Jump to content
Guest techobg

Проблем с Хондичката

Recommended Posts

Guest techobg

Колеги,имам големи проблеми с Хондичката(д13б2),днес сутринта я закарах на майстор,(няма ниски обороти на бензин),.....така до тик добре...Отивам да си я взема и майстора ми казва че проблема бил в ЕCU-то...,направо да си търся ново ,щото това си било отишло и даже то е прецакало елемента за ниските обороти.....и сега ни елемент работи ни ецу(по негови думи).... :D;):D Хора дайте некви съвети кво да правя,и възможно ли е това.....На газ няма проблеми за сега...Благодаря ви!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

А майстора казали дали се е скапал от ГАЗ-та или си му е дошло времето, на колко хил. е колата и от каде си я вкарал и от колко време я караш на ГАЗ. Аз от 1.3 не разбирам ама нали е карбуратор деба и там ли са напъхали ЕЦУ :D , що не пробваш при друг майстор за експертно мнение шото това си е генерален проблем ако не намериш от някоя морга направо не си представям каква цифра ще е, дано не е това брат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest techobg

А майстора казали дали се е скапал от ГАЗ-та или си му е дошло времето, на колко хил. е колата и от каде си я вкарал и от колко време я караш на ГАЗ. Аз от 1.3 не разбирам ама нали е карбуратор деба и там ли са напъхали ЕЦУ :D , що не пробваш при друг майстор за експертно мнение шото това си е генерален проблем ако не намериш от някоя морга направо не си представям каква цифра ще е, дано не е това брат ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами гледай сега на газ я карам от 1 месец ,и то не много често(докато не ми ибягаха ниските на бензин).....а по принцип колата съм я взел преди 2месеца и си вървеше на бенин без проблеми(малко повече харчеше)....

Бате сега се сещам как ми избягаха ниските.....както си карах на 2ра я натиснах газ до ламарината(и преди се е случвало)някъде до червеното и след това вече 3-та и т.н.,при спиране колата угасна и от тогава никви ниски....

Ако можеш помагай щото лошо ми се пише ако е ецу....

Колата е на 147000(ще ми се),а и тук във Видин за други майстори не се сещам....

:D;);):D;):D

Редактирано от techobg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Течо,брат,няма ЕЦУ по наште машини.Има електронен карбуратор,има и някаква мисловна дейност ама чак ЕЦУ няма :D И мен така ме пробваха отначало даже пича викаше,че била с чип колата и била 100 коня,но като питах тука и Магнума ми каза,че ако имам чип са го пуснали в жабката-нали се сещаш ;) .Абе на теб маркучите ти бяха яко сбъркани доколкото си спомням-вакуми и т.н.Незнам откъде точно може да ти е проблема-причини доста.Включително на мен ми се е случвало при карбуратор като го покараш на ръчка да се издухат налепи и др. боклуци и тръгва по-добре колата после.Като я запалиш и й поддържаш оборотите с педала на газта стабилно ли работи?П.С.Ще си прецакаш карбуратора с тая газ ми се струва.Не един път се е случвало.

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest techobg

Течо,брат,няма ЕЦУ по наште машини.

Има електронен карбуратор,има и някаква мисловна дейност ама чак ЕЦУ няма :fun:

И мен така ме пробваха отначало даже пича викаше,че била с чип колата и била

100 коня,но като питах тука и Магнума ми каза,че ако имам чип

са го пуснали в жабката-нали се сещаш :fun: .

Абе на теб маркучите ти бяха яко сбъркани доколкото си спомням-вакуми и т.н.

Незнам откъде точно може да ти е проблема-причини доста.

Включително на мен ми се е случвало при карбуратор като го покараш на ръчка

да се издухат налепи и др. боклуци и тръгва по-добре колата после.

Като я запалиш и й поддържаш оборотите с педала на газта стабилно ли работи?

П.С.Ще си прецакаш карбуратора с тая газ ми се струва.Не един път се е случвало.

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси приятел,много си прав за газта,но като не ще на бензин какво да правя,нема начин,.....(за това искам да си я оправя че газ неща да вида...)

А тези вакуми които бяха извадени вече са сложени....,а на въпроса дали като и подържам оборотите работи стабилно мога да кажа ...да работи но след 1500об падат много рязко и колата гасне....иначе си върви но е трудно без ниски обороти:fun:))))Ти можеш ли да ми кажеш към кой да се обърна сериозно за това.....ако треба до луната ще се ходи но треба да я оправя......

:fun:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Що не пробваш да навиеш болтчето за оборотите и да си я докараш както искаш.

Това си е аматьорски съвет от моя страна щото може нещо сериозно да ти е проблема,ама все пак де да знам.

Ето тука:

Публикувано изображение

(A) е болчето за настройка на обороти на празен ход ако решиш.

Пък за майстор тука има едно момче дето го бива и аз при него ходя.

Обаче ти препоръчвам да отидеш до София и да ти я прегледа ОМБРЕ.

Той си е направо легенда тук във форума :fun:

Спечелил си е уважението.

Живот и здраве и мойта искам да я прегледа.

Та най-добре той щом из Видин няма кой.

На 30.10 ще има среща в София ако имаш възможност прескочи хем ще се запознаеш с колегите, може да ти помогне някой.

Аз може и аз да прескоча обаче незнам как ще се оправя в София.

Въобще нищо не познавам в този град пък е бая лудница движението,

а пък и без това незнам как ще съм с работата по това време.

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest techobg

Що не пробваш да навиеш болтчето за оборотите и да си я докараш както искаш.

Това си е аматьорски съвет от моя страна щото може нещо сериозно да ти е проблема,ама все пак де да знам.

Ето тука:

Публикувано изображение

е болчето за настройка на обороти на празен ход ако решиш.

Пък за майстор тука има едно момче дето го бива и аз при него ходя.

Обаче ти препоръчвам да отидеш до София и да ти я прегледа ОМБРЕ.

Той си е направо легенда тук във форума :fun:

Спечелил си е уважението.

Живот и здраве и мойта искам да я прегледа.

Та най-добре той щом из Видин няма кой.

На 30.10 ще има среща в София ако имаш възможност прескочи хем ще се запознаеш с колегите, може да ти помогне някой.

Аз може и аз да прескоча обаче незнам как ще се оправя в София.

Въобще нищо не познавам в този град пък е бая лудница движението,

а пък и без това незнам как ще съм с работата по това време.

<{POST_SNAPBACK}>

Ок,приятел сега ще пробам с тези болчета(горното за въздуха съм го въртял но това другото не го знаех..)....мерси отново,...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Братле и моят Акордеон преди беше с карбуратор и той беше на газ и имах същият проблем с оборотите , на газ работеше перфектно , ама на бензин беше трагедия , при което се оказа че всичко идва от вакумните маркучета.P.S. Човек махни я тази газ , само си ебаваш колата "вервай ми" , аз сега съм със д15б2 и ако не я настъпвам си харчи супер прилично :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Течо, що не викаш бе градски.Ако още имаш такъв проблем ми се обади да го мислим заедно, и пиши тук ко си направил. имаш ми номера

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...