Jump to content
Guest gombare

Службите за сигурност

Recommended Posts

Guest gombare

"Службите за сигурност ще имат достъп до личната ни информация11 Октомври 2005 От 2007г.водените от нас телефонни и интернет разговори, електронната ни пoща и дори обмена на файлове, който правим през глобалната мрежа, ще бъдат достъпни за службите за сигурностИсторията на водените от нас комуникации по телефон и интернет, ще се съхранява в масиви до една година назад. Това научи Би Ти Ви от членове в Комисията за регулиране на съобщенията. Това предвижда подготвяна в момента, проекто-директива на Европейската комисия за наблюдения на трафика през интернет и телефонните мрежи.Според Европейската комисия мярката ще подпомогне правителствата в борбата срещу тероризма и организираната престъпност. И сега телекомите и интернет-компаниите съхраняват за определен период набраните от нас разговори през телефона и интернет. Директивата обаче разширява обхвата и върху кореспонденцията през електронната поща, дори и за обмена на файлове през уеб-мрежата.До историческите справки достъп ще имат единствено службите за сигурност. Те ще могат да проверяват всеки българин на коя дата в колко часа с коя точка на света е разговарял по телефона или е общувал през интернет или пък на кого е пратил електронна поща или файлове. В личните имейли ще се сканират само адресите на подателя и получателя, както и датата и часа на тяхното изпращане. Разговорите няма да се записват и копират, но съхраняваната история ще дава достатъчно данни за личния ни и професионален живот.Естествено че всяко допълнително следене води до някакво ограничаване на човешките права. Трябва много внимателно да се спазва балансът между политиката и това да се ограничава една престъпна организацияОт Комисията за регулиране на съобщенията увериха, че върху данните ще има строг контрол. Директивата задължава държавата да плаща компенсации за закупената от операторите специална техника. Преди да се въведе тази директива у нас държавния регулатор ще организира големи обществени обсъждания и дебати с правозащитни организации.Магистрати и адвокати се въздържаха да коментират пред Би Ти Ви проекто-директивата докато тя не бъде представена официално от държавната администрация. Те само напомниха, че правна стойност имат единствено онези разговори, които полицията е записала след разрешение от съда за използване на специални разузнавателни средства."Аз съм против. Може и да не съм единственият. Какво можем да направим? моля, подпишете Петицията

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

И аз съм против ре6ението :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Аз подписах петицията.И аз съм твърдо против :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

И аз съм против - ще ми объркат бизнеса с урана :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Живи здрави бе...... много добре знаят как стои въпроса с криптографията...Водбще незнам как го мислят това, аз да искам да пратя меил пък те да се борят да декриптират :) иначе за другата не електронна информация - ми :) ..... изроди такивап.с. темата е преместена....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

ڜڙڕڤڮڎږړڂڏڷ ڂڡډڮڻڥڃڬڵڲۆڿڹڦ ڢڏ ڞڅځںڒڍ :) ...аамаха :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Еи, нама да ме псуваш бе:)освен това, майка ми не е руса:)аааа, да си имаме уважението ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

що сте против бекой ще се занимава с нас ние сме цървулито това е за да се повиши корупцията на високите нива и едно добро - ще погнат големите мафиоти и терористиаз не виждам нас за кво да ни следят дори и да е убил някой човека я си представете че заради това заловят някой мангал готвещ се да гръмне бомба на витошка по коледа когато сички са на пазар и избие 500 човека .... нема ли да е по добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

що сте против бе

кой ще се занимава с нас ние сме цървули

то това е за да се повиши корупцията на високите нива

и едно добро - ще погнат големите мафиоти и терористи

аз не виждам нас за кво да ни следят дори и да е убил някой човек

а я си представете че заради това заловят някой мангал готвещ се да гръмне бомба на витошка по коледа когато сички са на пазар и избие 500 човека .... нема ли да е по добре

<{POST_SNAPBACK}>

Прави са и аз сам против . А ти каде си мангал с компиутър та те немогат да 4етат , та на компиутър ли ще пишат ? Само ще се раздуе биурокрациятя още пове4е та и новите им агенти трябва да издържаме Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

да бе добре тия дето организират атентати със самолети да ги блъскат кадет им падне в САЩ са супер тъпи и незнаят какво в компютърние май нещо свикнахме да сме против всичкопросто няма начин да управляваш една цяла страна с мека киткакато сме против после няма да се оплакваме че ни крадат емблемите от колите щото то с това се започва - твърди закони

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest petrakiev
:lol: Шегаджии, че Вие да не мислите че и сега не е така ? :( Бъдете сигурни че като кажете някоя простотия по телефона се записва :) има ключови думи от рода на : Убииство, и т.н. дето гаразнция се записват :) няма свобода на словото братя :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Цифровите сертификати, които се продават в БГ са с 1024 битов ключ, закодирана информация с този ключ и асиметричен алгоритъм няма отваряне не само от тайните служби на БГ, ами от тези по Европа! А много важните ми разговори от типа ".........Братле, довечера къде ше ходим на кафе..........." или ".......ебаси джантите си взех.......", да си ги слушат денонощно, те са много вжни :offtopic::):D:rolleyes::offtopic::cool:

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Публикувано изображение

Само за пояснение, ФСБ е бившето КГБ. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...