Maho 6 #1 Публикувано 23 Юни, 2009 Колата е Хонда Сивик 1.5i 91ва година, и си върви нормално, но в града ми дава много висок разход някъде околко 15-16 и когато я настъпя газта на място на обороти над 6 000 до прекъсвача започва да пуши доста. Когато карам извън града най често когато съм на 5та, някой път и на 4та ми свети един жълт индикатор на който ще потърся снимка да ви я покажа, а разхода ми е 6.5л на 100 извънградско.Въпроса ми е от какво може да, може ли да е някоя неизправност по инджексиона ? Или ламбда сонда, да не може да определя богата бедна смес и от там да ми харчи повече. С моите познания аз не мога да си представя какъв може да е проблема и затова се обръщам към вас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #2 Отговорено 23 Юни, 2009 (Редактирано) " ми свети един жълт индикатор " Тоя "индикатор" ти подсказва, че има проблем. На това му викаме "чек"(проверка) и щом свети значи че компютъра е открил проблем в някой датчик или сензор. Примерно може данните от някой датчик да не са в норма или въобще да не открива датчика или сензора. Решението на проблема ти е да отидеш при някой, който е в час с марката Хонда и да ти каже какво е п.п. Попълни си профила. Така колегите ще могат да те упътят къде да отидеш или да ти помогнат лично. Ако си покрай Габрово звънкай ще я погледнем Редактирано 23 Юни, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #3 Отговорено 23 Юни, 2009 (Редактирано) Да, да сега го попълвам от Карнобат съм. Знам за сервиза на Хонда в Бургас ама не знам как си вършат работата.И по принцип не съм чак толкова бос де, знам, че е индикатора за автодиагностика, ама викам да го кажа по просто Знам ли колко жълти индикатори има май е един на мойта хонда Редактирано 23 Юни, 2009 от Maho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #4 Отговорено 23 Юни, 2009 ами така кажи ... на първо четене реших че няма да има смисъл да обяснявам как сам да откриеш от какво е Правиш следното: От страната на "смъртника" надигаш мокета. И там се намира Еку-то. На него има едно прозорче. Даваш контакт и броиш колко пъти ще мига червения (то друг няма) диод в това прозорче. С даването на контакт мигва за много кратко - това не се брои , просто да видиш че диода бачка. След това почва да мига и броиш миганията. миганията са на равен интервал. Ако има повече от една грешка след първата почва да мига и за втората. Това което разделя 2-те грешки е дълъг период ПАУЗА. Ако грешката е само една, след като я покаже следва пак дълга пауза и пак същата грешка и така нататък. Провери коя грешка ти дава и ще ти кажем какво е. ето ти и снимков джокер : дерзай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #5 Отговорено 23 Юни, 2009 Утре ще видим какво ще стане Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Magnum 7 #6 Отговорено 24 Юни, 2009 преди да ти светне жълтата лампа на таблото, усещаш ли колата да се мъчи, да не може да закрепи оборотите - и като светне жълтата лампа, да се 'отпуши' и да тръгне по-добре? ако е така, сигурно е ламбдата. но може и да не е закачена добре, провери първо това, и след това я сменяйа масло харчи ли? това пушене почти сигурно е от масло Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #7 Отговорено 24 Юни, 2009 Здравейте !Да и масло харчи, разлика не съм усетил дали се 'отпушва' просто не съм се заглеждал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #8 Отговорено 24 Юни, 2009 Сега го пробвах значи, свети по един път на интервал от 6 сек :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondю 41 #9 Отговорено 24 Юни, 2009 Сега го пробвах значи, свети по един път на интервал от 6 сек :)код1 - Ламбда сонда Провери първо дали не е откачен кабела на ламбдата.Ако се наложи да си търсиш ми драсни едно лично имам една. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maho 6 #10 Отговорено 24 Юни, 2009 Проверих кабела - не видях да е откачен някъде. Ще потърся тука ламбда и ако не намеря ще се обърна към вас. Дано това е проблема. Мерси много Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове