Jump to content
Guest CHIPSI

ПОМОЩ

Recommended Posts

Guest CHIPSI

Здравейте , колеги искам отново да се допитам до вас за един доста кофти шум на моя "телевизор":когато натисна съединителя започва не шум ами направо си "цвили"когато не е натиснат педала няма нищо !чудя се дали става въпрос за някой лагер и евентуално кой е той

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koceto1

това наи вероятно ти е от коксовия лагер. смени го и няма да имасш пробс

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zhivko

колега може би това е шум от аксиалния лагер на съединителя,мястото кадето ще ти го сменят ще ти обяснят. С риск да не бъда точен ще се опитам да да ти кажа няколко думи:това е лагер който се намира на първичния вал на скоростната кутя и една вилка при натискане на съединителя отделя огледалния от феродовия диск .При износването на лагера се получава този шум при натискане на педала.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Благодаря ви за точните отговори :) ще проверя.....като го разглобя ще си покаже кой лагер е :) ...........и нека HONDA-та бъде с вас.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Искам и аз да питам нещо. При мен се забелязва точно обратния шум. Когато не е на скорост се чува, а като натисна съединителя изчезва. Каква може да е причината за него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Искам и аз да питам нещо. При мен се забелязва точно обратния шум. Когато не е на скорост се чува, а като натисна съединителя изчезва. Каква може да е причината за него.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, най-вероятно са лагерите на скоростите, и по-точно двата лагера на пъвичния вал

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

не знам да има коксов лагер в Honda :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, най-вероятно са лагерите на скоростите, и по-точно двата лагера на пъвичния вал

<{POST_SNAPBACK}>

А смяната на тези лагери сложен ремонт ли е и скъпо ли струва? Има ли вероятност да е друга причината за шума? Искам да спомена, че шумът по някога го няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

Значи при мен е същото с шума.Като загреее добре спира ли шума или поне да намалява значително?Пробвай да натиснеш съединителя на 2/3 т.е. почти до долу и виж дали изчезва при това положение шума.Ако изчезва значи може да е от въпросните лагери както казаха по-горе,може и да свършва скоростната кутия,може и да е от съединителя.Това ми казаха на мен майсторите.Докато не се разглоби не се знае.Още ми казаха,че вероятността да е аксиален лагер е малка.На скоростната кутия има една пробка за източване на маслото.Развий я и остави да изтече съвсем малко на бяла хартия,огледай после хартийката дали има метални частици.Ако е така значи скоростната е тръгнала.Аз още не съм я правил тази процедура.Майстора ми каза,че ако е така да си карам спокойно докато "изтропа" скоростната(което хич не ми харесва като съвет). :)

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Аз ще разглобя скоро съединителя :cool: само малко пари да посъбера .................като го разглобя да мога да го сглобя с нов :D после ще ви кажа какъв е бил моя проблем.....отново благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

ЗдравейтеВчера гледах една хонда с такъв проблем. Някой знае ли колко ще излезе смяната на този лагер + нов съединител? Колебая се да я взимам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

аз вече имам още по-голям проблем :) - дори когато не съм натиснал съединителя се появи "лошия шум" ВЕЧЕ....... :) .......колега , blackw съединителя някакъв английски - уж хубав - комплект е към 200 лв. - само частите....... , а този другия лагер на първичен вал "аксиален" ли беше - незнам колко струва ама ще го проверя и него........после и за майстор около 70-100 лв. , ако не можеш да си го смениш сам и така......аз незнам дали да я карам да не вземе да стане нещо още по-лошо ??????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CHIPSI

Смених съединителя и всичко се оправи :rolleyes: от лагера е бил кофтия шум.....добре , че не е от другия лагер - на първичен вал защото такъв няма никаде

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Аз направих допитване за моя проблем, даже и в сервиз ходих. Обясниха ми, че проблема е в аксиалния лагер. Казаха, че мога да карам така докато свърши съединителя и после да приготвя 450$ за к-кт заедно с труда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

тия луди ли са!!!сваляй скорост. кутия и сменяй лагера :)

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...