Jump to content
Guest Honda-Z

Търся си една добавка

Recommended Posts

Guest Honda-Z

Преди няколко месеца, когато не ми трябваше я гледах някъде, ама къде беше...Почти съм сигурен, че беше на Castrol. Инструкциите гласяха нещо от рода на:300км преди колата да достигне километража за смяна на маслото се изсипва в двигателя. И през тези 300км се изчиства отвътре и бла-бла и става супер....Почти стана време да си сменям маслото и ми се ще да си я купя. Ако някой се сеща къде се продава, моля да пише.Благодаря предваритално :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

И аз съм долу горе на толкова до следващата смяна, така че ако я намериш - свиркай :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз не бих карал 300 км с такава добавка - представи си, че имаш яки отлагания в двигателя, по магистралите. и тази добавка ги измие.къде ще отидат според теб?ще си циркулират в маслото, и в най-добрия случай да задръстят масления филтъртакава добавка се слага малко преди да се смени маслото, и НИКОГА не се кара колата с нея.ако искаш толкова добро измиване, купи си 10 кила М10Д, излей твоето масло, сложи 5 литра М10Д като добавиш и една хубава добавка - всички производители правят такива, MOTUL, LIQUI MOLLY, CASTROL и т.н. нека да поработи 20 минути на място на средни обороти (2000 примерно).Източи го това масло, налей и останалите 5 литра М10Д и нека поработи още 5 минути. Ако искаш направи 2-3 кръгчета, ама не я настъпвай зловещо, че все пак маслото не е много добро.Източваш пак, махаш филтъра, и изчакваш ХУБАВО да се оцеди маслото.Препоръчвам М10Д, понеже първо има доста нисък вискозитет (30) и навлиза навсякъде. А и има много малко (да не кажа никакви) добавки, така че и да остане малко по двигателя (а то неминуемо остава) не е проблем да се смеси с каквото и да е друго масло, дори и пълна синтетика да е.Има и специално масло за промивки, което обаче трудно се намира. То е нещо като М10Д с добавки за почистване - рядко масло с нисък вискозитет и яко почистващи добавки. Ако си намериш такова, още по-добре.Тази процедура си заслужава веднъж на 5-6 смени на маслото, или ако си купуваш кола на старо.Но ако караш с хубаво масло и го сменяш редовно, не ти трябва чак такава процедура, можеш само да налееш добавката в старото масло, да поработи 20 минути, и сменяш. При това не е нужно на всяка смяна на маслото да го правиш - веднъж на 2 смени е предостатъчно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Аз преди всяка смяна си вземам от лукоила такава добавка не и помня то4но името , но там като питаш ще ти кажат. Сипваш я в старото масло и оставяш колата да работи на место 5-7 минути на място после го изто4ваш и си сипваш новото и да ти кажа съм много доволен от нея

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Не ги разбирам много тези работи и за това си питам.Но аз се хванах точно за тази добавка, щото е Castrol, а не ДюраЛюб или Универсалния модификатор :D Интересното беше, че или съм го сънувал това или наистина, но прочетох, че казват 300км да си минеш с нея. Не на последно място - нямам никакви оплаквания от колата, ама винаги може още ;) И в краен случай, ако не я намеря, някой има ли добри впечатления от подобни добавки (в смисъл конкретни имена и модели)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

незнам дали се сещаш, ама карайки 300км с добавка чиято цел е да разтвори гадостите рискуваш да прегрееш нещо. Освен това си мисля че каквато ще да е тази добавка, тя ти утепва качествата на маслото по един или друг начин и не бих карал колата с него.... камоли пък 300км

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest TTT

Колеги,и на мен не ми звучи варианта в който можеш да караш с тази добавка 300км.Като се замислиш ако наистина отлюспва разни боклуци и нагари от двигателя,има голяма вероятност,боклуче да запуши някоя маслена магистрала.Другия вариант е да не ефективна и да няма такава вероятност.Аз имам наблюдения върху такива добавки от марките"Valvoline","РМ" и някаква руска.Всичките от гореспоменатите дават 5 мин.работа на двигателя( и то на празен ход) след третиране с добавката. :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...