Guest CHIPSI #1 Публикувано 6 Октомври, 2005 Здравейте , колеги искам отново да се допитам до вас за един доста кофти шум на моя "телевизор":когато натисна съединителя започва не шум ами направо си "цвили"когато не е натиснат педала няма нищо !чудя се дали става въпрос за някой лагер и евентуално кой е той Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest koceto1 #2 Отговорено 7 Октомври, 2005 това наи вероятно ти е от коксовия лагер. смени го и няма да имасш пробс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest zhivko #3 Отговорено 7 Октомври, 2005 колега може би това е шум от аксиалния лагер на съединителя,мястото кадето ще ти го сменят ще ти обяснят. С риск да не бъда точен ще се опитам да да ти кажа няколко думи:това е лагер който се намира на първичния вал на скоростната кутя и една вилка при натискане на съединителя отделя огледалния от феродовия диск .При износването на лагера се получава този шум при натискане на педала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI #4 Отговорено 8 Октомври, 2005 Благодаря ви за точните отговори ще проверя.....като го разглобя ще си покаже кой лагер е ...........и нека HONDA-та бъде с вас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Emo #5 Отговорено 9 Октомври, 2005 Искам и аз да питам нещо. При мен се забелязва точно обратния шум. Когато не е на скорост се чува, а като натисна съединителя изчезва. Каква може да е причината за него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pepi #6 Отговорено 10 Октомври, 2005 Същата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest BOGIE #7 Отговорено 10 Октомври, 2005 Искам и аз да питам нещо. При мен се забелязва точно обратния шум. Когато не е на скорост се чува, а като натисна съединителя изчезва. Каква може да е причината за него. <{POST_SNAPBACK}> Ами, най-вероятно са лагерите на скоростите, и по-точно двата лагера на пъвичния вал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest joro_bul #8 Отговорено 10 Октомври, 2005 не знам да има коксов лагер в Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Emo #9 Отговорено 11 Октомври, 2005 Искам и аз да питам нещо. При мен се забелязва точно обратния шум. Когато не е на скорост се чува, а като натисна съединителя изчезва. Каква може да е причината за него. <{POST_SNAPBACK}> Ами, най-вероятно са лагерите на скоростите, и по-точно двата лагера на пъвичния вал <{POST_SNAPBACK}> А смяната на тези лагери сложен ремонт ли е и скъпо ли струва? Има ли вероятност да е друга причината за шума? Искам да спомена, че шумът по някога го няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest cls #10 Отговорено 11 Октомври, 2005 (Редактирано) Значи при мен е същото с шума.Като загреее добре спира ли шума или поне да намалява значително?Пробвай да натиснеш съединителя на 2/3 т.е. почти до долу и виж дали изчезва при това положение шума.Ако изчезва значи може да е от въпросните лагери както казаха по-горе,може и да свършва скоростната кутия,може и да е от съединителя.Това ми казаха на мен майсторите.Докато не се разглоби не се знае.Още ми казаха,че вероятността да е аксиален лагер е малка.На скоростната кутия има една пробка за източване на маслото.Развий я и остави да изтече съвсем малко на бяла хартия,огледай после хартийката дали има метални частици.Ако е така значи скоростната е тръгнала.Аз още не съм я правил тази процедура.Майстора ми каза,че ако е така да си карам спокойно докато "изтропа" скоростната(което хич не ми харесва като съвет). Редактирано 11 Октомври, 2005 от cls Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Emo #11 Отговорено 11 Октомври, 2005 Абе вие направо ме отчаяхте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI #12 Отговорено 11 Октомври, 2005 Аз ще разглобя скоро съединителя само малко пари да посъбера .................като го разглобя да мога да го сглобя с нов после ще ви кажа какъв е бил моя проблем.....отново благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blackw #13 Отговорено 12 Октомври, 2005 ЗдравейтеВчера гледах една хонда с такъв проблем. Някой знае ли колко ще излезе смяната на този лагер + нов съединител? Колебая се да я взимам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI #14 Отговорено 12 Октомври, 2005 аз вече имам още по-голям проблем - дори когато не съм натиснал съединителя се появи "лошия шум" ВЕЧЕ....... .......колега , blackw съединителя някакъв английски - уж хубав - комплект е към 200 лв. - само частите....... , а този другия лагер на първичен вал "аксиален" ли беше - незнам колко струва ама ще го проверя и него........после и за майстор около 70-100 лв. , ако не можеш да си го смениш сам и така......аз незнам дали да я карам да не вземе да стане нещо още по-лошо ?????? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI #15 Отговорено 18 Октомври, 2005 Смених съединителя и всичко се оправи от лагера е бил кофтия шум.....добре , че не е от другия лагер - на първичен вал защото такъв няма никаде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Emo #16 Отговорено 21 Октомври, 2005 Аз направих допитване за моя проблем, даже и в сервиз ходих. Обясниха ми, че проблема е в аксиалния лагер. Казаха, че мога да карам така докато свърши съединителя и после да приготвя 450$ за к-кт заедно с труда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest joro_bul #17 Отговорено 21 Октомври, 2005 (Редактирано) тия луди ли сасваляй скорост. кутия и сменяй лагера Редактирано 21 Октомври, 2005 от joro_bul Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове