Jump to content
Guest nikonti

Направи си сам

Recommended Posts

Guest nikonti

Колеги, промених звука на моята ХОНДА без да сменям нищо, получи се нещо, което много ми хареса. Незнам кой би се поинтирисувал от това, но за всеки случай ще го опиша.1. Всичките ми гърнета са си оригинални2. Купих от вторични суровини 50 см. от тръбата на кардана на жигула - 5 лв.3. Вкарах тръбата която бях закупил в тръбичката която излиза от последното гърне, като съобразих положението и спрямо задната броня.4. Очертах хубаво около цялата тръба5. Извадих новата тръба и набих центрове 2 мм по навътре върху образувалия се кръг.6. Хванах дрелката и разпробих върху вече направените центрове7. С малък секач изсекох това което беше останало, и с въртене наляво и надясно откъснах парчето ( то е било и парче от заглушителя намиращ се в гарнето но за щастие беше поизгнил)8. Сложих новата тръба на образувалата се дупка, като много внимателно отново прецених разтоянието и от бронята и един приятел с точков апарат я залепи хубаво.Резултата е перфектен (на мен страшно много ми харесва). Звука в купето почти не се е променил, но отвън е просто жестоко.П.С. След като го направих това, приятеля който заваряваше възкликна на шега "АБЕ КОЙ Е ТОЯ РЕМУС БЕ, А ?"Надявам се да съм полезен за някогоХондата е сивик 94 год. седан Д15Б2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз не можах много да си представя за какво става въпрос :) Имаш ли снимки да сложиш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The Penalty

Аз не можах много да си представя за какво става въпрос  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Aз също :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

При първа възможнжст ще сложа снимки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

направил си накрайник от тръба на кардан на жигула? това не тежи ли ужасно много?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Аз не можах много да си представя за какво става въпрос  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Aз също :)

<{POST_SNAPBACK}>

Бате дай фото че звучи интересно тоя експеримент :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Аз до колкото разбрах, тази втора тръба е сложена в пробита дупка до оригиналния накрайник на гърнето. Все едно става двуцефка - между другото моето старо гърне се беше пробило точно така, но с по-малка дупка и наистина звука беше добър, нямаше нищо общо с евтините гърнета :)Пусни някоя снимка наистина да го разгледаме това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Не е двуцевка.Оригиналният последен накраиник (последните 30 см. от ауспуха , слен него няма нищо , една проста тръбичка ) е на тоз накраиник надявам тръбата от жигула (фактически, докато очертаваш къде ще бъде заварена тази голямата тръба, малката оригинална тръбичка се намира вътре в голямата)Даите ми е-маил за да ви пратя снимка за да я качите, защото аз не мога :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Не е двуцевка.

Оригиналният последен накраиник (последните 30 см. от ауспуха , слен него няма нищо , една проста тръбичка ) е на тоз накраиник надявам тръбата от жигула (фактически, докато очертаваш къде ще бъде заварена тази голямата тръба, малката оригинална тръбичка се намира вътре в голямата)

Даите ми е-маил за да ви пратя снимка за да я качите, защото аз не мога :)

<{POST_SNAPBACK}>

Колега качи я в нашта галерия

http://forums.hondabg.com/index.php?act=mo...&module=gallery

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Нещо не мога да се ориентирам в тая галерия бе хора. Дайте ми някакъв е-маил да ви ги пратя и вие да ги качите моля.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Качени са снимките вече, разгледайте и питаите ако има нещо неясно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

браво, колега, има видможеше да го хромираш, и щеше да изглежда още по-добре. но и така си е мощна бурия, по-добре от стандартната сламка дето излиза

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...