Jump to content
Guest blida

прегряване Сивик

Recommended Posts

Guest blida

Здравейте,на всички които карат хонди.АЗ съм нов в сайта и много ще се радвам ако някой отговори на въпроса ми.Карам СИВИК английски от 2 год.Колата е 1.4 ,90 к.с. Въпроса ми е каква е причината за прегряване на двигателя.Сменил съм капачка на радиатора и термостата.Когато я държа на високи обороти продължително време преливника е пълен с вода(антифрис),и започва да го изхвърля през капачката.Съответно датчика остава на сухо и не включва перката.Датчика е на термостата.Когато изстине водата остава в преливника .Не знам дали проблема е от гарнитура на глава или от радиатор .или от нещо друго.Много ВИ моля дайте съвет какво да направя,за да отстраня този неприятен проблем.Още повече не разбирам от тези неща.Не съм имал сериозни проблеми досега с колата и не знам, и къде да отида да я видят. Благодаря ВИ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за да остава на сухо датчика, трябва от някъде да влиза този въздух.

понеже нямаш течове (освен от преливника), остава най-вероятната причина да е издухала гарнитура на главата - и надува компресия в антифриза.

изчакай я да изстине колата, внимателно, с парцал, развий капачката на радиатора внимавай да не те изпръска с вряла вода!!!

нека някой запали колата и да поддържа около 2000-2500 оборота.

нормално е в началото, първите 2-3 минути, да видиш няколко балончета.

ако обаче продължават да излизат балончета на групички по 3-4, през 5-6 секунди - значи гарнитурата е проблем.

тези балончета сигурно миришат и на бензин, неизгорели газове (само внимавай с носа!)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blida

Благодаря, наистина излизат балончета от радиатора.На следващото излизане на по-дълъг път пак става същото.И аз си мисля за гарнитурата на главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Благодаря, наистина излизат балончета от радиатора.На следващото излизане на по-дълъг път пак става същото.И аз си мисля за гарнитурата на главата.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако продължаваш да караш така скоро и за глава може да питаш :) така че по-бързо отваряй и виж какъв тие проблема

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...