Jump to content
Guest nikonti

Спрей за въздушен филтър

Recommended Posts

Guest nikonti

Колеги кажете ми някакъв саит на който мога да си поръчам спрей за почистване на въздушният филтър /спортен/. В моят град не може да се намери такова нещо, така че освен от интернет да си поръчам иначе не виждам как да си го почистя.Предварително благодаря на всички отзовали се.

Редактирано от nikonti

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

ее бате ти ни отреза главите да ти кажа...Кой е тоя град?Нема ли да ти излезне по-евтино да идеш до най-близкия голям и да си купиш от там?И последно може някой да ти купи от тука и да ти го прати с наложен платеж до там където си ти :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

В магазина на Импас56 в София предполагам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikicar

В момента имам на SPARCO и на JR цената е 15 лв. флакона.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

Колеги кажете ми някакъв саит на който мога да си поръчам спрей за почистване на въздушният филтър /спортен/. В моят град не може да се намери такова нещо, така че освен от интернет да си поръчам иначе не виждам как да си го почистя.

Предварително благодаря на всички отзовали се.

<{POST_SNAPBACK}>

колега ти да не живееш на луната???????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

В момента имам на SPARCO и на JR цената е 15 лв. флакона.

<{POST_SNAPBACK}>

спрея ОК, но кайи цена и за маслото с което се праска след почистването

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Като ви казвам че няма, значи наистина няма.От Видин съм, и ако някой си мисли, че само си пиша като глупак по форума, жестоко се лъжете. Ако можете помогнете, а ако не да сме живи и здрави, но най вече живи, защото много здрави хора си отидоха от този свят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Всеки производител и марка филтър си има собствен спрей и маслко. Филтрите не са направени от еднакви матеряли. За K&N в Импас 56, спрея и маслото са комплект, някъде под 40 лв. беше.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Колега, а проблем ли е ако филтърат е на една фирма, а спреят на друга ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Колега, а проблем ли е ако филтърат е на една фирма, а спреят на друга ???

<{POST_SNAPBACK}>

Да, за това съм написал по-горното мнение, в ръководството също пише да се почистват и смазват само с техните масла и спрейове, защото са измислени за тяхната структура и няма да ги повреди или да влоши филтрирането.

Хората си мислят, че филтъра, маслото и спрея са различни неща! Голяма грешка, това е останалата част от филтъра продавана от производителя. Все едно да вземеш блок от VW, глава от Хонда и бутала от Suzuki и да очакваш, че този двигател ще заработи. Така е и с филтъра, седи си на местото, но не работи!

А относно ментетата за по 20-30 лв. Това не са спортни филтри, а някакви боклуци без марка (не тествани и недоказани), които не са смазани и обработени с нищо и са с формата на спортен филтър. Там никой не ви дава гаранция за качеството на филтриране и изобщо дали пропускат въздуха с по-малко съпротивление от обикновен филтър, може да се окаже, че ефекта от тях е по-лош от на оригинален филтър. Но според мен ефекта на филтрирането при тях трябва да ви безпокои повече. Не мислете също, че ако вземете такъв и го смажете с масло на K&N да кажем, този филтър вече е K&N.

п.п. Аз се почуствах длъжен да обясна за последен път, а в крайна сметка отговорността си е ваша :) А това дето го пиша тук сме го писали в поне още 10 теми.......

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikicar

Ох Демоне ще падна от смях !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nikonti

Demon, благодаря за подробното бяснение, вече ми стана ясно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Ох Демоне ще падна от смях !!!

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Не виждам нищо смешно, какво е толкова забавно в поста ми? Опитвам се да бъда полезен на колегата, малко съм отекчен, защото съм го писал над 100 пъти вече.

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Demone, a този...спортен филтър 'вечен' ли е???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Demone, a този...спортен филтър 'вечен' ли е???

<{POST_SNAPBACK}>

да .... RTFM! :)

K&N FILTERS

п.п. не не са вечни, на милион мили трябва да се сменят! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Една малка тайна-WD-40------тва е смазката която ви трябва,много хора не го знаят,продава се в Шел и по магазините,не разяжда-----послушайте ме не е мое откритие :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest suhoi

Една малка тайна-WD-40------тва е смазката която ви трябва,много хора не го знаят,продава се в Шел и по магазините,не разяжда-----послушайте ме не е мое откритие :)

<{POST_SNAPBACK}>

никак не искам да се заяждам-ама това "откритие" според мен си е чисто българска простотия.За колите не знам-но за моторите-карам с КиН филтър и ВД40 няма ни най-малко общо със спрея за филтри-нито лепне,нито нищо.След като съм опитвал с ВД40 и след миенето му-във водата няма почти нищо -говоря за боклуци-та тея боклуци са в двигателя.Когато мия филтъра след като е бил напръскан със спрей за ФИЛТРИ-във водата е пълно с кал и мизерия.

ами от мен толкова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Една малка тайна-WD-40------тва е смазката която ви трябва,много хора не го знаят,продава се в Шел и по магазините,не разяжда-----послушайте ме не е мое откритие :)

<{POST_SNAPBACK}>

никак не искам да се заяждам-ама това "откритие" според мен си е чисто българска простотия.За колите не знам-но за моторите-карам с КиН филтър и ВД40 няма ни най-малко общо със спрея за филтри-нито лепне,нито нищо.След като съм опитвал с ВД40 и след миенето му-във водата няма почти нищо -говоря за боклуци-та тея боклуци са в двигателя.Когато мия филтъра след като е бил напръскан със спрей за ФИЛТРИ-във водата е пълно с кал и мизерия.

ами от мен толкова.

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Защо изобщо започва някой да се занимава с тунинг като иска да не дава пари? Вместо да си съсипвате автомобилите, по-добре си ги карайте с измислените от Хонда компоненти и не ги унищожавайте с мисълта, че уж ги подобрявате и стават по-бързи и по-мощни. Ако човек е решил да си подобри автомобила, не би трябвало да си мисли как да спести 5 лв. на 20 000 - 30 000 км., за да си почисти филтъра както съветва неговия производител и както Хонда са тествали и са одобрили филтъра за техните автомобили. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Аве хора аз не искам да карам някой да използва"балгарски простотии"както го нарекоха,за годините през които се занимавам с коли и сам постоянно м/у хора които спортуват и ми споделят някакав техен опит не мисля да коментирам това 4е на някои не му харесало 4е вд40 варши саштата работа,моля!не обсаждайте пове4е моето мнение,трашкайте луди пари за скапи боклуци,сас щампа на оригиналнин PEACE!!! :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

еее, не се пали така де. Темата не е лоша, така че защо пък да не я поразчепкаме.Моето лично мнение ( ако те интересува) е че ВД40 е страхотен спрей, но има някои неща за които не е добър.Едното е Електричество ( особено високи напрежения) и второто е че не трябва да попада в цилинтрите.ВД-то е гаден источник на нагар и особено за коли на които най-ероятно никога няма да им се разглобява двигателя, аз не бих го използвал.За състезателни коли мислия че няма да е такъв проблем, особено ако на 1-2 състезания разглобяваш ДВГ-тоДругото е ако си миеш филтъра с ВД, то поне след това да се погрижиш то да изсъхне...... то не че се случва, но можеш да му помогнеш със спирт или нещо подобно, за да не попада в двигателя.Пиис пи4, просто обменяме опит, а и както знаеш, някъде там в спора се крие истината. :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Последното изре4ение най ми хареса :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

NP ве пи4ове просто много хора не са наясно с това за което си дават парите,аз достата4но сам си патил с "оригинални 4асти"4е 4ак се принудих да си тарся по моргите а то Прелюди така има 4ееее..."и затва не вси4ко което се продава е хубаво

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...