Jump to content
Guest Demon

Бъг в заглавието на темата.

Recommended Posts

Guest Demon

Не знам дали съм прав, но може би става въпрос за бъг. Защото когато публикувах тази тема, първоначално заглавието и беше: "Не е Хонда, но е достойно за уважение", тогава форума отказа да я публикува, защото името е било по-дълго от 50 символа, а то реално е само 38! Веднага се досетих къде може да е проблема и направих темата със следното заглавие: "Достойно за уважение." Тук вече имаме 21 символа и темата се публикува без никакви проблеми.

Сега къде според мен е проблема:

Според мен ограничението за брой на символи в заглавието на темата е наистина 50, но понеже пиша на кирилица, а тя в случая е в Unicode тогава всеки символ е 2-а байта, а ако форума ги брои в ASCII трябва да е 1 байт. Не исках да пускам втора тема с точно 50 символа, но само с латински букви, за да не пълня форума с безмислени глупости, заради изследването на този проблем.

Така в първото заглавие в случая аз наистина съм въвел 38 символа, но при проверката ако са преброени за 76, съм предизвикал събитието за по-дълго име от 50 символа. След което направих заглавието 21, това х2 е 42 символа и темата е публикувана.

Съжалявам за дългото и подробно описание на проблема, идеята ми само е да се опитам да помогна за решаването му :)

п.п. Имам и скрийн шот, мога да го изпратя при нужда на Виктор или някой от модераторите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Сега след публикуването на тази тема забелязах, че форума е преброил коректно символите и се сетих за друга причина. Първоначално аз попълних и двата реда на темата, имаше и някакво описание на по-долния ред с което наистина може плюс заглавието да съм прескочил 50 символа. След което явно форума е почнал да ми брои символите като ASCII (може би), защото тогава, за да си публикувам темата, трябваше да падна под 25 символа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Знам го тоя проблем и много ме дразни, като намеря време, ще поровя да видя защо така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аз забелязвам и друг пробел ... като гледам в целия форума всичко под раздели и показва последното мнение в темата и най-накрая , някакъв символ или буква " ю " най-често :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз забелязвам и друг пробел ... като гледам в целия форума всичко под раздели и показва последното мнение в темата и най-накрая , някакъв символ или буква " ю " най-често  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Аз нищо не разбрах, пък и има ли общо със заглавието за което пиша?

Направи един скрийн шот и го прати на Виктор, аз не виждам буква "Ю" никъде, може да е от компютъра ти, извини ме ако бъркам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

кликни на Hondabg.com Форуми и гледай в дясно заглавията на темите - на някои преди многоточието слага Ю

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Извинявай ако съм ти нарушил темата , не съм искал да е оффтопик , но според мен темата която ще напиша ,като заглавие е почти идентично :)

Публикувано изображение

В червено съм заградил какво ми зилиза :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

и на мен така ми излиза, с IE6Сега пък ми излиза, че имам -1 Нови Съобщения ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

На мен не ми е излизало и не ми излиза, за това не разбирах за какво говорите, ползвам Firefox, но и с IE6 пак не ми излиза. Това е странно наистина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...