Jump to content
Guest vodkin

Имам нужда от съвет

Recommended Posts

Guest vodkin

Здравейте колеги, токущо ми докараха "новата" Хонда Сивик Д15Б2 - нов внос.Качих се да я пробвам и разбира се викам чакай да видя какво може.На всяка предавка като натисна газта до ламарината и започва да придърпва сякаш ми свършва бензина (при рязко подаване на газ) а също така ми свети и лампата за ламбда сондата. Имате ли представа какво може да и е. Колата ми я докараха преди 4 часа, а нищо не разбирам от Хонди.Мерси :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Първо, напиши си в профила от кой град си, за да знаем да не те опътваме към някой който е в другата част на българия.Второ, жилтата лампа е за някакъв проблем, не е конкретно за ламбдата.Проблемът може да е всякакъв. За целта е проверчват кодовете за грешка, ама поне сме го писали това 10-ки пъти, потърси във форума как се проверчват кодовете и кажи какви кодове дава.Аз лично бих заложил на нащо съвсем различно от ламбдата..... доста мяза на проблем с датчика на дроселовата клапа, но това ще се рабере като си видиш кодовете.п.с. Честита ти хондичка :D много да те радва и не се притеснявай, ще я оправиш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vodkin

Благодаря колега, ще направа както ме посъветва, ще проверя тези кодове.Иначе колата много ме кефи, ще я стегна и ще стане кукличка :D Като разбера кодовете пак ще пиша.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DrOxBoLi

Емо, колегата е от сф ... работим пре две врати :D Ще пробвам довечера да го домъкна в Антик, ако не ще видим каква грешка дава че то и аз още не съм видял колата и пак ще се включим ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

На всяка предавка като натисна газта до ламарината и започва да придърпва сякаш ми свършва бензина (при рязко подаване на газ)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами тя колата си е моно-инжекция (две дюзи) и ако от ряз настъпиш педала на гаста няма да захапе на момента има леко забавяне докато ЕЦУ-то обработи инфото, но щом и лампата за грешка свети значи имаш и друг проблем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

зарежи тая теория, Японецът си е свършил работата и при изрядна система няма заглъхвания. ЕЦУ-то си има така нареченото TIP-IN Enrichment което се грижи да се обогати леко сместа при рязко подаване на газ, щото на МАП сензора му трябва малко повечко време да отрази реалния вакуум.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

зарежи тая теория, Японецът си е свършил работата и при изрядна система няма заглъхвания. ЕЦУ-то си има така нареченото TIP-IN Enrichment което се грижи да се обогати леко сместа при рязко подаване на газ, щото на МАП сензора му трябва малко повечко време да отрази реалния вакуум.

<{POST_SNAPBACK}>

точно това е проблема на газовите, че я нямат тази джаджа, и като ритнеш педала и сместта става супер бедна (и заглъхва)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Смени си бензиновия филтър, и яко газ.Честито

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...