Jump to content
Guest 1net

Посещение на дом за сираци

Кога да отидем?  

34 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Guest 1net

Отново се отплеснахме и позабравихме инициативата.....

На тема датите. Подбрах ги така, че да имаме поне месец, и да не са баш по празниците. Ако имате друго предложение, моля споделете го.

От предишната анкета стана ясно, че повечето хора предпочитат да отидем в дом за сираци, така че съм направил малък списък на домове и трябва да изберем един. Аз лично Ви предлагам да отидем във някой дом в малко селце, а не в домовете около големите градове, защото тези в градовете са доста по-посещавани.

Домовете са следните:

Област В.Търново:

с. Страхилово: 3-7г

с. Балван: 3-18г.

Област Кюстендил:

с. Лешница: 3-7г

с. Крушуна: 3-18г

с. Угърчин: 3-18г

Област Пазарджик

с. Лесичево: 3-7г

Област Пловдив

Калофер: 3-18г

с. Зелениково: 3-7г

с. Нареченски Бани: 3-7г

Област Смолян:

с. Орехово: 3-18г

с. Стойките: 3-7г

За момента нямам подробна информация за домовете, така че ако някой знае нещо за конкретен дом и мисли, че точно него трябва да посетим, нека каже. Ако нямате претенции, все ще измисля как да изберем дом.

Приканвам всички които могат и искат да помогнат, да дарят пари, дрехи, играчки, учебни пособия или каквото сметнат за уместно. Средствата ще е най-удобно да се събират на сбирките, а конкретно за пари можете да се възползвате и от откритата за целта банкова сметка.

ПроКредит Банк (АД) България

Сметката в лева: 1003766521

Банков код: 23092309

Титуляр: Дилян Христофоров Димов

Колко пари сме похарчили, и най вече за какво, ще обявим след посещението на дома, както направихме предишния път.

Към всички от "Управителния Съвет": Моля ви да припомните на колегите, които идват на сбирки за инициативата и да им оказвате съдействие, ако някой иска да дари нещо. Също така, разчитаме на Вас стриктно да записвате кой, какво е дарил, за да няма недоразумения.

За справка, миналата година успяхме да съберем около 530лв, с които купихме главно дрехи, учебни пособия, лакомства и санитарни материали за дома за деца с тежки психически и физически увреждания в село Джурково.

Този път, ще си направя по-добре домашното, за да изберем дом, в който наистина имат нужда от помощ, а допълнително ще питам какво точно им е необходимо.

Много неща са ми в главата, но като за начало е това. Очаквам Вашите мнения и препоръки.

п.с. Миналата година, до дома отидохме малка група хора. От дома ни посъветваха така, пък и доста съклубари решиха, че няма да им понесе. Предлагам на всеки, който държи да дойде - да си каже, за да можем да се организираме добре. Призовавам тези, които не искат или не могат да дойдат, поне да помогнат да съберем средства за дома.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Какво стана бе хора???? Никакъв интерес ли няма вече????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

То не е до интерес а до съчувствие :D Ще се повторя ама.... пари давам, в банка не влизам! Ако някой се наеме да ги събере в неделя и да ги внесе по сметката в понеделник ;) Ако някой е наясно откакво друго има нужда ( освен пари ) нека сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Нека тази анкета не се превръща в тема за плямпане, моля!

Всеки нов регистриран потребител от последната 1 година, ако се разрови в старите теми ще открие каква е идеята и замисъла на мероприятието. Молбата ми е, този път да е по-експедитивно, масово и целенасочено!

Като титуляр на сметката давам веднага отчет:

Салдо към момента: 81,06 лв.

ОК, наемам се да събирам и пари на ръка на срещата, след което ще ги внеса в сметката, макар че е грозна работа и много от вас биха ги споходили черни мисли - повярвайте ми, не съм такъв човек!

:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Дидко, като гледам какъв е никакъв интереса тоя път....... кофти работа.Аз лично пуснах анкетата и за място за обсъждане за да не пускам 2 теми. Лошо няма да окепазим темата.... само работа да се върши.Мерси за инфото по сметката и ако събираш пари да пишеш подробно кой - какво. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iXi

Аз се вклучвам за двама.Само не съм сигурен дали ще успея в неделя да дойда, ако не може да се срешна с някой от вас след бач...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest scyberboy

Хуу де, аз също мислех да не се маже темата, но щом сте казали....лично аз съм за Велико Търновските села, без значение кое от двете педложени. За ходене не се натискам, даже направо си отказвам, а пари днес или утре като минавам през банката, ще се отчета с една 20-ка примерно. За дата си гласувах в анкетата.Ай дано повечко хора преведат парички. Аз лично имам доверие на организаторите на мероприятието и не се съмнявам, че парите ще отидат по предназначение :fun:за :fun: лекарства, подаръци, дрехи или каквото и да било ! :fun::fun:п.п. Дидко може да пуска примерно всяка сряда или всеки петък баланса, да се зарибят и по-скептичните съклубари :D

Редактирано от scyberboy

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

интерес има...съчувствието и него го има.....ше взема да си пренареда гардероба и квото е излишно го давам....и некой лев същоп.п. тва е много балгородна постъпка :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

Ето адреса на още един дом с нуждаещи се деца:Социално-педагогически интернат "Максим Горки" с. Богданица, общ. Садово, обл. Пловдивскател. 031108 / 260 Петър Петров (директор)Според мен най-удачно е първо да изберем дом и от там да ни насочат от какво имат нужда, както се случи миналата година.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

току що метнах и паричките на johnyboy и Stef

капка по капка...... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Да взема да се включа и аз, ако нямате нищо против? ;)

Редактирано от frisko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ЕЕЕЕЕ, здравейте моля Ви се ;)Между другото имаме о6те 40лв. които обаче още не са стигнали до сметката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Малко развитие по темата:с. Балван: 69 деца, от тях, 20 с умствена изостаналост, 7 деца на възраст 15-17г, Другите деца са по-малки.с. Слатино: 38 деца, 11 деца са 3-4клас, останалите са 5-9класс. Орехово: 28 деца, 8 момичета и 20 момчета. повечето 8-12години. 2 момичета 16-17г и 2 момчета пак на тази възраст.Дотук - толкоз.Всички имат нужда от топли дрехи, обувки и бельо.Мойто мнение е: в Балван са много деца. А нашите средства са доста ограничени. Човекът като ми каза каква сума му трябва за дрехи/обувки/медикаменти и направо се отчаях.За Орехово положението е почти същото като нужди, но децата са по-малко и ми се струва че повече можем да помогнем. Проблемът който виждам с този дом е, че повечето деца там ходят на училише в града и някак си са интегрирани ( поне така ми обясни човека с когото разговарях)Орехово..... Този дом засега ми се струва най-удачен за посещение. децата са малко. забити са в планината и са в доста тесен диапазон от възрасти. Това което ми направи страхотно впечатление е че жената, с която разговарях само спомена за топли дрешки и бельо, но наблегна на това че децата имат най-много нужда от внимание, лакомства и материали за коледна украса ( блокчета с цветни листове), четки за зъби и т.нЕ аз вече съм пристрастен и искам да отидем там.Мисля че ако пак напазаруваме както за Джурково, че се получи страхотно, пък и вече знаем точно от какво имат нужда и децата са по-малко, така че ще можем да дадем повече на всяко дете и да има обърнем толкова необходимото им внимание.Ще ви държа в течение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Е аз вече съм пристрастен и искам да отидем там.

<{POST_SNAPBACK}>

Станахме двама. :D

Няма промени в сметката от последния път :D

Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TTT

Пичове,евала за идеята:D:dry: Наистина до сега не бях влизал в тази тема.И аз искам да се включа.До колкото разбрах на срещите,които се организират,може да се дадат на ръка парите( и на мен не ми се ходи до банката).Нали?По отношение на дрехите имам питане.За употребявани дрехи ли говорим или за нови?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

аз последните пари, които ми дадоха не съм ги внесъл още.... жалко все пак че не сме мръднали.ТТТ, да, на срещите може да се дават пари, просто хващаш мен, Дидко или Омбре и това е.Иначе за дрехи: няма значение нови или стари, просто се съобрази с възрастта на децата и за предпочитане е да са по-топли.Ние най-вероятно ще купим дрешки, но колкото повече хора дарят дрехи, толкова повече пари ще останат за лакомства/учебни материали/препарати за хигиена/ и т.н

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Ше кихна и аз некой лев за каузата ...само че по сметката...поне тва мога да направя :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

+20лв от вчерашната среща :ranting:Започваме да събираме дрешки са дома. Всеки който иска да дари стари дрешки може да ги остави при Омбре по всяко време, или ако няма възможност, да ми се обади, аз ще мина да ги взема.0898 614241 - ЕмоЦелта е: топли дрешки, шалове, шапки ръкавички за деца на възраст 8-12г. тъй като повечето деца в Орехово са на тази възраст.От днес, при Омбре ще има и касичка за дарения, като всеки може да мине и да пусне нещичко. Сашо ще се старае да записва всеки, който е дал нещо, но ако някой препочита дарението му да е анонимно, просто трябва да каже да не го записват.Не ни остана много време.... Все пак тепърва трябва да ходим да пазаруваме, а май ще се ходи и предварително до дома за проучване на положението и нуждите.Моля Ви, всеки който иска да помогне но е зает или възпрепятстван, да ми се обади. Ще направя всичко възможно да мина покрай Вас и да взема дрешки, пари, или каквото сметнете за необходимо. Стари детски игри и/или играчки също са добре дошли.п.с. Днес пак ще говоря с хората от дома, за да уточним точната дата ( 10-ти или 11-ти) и да поговоря по-подробно с тях за нуждите на децата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

аз искам да помогна много....но просто сега всички пари отиват за ремонт....за това ше преровя моя гардероб и този на брат ми (той е горе долу на тази възраст) и всичко ненужно ще го даря...проблема е че не знам как ще стигне всичко до вас???? :ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

от пазарджик ще е трудно.... освен с куриер ( но това ще е към 20лв), или ако някой твой познат има път насам му ги дай да ми звънне един тел. Аз ще го намеря в софия да ги взема....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

ми има такъв вариант....само ако тоя са навие .....или може да доида аз до софия ако ми стане колата по скоро....ше го измислим.... :ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Извинявам се за разводняването, но аз съм в Пловдив до сряда - мога да взема от местните фенове кой каквото има да дава - вкл. и от Пазарджик разбира се - 0899980 560 Стефан.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Horse

Оооооооо живи ли сте бре ?! :ranting: Нещо ме нямаше напоследък, но сега се включвам с пълни сили. Като гледам дома е вече избран - това е добре. Емчо, ако не преведа парите по сметката ще ги дам директно при пазаруването, което предлагам да е една седмица преди 11.12.2005 И за пазара и за ходенето до дома съм твърдо там :P

Редактирано от Horse

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Извинявам се за разводняването, но аз съм в Пловдив до сряда - мога да взема от местните фенове кой каквото има да дава - вкл. и от Пазарджик разбира се - 0899980 560 Стефан.

<{POST_SNAPBACK}>

неска ше са разрова....квото излене(подходящо)го турям у торбите и ще звънна да виим кво ше нагласим :ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

И аз съм твърдо за :PВече е ясен дома за сираци - с.Орехово, както и датата за посещение - 10 или 11 декемвриИмаме 2 седмици (крайно недостатъчни) и се надявам за това време да успеем да съберем необходимите средства и неща за да зарадваме дечицата:PДо колкото разбирам децата имат нужда от:-топли дрехи-неща за забавление - играчки, коледна украса и други подобни-лакомства - препарати Така че, който иска и може .. да помага в това начинание За да стане по-лесно и бързо можете няколко човека да събирате общо средства и после да ги преведете на сметката, или да се свържете с отговорниците по регионите (предполагам те няма да откажат)В сервиза на Омбре вече има открита касичка където също се събират средства, както и дрехи Така че хора нека да се задействаме и да направим живота на 28 дечица по-хубав поне за един ден:ranting:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Датата вече е твърда: 10 дек. 2005г

Всички имате много поздрави от възпитателния колектив :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

<{POST_SNAPBACK}>

неска ше са разрова....квото излене(подходящо)го турям у торбите и ще звънна да виим кво ше нагласим :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също ще ходя в София, минавайки през Пазарджик - най-вероятно събота!

Ако не се засечете мога да свърша работа, както и за всички от "региона"!

0889 103040 :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

Току що говорих с Емко, и се разбрахме той да помага за начинанието ни във Варненска областАко не искате да се занимавате с банки и трансфери, а желаете да дарите средства, дрехи или каквото и да е друго можете да му звъните на него - Емил Атанасов (Емко) 0888 947875

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Няколко торби дрехи от снощи и вече 170 лв в сметката! :):lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gkb

Дано да се активизираме малко повече, че време не остана :)

Няколко торби дрехи  от снощи и вече 170 лв в сметката!  :)

:lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Емко да не би да идва в дома ????? Щото освен паричките мога да се разровя и за друго

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

емко събира всичко, що ви е на сърце да дадете за децата :lol:

хайде момчета, разровете се по-серизно, защото време няма много, а зимата вече дойде и някои хора имат нужда поне от малко топлинка.

може да прочетете този сайт, който неминуемо ще ви вкара малко в размисъл ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

две торби вече пътуват към организаторите ......като ги получите драснете некой ред да видим доволни ли сте ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

и аз допринесох скромно за коузата :D и ви приканям всички :unsure: нека да зарадваме малчоганите по празниците :D те го заслужават :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Супер, дрешките от Михо и Ребел вече са тук :unsure:А и в мен вече имаме 40+20+30 = 90лв. Който ми е давал пари, сигурно си познава сумата :D Не е моя работа да раздухвам, а и поне един от хората предпочете да остане анонимен.Дидко: в теб има ли пари или всичко си пратил в сметката?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Вчера и аз се включих в начинанието скромно - в понеделник парите трябва да са по сметката :D Нека наистина, който мисли да участва, а не го напавил още да се мобилизира и да намери половин час - не остана никакво време до събота :D Тези деца имат нужда и го заслужават, пък и това е най-малкото, което можем да направим за тях, нали? :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Дидко: в теб има ли пари или всичко си пратил в сметката?

<{POST_SNAPBACK}>

Всички пари са в сметката!

По всяка вероятност в сряда сутрин заминавам на малка обиколка из БГ и незнам кога ще се върна :unsure: май в петък вечер... Така че до тогава ще издам всичко! Казвам това, за да го имат предвид колегите, които са искали да дадат нещо, но чакат последния момент. Вторник ще изтегля цялата сума, която е по сметката и ще дам всичко на Емо и Омбре, а ако има след това преводи, ще останат за следващия път. Предлагам да запазим сметката :D

В събота се надявам да се включа в пътуването :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

ОК, така или иначе едвали някой като се сети в последния момент ще праща по банков път. Опитът показва че тези които дават парички в последния ден ги дават на ръка, така че не мисля че ще е проблем.Значи, опитай се във вторник или сряда да изтеглиш парите и или ми звънни или мини през Омбре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...