Jump to content
Guest persssi

Проблем с оборотите

Recommended Posts

Guest persssi

Здравейте, карам сивик D13B2 и преди седмица ходих на диагностика. Пичовете там били специалисти по карбуратори и леко “настроиха” оборотите на празен ход. Сега оборотите наистина са по-ниски, но сутрин, когато колата е абсолютно студена, като я запаля вдига 3000 до 4000 оборота за около минута и чак после се оправя. Можел ли някой да ми каже, дали това е от автоматичния смукач или е някаква друга настройка. Ако някой има менюали за този модел, или знае точно коя врътка за какво е, ще се радвам да сподели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Аз съм със същия модел.При мен забелязах,че зависи от студеното.Ако е по-студено вдига към бая.Ако не е толкова студено по-малко.Това ме навежда на мисълта,че може и нормално да е това.Все пак нека някой специалист да се иизкаже аз само ти казвам на мойта как е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Аз съм със същия модел.При мен забелязах,че зависи от студеното.

Ако е по-студено вдига към бая.Ако не е толкова студено по-малко.

Това ме навежда на мисълта,че може и нормално да е това.

Все пак нека някой специалист да се иизкаже аз само ти казвам на мойта как е.

<{POST_SNAPBACK}>

и ти си прав, но 3000 оборота е ТВЪРДЕ много, камо ли 4000 - пък и не са такива студове все още

до 2000 е нормално, 2500 като скове леда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

С моята Д13-ка на сегашните температури - сутрин между 1500 и макс. 2000, ама това е абсолютния максимум! По-скоро 1500-1700, после пада на някакво междинно положение 1200 и после си отива на малко под 1000, където си остава. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest persssi

И мойта преди си беше така 1500 до 2500 горе долу, но след намесата на специалиста по карбуратори нещата се промениха. :) Питам ако знаете коя врътка е точно за оборотите и дали има отделна и за автоматичния смукач?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

И мойта преди си беше така 1500 до 2500 горе долу, но след намесата на специалиста по карбуратори нещата се промениха.  :) Питам ако знаете коя врътка е точно за оборотите и дали има отделна и за автоматичния смукач?

<{POST_SNAPBACK}>

Братле моята го прави същото....когато е студено....без да съм ходил при разбирачи и опира почти до 3000,макар че не мога точно да преценя ,щото без оборотомер.. :) и после пада на около 1000-1200

Дигне ли малко температурата при рязко натискане на педала си влиза в норамален режим под 1000

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Дигне ли малко температурата при рязко натискане на педала си влиза в норамален режим под 1000

<{POST_SNAPBACK}>

Има и в това нещо вярно :) Редактирано от Didko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KIKO_HONDA

моята зима и лято като е стодена качва до 1900 и после постепено си падат оборотите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest persssi

Стига бе пичове, тава не е нормално 3000 - 4000 оборота! Аз сутрин като я запаля в гаража и съседите ми се смеят. :cool::D. Никой ли не знае от къде се рагулира автоматичния смукач и оборотите на празен ход. Тези високи обороти се появяват, само когато колата е напълно изстинала. Ако през деня не съм я карал няколко часа (> от 5,6), се вдигат само за малко, а сутрин за около минута. Кой знае коя врътка са разбазикали "майсторите" специалисти :P:):P:):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...