Jump to content
Guest Lubo

възду6ен филтър

Recommended Posts

Guest Lubo

здравейте,колеги,искам да си сложа спортен филтър на хонди4ката,двигателя е д13б2,карбуратор е.Та питането ми е дали има смисал да слагам,за6тото един познат каза,4е ниама смисъл на карбуратор да слагам такъв филтър,за6тото 6тял да се дави филтъра и нямало да има ефект? Е,аз не му еярвам много де,или поне ми се иска да е така,затова ре6их да питам по компетентни хора в тази област. Благодаря,предварително

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Има смисъл стига да го сложиш като хората :D в смисъл да е добре изолиран , но не очаквай огромна разлика във вървежа на колата , ускорение и т.н. Може и никаква разлика да не усетиш :angry: Но ако караш в софия и освен въздушен филтър няма да слагаш нищо друго - няма смисъл :P не че ще си скапеш много двигателя ( щото не съм чул за случаи на изгърмял двигател от спортен филтър ) , но просто ще му спестиш цялата мръсотия и боклуци които ще минат по-лесно през спортния :cry: Общо взето , ако няма да си правите колите да бягат повече от нормалното , аз лично не виждам никакъв смисъл в спортните филтри !!! П.П. А и понеже си малък двигател на дали ще чуеш и истинския звук на филтъра - аз лично чух якия звук на филтъра чак като го сложиш на 1.6 кубика , дори на д15б2-ката не се чуваше кой знае колко :(:angry:

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

П.П. А и понеже си малък двигател на дали ще чуеш и истинския звук на филтъра - аз лично чух якия звук на филтъра чак като го сложиш на 1.6 кубика , дори на д15б2-ката не се чуваше кой знае колко  !!!  :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Звука не е на филтъра а на двигателя :angry:

Чува се, зависи какъв филтър си ползвал. Качествените (марковите) филтри работят еднакво добре на всички двигатели и филтрират перфектно. При мен се промени звука на D15B2. Относно ментетата, това са някакви филтри с формата на истински спортен филтър.

Тази събота и неделя бях по Илиянци да търса силиконови снадки, защото били по-евтини и видях много евтини "спортни" филтри. Като съм разглеждал маркови трябва да кажа, че тези филтри бяха толкова филтри, колкото пластмасовите или гумените снадки бяха селиконови. Всеки сам да си прави избора, но не виждам смисъл ако ще си слагаш боклуци по автомобила да го променяш изобщо, в оригиналния си варянт ще е по-добър :cry:

.....относно кърборатора, слагай и не се притеснявай. Трябва да е марков и да е вътрешен за кутия. Слага се на мястото на стария филтър. Ако ти се породят още въпроси разгледай темата, отговорите са същите за кърбуратора, както и при инжекцията по въпроса с филтрите.

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...