Jump to content
anikolov

Неприятен инцидент

Recommended Posts

Здравейте колеги! Днес пред офиса, в който работя буквално видях как ми блъснаха колата, като краен резултат имам счупен мигач, изкривен и остърган калник и остъргана броня, щетите не са фатални, но все пак, предполагам знаете какво е, когато си обичаме колите и някой да ни ги блъсне ей така от никъде, усещането е меко казано........неприятно. Така, поне човекът, който ме блъсна ми се оказа добър познат, обадихме се на КАТ, но понеже нямах претенции да се пише акт срещу него се разбрахме утре да отидем при неговия застраховател, да попълнем въпросния двустранен протокол и т.н. Въпросът ми е: до колко мога да очаквам въпросното застрахователно дружество да ми изплати нужните пари за резервните части и ремонт, дали според Вас ще бъде напълно или някаква минимална сума и ще трябва да доплащам аз (за нещо, в което нямам и капка вина, но както и да е) просто ще помоля всеки, който има опит в подобни ситуации да споделя какво мога да очаквам. П.С. Нямам Автокаско Благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото е счупено ще ти го пишат, кое за боя, кое за ремонт, кое ново.По принцип не изплащат на 100% за новите части. Виж си условията в застраховката или поне питай на място, от това глава не боли, пък и не се плаща!Значи внимавай каква боя ще ти пишат, защото на мен се опитаха да ми пишат акрилна, а като се има предвид разликата в цената на акрилната и металика , не е малка.Ремонтите се определят:1: най-лек ремонт на детайла2: среден3: най-тежъкСъответно според вида на ремонта който са ти описали се определя и сумата.Аз от гражданска съм вземал малко повече пари за едно и също нещо отколкото от каско.За ожулен стоп се опитаха да ми напишат само пастиране и щели да изчезнат драскотините, карах се като циганин и ми написаха подмяна с нов.Колкото и да те убеждават че може нещо да се оправи лесно, а виждаш че е за смяна, дръж си на искането. Все пак плащаме не малка сума за застраховки всяка година.Редовните ми заучени фрази са:"Като смяташ, че може да се оправи, го вземи, оправи го и си го сложи на твоята кола!"Казваш че бачкаш в сервиз и си наясно с нещата кое как, и разговора се обръща в твоя полза.Просто трябва да гледаш какво ти пишат и да питаш за всяко нещо, работата на застрахователя (в случая на този който прави огледа) е да напише колкото се може по-малко, за да не им бъркаш дълбоко в джоба. Ама иначе като отидеш да правиш застраховка ела да видиш как се свалят 10 кожи без да им мигне окото!!!Успех!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз наскоро имах подобна случка. Застрахователя ми плати 115 лв. Ремонтът на бронята ми струваше 120 лв. Така че, общо взето, излизат сметките. Дано и при теб да се получи така. Успех. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега преди седмица - две ми се случи същото.Застрахователите ми изплатиха 164лв и 50 ст пак че този дето ми удари колата ми е комшия и се разбрахме и доплати още 160лв на бояджията :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес попълнихме двустранния протокол в застрахователното дружество на "виновния" ; направиха 2-3 снимки, дадох им сметка и казаха, чакай пък ние ще ти пратим колкото преценим, ама имало амортизация не знам си какво си....(ок донякъде съм съгласен) но аз не искам чисто нови части, а просто да ми върнат колата във вида, в който си беше :) И така, може би и при мен ще се случи нещо подобно, ще чакаме 1 месец и ще видим какво ще преведат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато направя всичко, ще пиша. Тъй като изхождам от "всяко зло за поне 8 добри ;)" реших да си купя нови тунинг фарове :whistle: и сега ги чакам, но само фаровете ми излизат на горе-долу тази цена (съгласен съм, че тези пари не ми га дават за нови гъзарски фарове), но трябва да се изправя, китосва и пребоядисва цялата предна броня, същото трябва и да се направи с левия калник, разпитах напред назад, и по принцип се оказва, че само пребоядисване на 1 елемент (без значение големината) ми коства 80лв. Аз имам отделно китосване, изправяне, монтиране на фарове и т.н. Всъщност не знам, не съм много запознат, нека някое по-компетентно лице да се изкаже, дали със 187,50лв. може да се изправи, китоса и пребоядиса ляв калник + същото за предната цяла броня + да се закупи ляв мигач...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, Аз съм бил и в твоето положение, но понеже работя като затраховател и виждам и другата страна.Обезщетенията по гражданска отговорност ( и каско ) на коли над 3 год възраст са определени с наредба и се изготвят по нея. Разлики между отделните застрахователи няма. Тези обезщетения в 90 % от случаите не достигат за ефективен ремонт на колата. Но погледнете го и от другата страна. Всеки иска да плаща гражданска по 20 лв и като го ударят да взема по 20 000 - това ще доведе до фалит на застрахователи. При настоящите цени за тази застраховка тя е губеща ( обезщетенията надхвърлят 75 % от събраните пари ) и няма да е дълго така - цените ще продължат да скачат. Не ме разбирайте погрешно - не обвинявам никого, че иска да бъде обезщетен напълно за понесените щети, но наредбата не е издадена от застрахователите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

но наредбата не е издадена от застрахователите.

Може да не е писана от застрахователите, но е лобирано да се напише в полза на застрахователите!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе чудно ми , само на мен ли изплащат повече, така че успявам да си покрия ремонтите и дори да ми останат за почерпка!!!Пресен случай. Задня лява врата и дръжка за 6ген. - 570лв. Изплатиха ми ги точно на 12-тия работен ден от завеждане на щетата!!!Преди около 8 месеца:задна броня, заден десен (външен) стоп за 5 ген , боядисване на заден капак (беше охлузен само) - от гражданска 478лв.Преди повече от 2 години за една леко развинтена предница на 5 ген хе4 - 1973лв. Някой хора ми казваха че колата била за скраб, но с тези пари си смених всичко + материали + труд, че и пак останаха за почерпка!!!Не знам какво правите докато ви оглеждат колата, но аз опредено не си мълча и питам за всяка буква която вписват. Траеш ли си и после ти кажат айде само подпиши тук - свършено е!!!!За охлузен стоп застрахователя искаше да ми пише "пастиране на стопа" :rolleyes: Казах му да си го пастира и да си го сложи на неговата кола или на шефа му. Резултата - платиха ми за нов!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

За охлузен стоп застрахователя искаше да ми пише "пастиране на стопа" :unsure:Казах му да си го пастира и да си го сложи на неговата кола или на шефа му. Резултата - платиха ми за нов!!!

:rolleyes:

 

Как беше приказката - "бебе, което не реве - не яде"!!!

Редактирано от Fido Dido

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно застраховките и това колко покриват, аз съм съгласен да плащам и двойни цени, но наистина всичко да си е буквално както трябва (в това число включвам всичко, което би трябвало да покрива една гражданска отговорност...) но нека да не спорим на тази тема, а по-скоро да си вземем поука, може би наистина трябва да сме по-нахални и да ги натискаме, въпреки, че шефът на клона на въпросното дружество ми е познат и минах "с връзки" ама май не съм от най-големите връзкари :shock:

П.С. За колегата misho ,благородно ти завиждам за сумите, които си получавал, имайки предвид, че разликите в щетите ни не са били много големи.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега anikolovпреди време се оказах в същата ситуация като твоята-счупен мигач (ляв), калник, броня греди и капак за изчукване, кит и боя - общо взето ми стъпа ремонта на 230 лева, а от ДЗИ получих само 185,50лв. :shock:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...