Jump to content
Guest Emo

Колко масло?

Recommended Posts

Guest Emo

Като сега прохождащ хондаджия може да задавам тъпи въпроси за което моля да ме извините, но имам нужда от отговори на някои въпроси. Ще сменям маслото и не знам колко да взема. До колкото знам маслото в двигателя и ск. кутия е едно и също, т.е. 3,3л.+1,8л.=5,1л. Вярна ли ми излиза сметката с тази проста математика или греша? Като се източва маслото от картера и това от ск. кутия ли излиза или си има отделна пробка?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Това което казваш го знам само при едни модели пежо 205 :) При ХОНДА нещата са различни :) За маслото в двигателя си има пробка и за скоростната кутия също ;) 4 литра масло за двигателя са достатъчни ( не знам при хонди с над 2000 кубика как е ;) ) , за скоростната кутия май нещата са по-различни , може и 3 литра да ти стигнат може и повече да поиска :) На стария ми сивик 1.3 скоростната кутиа лапна почти толкова колкото и двигателя :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pepi

Мойта събра в двигателя 3.5 литра. Май ще е отделно в скоростната кутия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Като сега прохождащ хондаджия може да задавам тъпи въпроси за което моля да ме извините, но имам нужда от отговори на някои въпроси. Ще сменям маслото и не знам колко да взема. До колкото знам маслото в двигателя и ск. кутия е едно и също, т.е. 3,3л.+1,8л.=5,1л. Вярна ли ми излиза сметката с тази проста математика или греша? Като се източва маслото от картера и това от ск. кутия ли излиза или си има отделна пробка?

<{POST_SNAPBACK}>

сметката ти е точна :) маслото е отделно в картера и скоростната кутия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Мерси за отговорите момчета. Значи да не търся трансмисионно масло за ск. кутия, а да сипвам от това за двигателя?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Да то4но,аз ли4но слагам 5/40 влизат като у кофа скоростите :):) Нали е твое бялото купе......как ти завиждам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Мерси за уточнението. Ако става дума за белият седан, да моят е. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found