с техн.характеристики на всички модели Хонда,понеже на тея руснаци им нямам много доверие в написаното.

Благодаря на всички които решат нещо да споделят :fun:

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Честно казано избора си е твой...обаче далеч от екотека че аз по кофти мотор от тоз незнам.Такава боза е :fun: Честни казано доста кусури има в тази кола.Ако си мислиш че Астрата ще е по-пъргава пак се лъжеш,също имат и големи проблеми с електрониката.За Сивика какво да ти кажа...не е от най-бързите Хонди,ако си търсуш бегачка защо си се поинтересувал само от 1.4 двигатели????Слабости на този Сивик аз поне незнам,ама нали съм си сектант :fun::fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arsen

Здравей относно асрата мисля че на цена е по вече от сивика а като качества не ми се вижда по добра .Първо друса повече второ гние то не че хондата не гние но е много по- малко а и хондата е добра зависи коя генерация търсиш но 4 и 5 като коли и двигатели са много добри.Добър мотор е d15b2 90 коня добре върви а и на харчи много .8 в града а извън града около 6 на бензин.Друго предимство е че хондата като японска кола с добра подръжка и редовна смяна на консумативи изкарва дълго време без сериозни ремонти. http://www.honda-fanzine.de/ това е адрес където има таблица със всички двигатели и данни за тях.

Редактирано от arsen

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stayllisimo

arsen тези астри са с поцинкована ламарина и нямат нищо общос предишните по гниене.А що се отнася до руският сайт с техническите данни,там братушките са ги писали половината работи по на няколкочаши с водка. :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Пробваш едната и другата и си вземаш която ти допадне повече.Не мога да си обясня какъв отговор очакваш при положение че си влязъл в този форум.Поне да си беше направил труда да прочетеш някои не дотам стари теми,там са описани всички предимства на този модел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Пробваш едната и другата и си вземаш която ти допадне повече.Не мога да си обясня какъв отговор очакваш при положение че си влязъл в този форум.Поне да си беше направил труда да прочетеш някои не дотам стари теми,там са описани всички предимства на този модел.

<{POST_SNAPBACK}>

:fun: Взе ми думите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki
:fun: Взе ми думитеНяма начин да не мислим еднакво , а и сме само на 50 км един от друг :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

:fun: Взе ми думите

Няма начин да не мислим еднакво , а и сме само на 50 км един от друг :fun:

<{POST_SNAPBACK}>

Ами направих си труда,обаче нищо конкретно.Стигнах до половината от темите,но повечето са толкова разводнени,че няма на къде.Все пак аз съм влязъл тук ,за да попитам нещо конкретно ,а не да си чатя и бих искал да получа конкретен отговор.Ако някой не може да ми отговори мисля,че ще бъде по-добре да не пълни форума с писаници ненужни на никого.

Аз Астра няма да си купувам,но ми стана интересно,че дава по-добри показатели за този двигател.

Значи Сивика който ще си вземам ще бъде 6-та генерация.Моторите за които се двуомя са следните:

1.5iLS

1.6iES

1.6VTI

Ако имате конкретни впечатления и ги споделите ще ви бъда много благодарен!

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Моторите за които се двуомя са следните:1.5iLS1.6iES1.6VTI

Ако имаш възможност да си вземеш VTI то въпроса ти е неуместен.Това е един от двигателите донесал славата на Хонда и се сметя за революция в автомобилостроенето не виждам какво се чудиш :fun: Редактирано от MIYAMOTO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Значи Сивика който ще си вземам ще бъде 6-та генерация.Моторите за които се двуомя са следните:1.5iLS1.6iES1.6VTIСамо да ти кажа че 6та генерация няма 1.5 или е 1.4-75 или 90коня или 1.6 115 мисля че беше и 160VTI-то става въпрос за хетчбека ако него имаш в предвид :fun: Като модел ако можеш да си го позволиш си купи Витека 160к.с другите също са много добри като двигатели имаш избор :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

От всичко изброено до тук, лично Аз избирам циците :fun: Друга истина НЕМА ! :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Има ли смисъл фенове на Хонда да питаш кое от двете, ако питаш фенове на Опел, пак отговора е ясен, аз бих взел Хондата, а относно слабото ускорение на мотора 1.4 л. на Сивика с 90 коня, ще кажа само D15B2 rulez! :fun: Хондата е много чиатав и надежден автомобил, а относно опела, проблема му го пише на капака :fun::fun::fun: Каквото си избереш го взимай и си го карай със здраве :D

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest petrakiev

Пич, в Германия на тея с Опелите им викат Опел Фарери, нещо като нарицателно е :fun: и да ти кажа няма нормален човек да се е качил на Хонда или друга Японска кола и после да иска да си вземе Опел или Г3 примерно :fun: тва всеки в тоя форум ще ти го каже, качи се, врътни едно кръгче, огледаи изчистения дизаин - табло - уреди, и ще видиш как всичко се случва с лекота и всичко си е някак на мястото и после ми говори за Опел Астра :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

Колега в-тек,има 6ген. сивик 1.5.По темата,ако си търсиш спортна кола vti е твоя избор. :fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Благодаря на всички за отзивчивостта!

Мисля,че направих своя избор,а той е:

Сивик 1.5i LS 114 магарета.

Качили този мотор е съчетание от динамика,бързина и икономичност.Хем бърз,а на всичко отгоре и икономичен:по-добро от това не се сещам.Дано и да е здрав!

Само искам да попитам-потдава ли се на газификация този двигател и има ли някакви проблеми.По принцип ,ако реша да слагам газ то ще бъде газов инжекцион.Чувал съм,че на японските автомобили не било хубаво да се слага газ,защото буталата им не издържали на високата температура при горенето на газа.Има ли нещо вярно в това?

Също така ми се иска да попитам как мога да позная колата къде е произведена,понеже сам ще си я вкарвам от чужбина и би било хубаво да избегна плащането на мито.До колкото разбрах Сивика се прави в Англия и Япония.Има ли някаква разлика между двата?

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...качи се, врътни едно кръгче, огледаи изчистения дизаин - табло - уреди, и ще видиш как всичко се случва с лекота и всичко си е някак на мястото и после ми говори за Опел Астра  :fun:

<{POST_SNAPBACK}>

Оооо,даааа!Точно с това ме спечели хондата.

Това беше единствената кола,в която като се качих и не се чуствах странно и не на място.В друте коли така все нещо не ми беше наред.Просто не се чуствах толкова

добре вътре.Отдавах го на това,че непозната кола все пак,но хондето ми заспа направо.И си го взех разбира се.

Аз не бях запален по марката преди да си взема хонда,позаглеждах ги така ама чуства никакви.

Сега се чудя къде да отида,че да покарам малко хондето-голям кеф е да я караш.

Мен колата с качествата си ме направи почитател.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Concerto

Баща ми кара Астра. И е чисто кокалче в сравнение с хонда. Често мога да правя това заключение :fun:и когато тръгна да сменям кончертото с акорд, баща ми иска да го вземе :fun:

Редактирано от Concerto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

BMW M5 има повече коне под капака от NSX .....Това причина ли е да го избера пред хондата ??Заеби го тоа Орел с ориз .........P.S. Като казах ориз ,та се сетих да се изфукаааааааам ,пичовееееееее!!!!Около 6-7. ноември пътувам за Джапан - :P:D:huh::huh::bg::huh::rolleyes: за около 8-9 дена ще посещавам заводите MAZAK в Нагоя и др.Понеже програмирам и настройвам такваз ЦПУ машина и моя бос ще взема още.....та така между другото Макларън работят на такива металорежещи машини

Редактирано от F18 Hornet

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stonez

СТЕФКО, ДОКАРАЙ МИ ЕДНО Б16А2 SiR ЗА СУАП-4Е :rolleyes:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Има ли смисъл фенове на Хонда да питаш кое от двете, ако питаш фенове на Опел, пак отговора е ясен, аз бих взел Хондата, а относно слабото ускорение на мотора 1.4 л. на Сивика с 90 коня, ще кажа само D15B2 rulez!  :rolleyes:

Хондата е много чиатав и надежден автомобил, а относно опела, проблема му го пише на капака  :huh:  :huh:  :bg:

Каквото си избереш го взимай и си го карай със здраве  :D

<{POST_SNAPBACK}>

разликата в ускорението е повече от минимална, мога да го докажа на всеки който желае с 5-та генерация и тя се дължи на това, че не "D15B2 rulez!", ами просто 6-та генерация е по-тежка от 5-та, но въпреки това е и по-икономична :huh:А ако Астра 1.4 сток ме опъне, отказвам се от марката :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

СТЕФКО, ДОКАРАЙ МИ ЕДНО Б16А2 SiR ЗА СУАП-4Е :huh:)

<{POST_SNAPBACK}>

И "BB6" да имаш пак няма да ти стигат конете :huh: и пак ще караш с тесните джанти :rolleyes: / .... щот разхода се увеличава :bg: /

шегичка ,Жоре - аз в български магазин за авточасти не моа се оправя ,камо ли в японски

:huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest yoz

кои кога АСТРА си купи все под нея ще се дупи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1

Нещо се разсеяхте :( човека попита как да разбере каде е произведена . Колега гледаш 1-та буква на рамата ако започва със "J" това не е твойта кола, ако започва е с друго ок, няма мито. тъй като и аз не съм тесен спец хубаво е да питаш някой по обстойно. по принцип си искай сертификат за евро 1 от собственика - това доказва, че колата е произведена в европейския съюз . това е начина буквата на рамата . а на касметлията дето ще ходи в япония .... деа деаа ;) завиждам ти мноо ! приятно ! ..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

ако започва със "J" това не е твойта кола, ако започва е с друго ок,

<{POST_SNAPBACK}>

:( Е тва не го разбрах.Поясни за да ми стане ясно ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

ако започва със "J" това не е твойта кола, ако започва е с друго ок,

<{POST_SNAPBACK}>

:( Е тва не го разбрах.Поясни за да ми стане ясно ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля ,че колегата е искал да каже,че японската не е моята кола понеже ще трябва да плащам мито,а при английската не,т.е.сглобена в Англия Хонда има Евро1,а същата такава произведената в Япония не.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cK1
;) верно понякога се изразявам като пълен пациент ;) , но точно за това става въпроз , което е разбрал пича с готиния аватар на фолксваген ;) , когато е с "J" e японска сглобка , казвам го защото и аз си вкарвах колата от германия , но не си оправях аз документацията , за това не мога да бъда изчерпателен . аре със здраве :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

на кадилак мяза -не го искам !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZERO

Мисля,че направих своя избор,а той е:Сивик 1.5i LS 114 магарета.Само искам да попитам-потдава ли се на газификация този двигател и има ли някакви проблеми.

на астрата повече ходи газта сякаш !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...