Jump to content
Guest daemon

бултрако vs. neptuneauto

Recommended Posts

Guest daemon

здравейте,реших се да си взема чисто нова хонда civic и се започна с мъките. вариантите като гледам са два - единият е да си взема колата от бултрако и те като официален вносител да ми продадат една кола за Х пари и другият вариант е да посетя саседите от турция и да си купя хондата от нептун ауто като ще струва на края 20-30% под Х парите. Вече няколко приятели си напазаруваха коли от турците и са много доволни, но продължавам да събирам мнения. Ще споделите ли някакъв опит с купуване на нова хонда за да се реша най-после от къде. Освен това гледам че се започна с промоциите с идването на новия civic и вече даже бултрако дава 5% намаление, че и каско без пари :D , но пак след три месеца ще излезне новият модел, който е самолет и от бултрако ми казаха че ще струва около 37000, само дето не ми казаха за кои двигател ...по-здрави,митко :D

Редактирано от daemon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Не мога да ти помогна със съвет за съжаление, някой съм чувал, че са доволни от Бултрако, но имам приятели които искаха да взмеат новия Акорд и се разочроваха много от представителя за България. Не разбирам защо обаче в Турция същия автомобил е по-евтин? Тези цени не се ли определят от компанията Хонда? Може би тук са натоварени с някой данъци и такси и след като вкараш автомобила отново ще ти излезне на тези пари като ги платиш? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Здрасти и от мен ! По въпроса за Бултрако....Изключително непрофесионално продаване на автомобили ( разбирайте мудно, никаква гъвкавост --> изречения от рода " Това е японска кола и не може да има отстъпки...." , административни спънки и т.н . ). След това идва обслужването. Добре че Хонда-та не се чупи че иначе не знам какво щяха да правят всички собственици на Хонда! Пример: смяната на маслото си идва през определен период ...НО какво ми беше учудването като смениха вида масло на следващия път ( сещате се, че първото го хвалеха като бяла циганка за продаване :D ) и цената му е с 50% отгоре ???!?!?!?! Ама нали е в гаранция ....Това с купуването на кола от Турция...ами като платиш мито и ДДС на нова кола нали се сещаш колко ще ти струва ....даже може и да е по-скъпа. П.С. Ако обаче имаш КОНКРЕТНА информация ( от НЕЗАВИСИМ източник ) сподели с нас...със сигурност ще ни е полезно !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

Имам конкретна информация. това са цените в турция от преди 4 дена, когато ми ги изпратиха:HONDA NEW HONDA CRV 2.0 A/T 2005 26 000 USDNEW HONDA CRV 2.0 A/T,LEATHER SALOON 2005 27 000 USDNEW HONDA ACCORD 2.0 TIPTR.EXEC. WITH LEATHER 2005 22 500 USDNEW HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi EXECUTIVE FULL M/T 2005 24 500 USDNEW HONDA ACCORD 2.4 TIPTR.EXECUTIVE FULL 2005 24 000 USDNEW HONDA H-RV 1.6 A/T 2005 16 500 USDкато тези коли са с МНОООГО екстри- всичките са EXECUTIVE... мой приятел си взе civic от тях и крайната цена му излезе около 26100 с платено всичко!!! и това за civic 1.6 4-врати автоматик ES с МНОООГО екстри (халогени, климатроник...) направо ме разби с цената. И там имат много хонди и цвят може да си подбереш и си я взимаш веднага - а не е като да чакаш месеци от бултрако. наи-хубавото е че гаранцията е международна и се признава и в българия :D декември ми казаха че ще внесат civic 2006, който е невероятна кола и все повече се навивам да чакам до тогава за да си го взема. бултрако по същото време ще внесът civic 2006, само че разбира се ще е по-дебел на цена. имам и един приятел с акорд от турците отново е доволен. Аз продължавам да събирам за и против мнения , защото парите не са малко за мен и искам да ги изхарча правилно. До сега не съм си копувал кола от чужбина и не знам дали си заслужава риска ..все съм си взимал от местните представителства и за сега съм доволен... :D

Редактирано от daemon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

Имам конкретна информация. това са цените в турция от преди 4 дена, когато ми ги изпратиха:

NEW HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi EXECUTIVE FULL M/T 2005 24 500 USD

като тези коли са с МНОООГО екстри- всичките са EXECUTIVE...

:D

<{POST_SNAPBACK}>

Тази кола в България в момента струва 62 000лв ( без навигацията )....

По това което си дал като цена в Турция, след като платиш всички разходи ще излезе 40180лв+около 14 000лв ( мито,ДДС и транспорт )! Или по-просто казано 8 000лв разлика---> не е никак зле ! Остава кушията и гаранцията....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

Имам конкретна информация. това са цените в турция от преди 4 дена, когато ми ги изпратиха:

NEW HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi EXECUTIVE FULL M/T 2005 24 500 USD

като тези коли са с МНОООГО екстри- всичките са EXECUTIVE...

:D

<{POST_SNAPBACK}>

Тази кола в България в момента струва 62 000лв ( без навигацията )....

По това което си дал като цена в Турция, след като платиш всички разходи ще излезе 40180лв+около 14 000лв ( мито,ДДС и транспорт )! Или по-просто казано 8 000лв разлика---> не е никак зле ! Остава кушията и гаранцията....

<{POST_SNAPBACK}>

освен това ги дават с европейски произход (май седалките ги слагат в турция ..) това ще повлияе ли на допълнителните разходи или ще са си 14000 лева?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Какъв може да е риска на Нова Хонда!?Все пак новата Хонда дали от Турция или България си е все нова. Не е карана и състоянието и е едно и също. Малко ще си назад с гаранционната поддръжка, но имайки предвид, че често се свежда до масла и филтри, не е кой знае какво.По-скоро си направи добре сметката с мита, ддс-та, такси и застраховки. Тегли чертата и виж дали си заслужава и все пак не мога да разбера, защо в България се продават по-скъпо? :D От корпорацията Хонда ли ни мразят или всичко идва от Бултрако?Иначе от вестника Автопазар приготвяха преди година издание с всички цени на новите автомобили в таблици с екстрите и прочее, та тогава Хонда не присъстваше, защото от Бултрако не са дали цените и информация за автомобилите. Не са имали информация за всичките модели, които предлагат и не могли. Може да звучи странно, но е факт. Още тогава един приятел беше луд по новия Акорд и не си го взе, защото му обявиха някакъв срок на доставка напомнящ онова време за ладите с номерцата и човека си взе нова Мазда 6, там не е чакал изобщо. Наистина ми е ковти като виждам тези факти, но е така за съжаление. А последния пример който дадох не е това единствения който знам, че се е отказал някой от нова Хонда, заради подобни проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Гаранцията е 4е не е просто кола а 4исто нова хонда , щом и се сменят кумсумативите както трябва убеден съм 4е поне 6 год няма да бараш нищо по нея. Отностно цените омбре разправяше за негов познад които поради същите при4ини си е взел хондата от турция така 4е щом хората са се орянтирали на там зна4и има сметка.Не си първия няма да си и последния така 4е УСПЕХ В ПОКУПКАТА :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Много внимателно проучих въпроса с нова кола от турция преди да си купя 2ра ръка Хонда, внесена от Италия.Това, което ме спря е:- никаква гаранция, че няма да те направят на маймуна на митницата ако нямаш свой човек (на един приятел нисана, взет от турция, отлежава на митницата 3ти месец, щото на митничарите не им "харесва" евросертификата) и да те одерат с 20% от страхотно завишена стойност- трябва да се разходиш до турция с крупна сума в джоба при положение, че за една десета от нея ще те свитнат с удоволствие на много места по трасето- долара скочи с над 10% докато се ослушвах- няма гаранционна поддръжка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

Много внимателно проучих въпроса с нова кола от турция преди да си купя 2ра ръка Хонда, внесена от Италия.

Това, което ме спря е:

- никаква гаранция, че няма да те направят на маймуна на митницата ако нямаш свой човек (на един приятел нисана, взет от турция, отлежава на митницата 3ти месец, щото на митничарите не им "харесва" евросертификата) и да те одерат с 20% от страхотно завишена стойност

- трябва да се разходиш до турция с крупна сума в джоба при положение, че за една десета от нея ще те свитнат с удоволствие на много места по трасето

- долара скочи с над 10% докато се ослушвах

- няма гаранционна поддръжка

<{POST_SNAPBACK}>

бобо

- за митницата си е така ...трябва да имаш човек.

- интерлийз са се разбрали с турците и може да си я купя на лизинг (това е варянта, който обмислям като най-добър)

- долара малко скочи

-гаранцията е международна и се признава и в българия (така ми казаха турците, който са български изселници и даже си говорихме на български с тях)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Значи няма от какво да се притесняваш :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

бобо

- интерлийз са се разбрали с турците и може да си я купя на лизинг (това е варянта, който обмислям като най-добър)

- долара малко скочи

-гаранцията е международна и се признава и в българия  (така ми казаха турците, който са български изселници и даже си говорихме на български с тях)

<{POST_SNAPBACK}>

- долара скочи, колкото да минимизира разликата с цените тука

- интерлийз не работят с физически лица (канеха се да го правят)

- гаранцията не я признаваха в българия, защото имам познати, които бяха принудени да ходят до гърция за гаранционен сервиз

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest surr3a1

От цялата тема едно нещо определено ни стана на всички ясно:БУЛТРАКО са боклуци!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

бобо

- долара малко скочи

-гаранцията е международна и се признава и в българия  (така ми казаха турците, който са български изселници и даже си говорихме на български с тях)

<{POST_SNAPBACK}>

- долара скочи, колкото да минимизира разликата с цените тука

- интерлийз не работят с физически лица (канеха се да го правят)

- гаранцията не я признаваха в българия, защото имам познати, които бяха принудени да ходят до гърция за гаранционен сервиз

<{POST_SNAPBACK}>

-все още разликата е значителна и с висок долар

-освен интерлийз може би и други лихвари са се усетили - на мен не ми пречи да е за фирма и за това ми хареса този бариант. ако някой в форума знае и други лизиногадетли с по-добри условия от интерлийз, който са се разбрали с турците от нептун ауто да сподели :D

-ето това е полезно. на мойте приятели не им се е налагало за момента да си сервизират турските ходи в българия и единствено имах информация от турците че им е международна и се приема и тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

От цялата тема едно нещо определено ни стана на всички ясно:

БУЛТРАКО са боклуци!

<{POST_SNAPBACK}>

И аз това се чудя - след като ходих да се срешна с мустакатите чичковци в бултрако - как може honda да са сключили договор за представяне с тях??? бултрако ми изглежда като фирма, която е толкова сериозна че утре може да банкрутира и да остави всички собственици на гаранционни хонди във въздуха. Ходих и разглеждах на сайта на Хонда и никаде не видях възможност за изпращане на обратна връзка от клиента. Как да се оплача на Хонда от Бултрако и дали може да има ефект ако стане масова проява е един въпрос, който ме мъчи последната седмица. Ако само заменят Бултрако с някоя нормална здравомислеща фирма, знаеща как се търгуват и сервизират автомобили Хонда ще стане мнооого по-масов автомобил, а не както е сега - само за маниаци!!!:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Аз се сещам за няколко причини защо Хонда в България от Бултрако е по-скъпа от Хонда в Турция :D Значи до колкото съм запознат с нещата , самата фирма Бултрако не е по никакви критерии спонсорирана или стимулирана от Хонда( като фирма :D ) и поради тези причини Бултрако се задължават ( наистина и прекаляват със задълженията си :P ) цените да са по-високи от тези на съседките ни , т.е. всичко зависи от тях самите и на тяхните ресурси. А до колкто знам също в Турция съществува завод за ХОНДИ и още такъв голям за мотори !!! Предполагам , че и от там ХОНДА си имат собствено представителство , спонсорирано в началото от самата фирма - от там идват по-ниските цени , самата фирма ХОНДА има интерес от турския пазар , докато не проявяват никакъв такъв ( дано поне за сега :P ) от българския ;) За Гърция нещата стоят по същия начин , там си има официялно представителство на ХОНДА много отдавна ( Гърция са в Европа май от 1998 или по-рано ;) ). Тъпо наистина и още по-кофти , че много от хората в Бултрако не разбират от идеята , но повярвайте ми , знам го от личен опит , да оцелееш сам на българския пазар е много трудно , без значение каква стока предлагаш :D Или иначе , от Бултрако имаме закупени две коли , и двете чрез лизингова компания . При смяна на масла ни се стори много скъпо да плащаме определена сума за консумативи ( филтри ) , за това си купихме същите такива от Германия ( на двойно по-ниска цена ) и от Бултрако нямаха нищо на против , дори последния път не искахме и маслото да бъде от тях , също нямаха нищо против ;) Наистина съм заинтригуван и аз от тези ниски цени които предлагат турците , но знам също така , че определен производител не ти дава отстъпка в цената на стоката , ако ти не си минал даден брой , за това лично аз , следващата нова ХОНДА пак ще си я купя от Бултрако , защото ще помогна на тях , а и те ще ме ощъстлевят с дадената отстъпка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

като каза за отсъпка забравих да разкажа какво ми каза приателя ми с тускиа сивик. пазарил се е за цената и от 15000$ е стигнал до 12000$ преди да си я вземе. Бултрако в момента дават 5% отсъпка за сивик само защото идва новия модел и те имат 4-5 непродадени. като дойде новия сивик, който ми харесва мноог ... цената няма да се учудя да се окаже около 38-40000, което си е множко в сравнение с акорд-а, който е 43000 дори в България, пък е доста по-голяма кола.

Редактирано от daemon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Еми хубаво , вярвай му , аз не вярвам че официялен представител на ХОНДА може да продава една кола за 25000 лв и да падне от цената с 4000+ лв :D Тея турци да не ги зглобяват в мазътъ тея хонди :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

Това е цената на която си я е взел в турция. като крайни разходи му е излезнала 26000 лева ES автоматик. Човека е много сериозен и де би ме подхлъзнал за цената Не виждам голяма причина да помагам Бултрако да живее на мой гръб - колкото и да е тежко положението с българската икономика аз нямам излишни пари. Ако няма отрицателни отзиви от турските представители на Хонда определено ще спонсорирам тяхната икономика.

Редактирано от daemon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

супер интересна тема! daemon дай ми имейла на турците ако обичаш и случайно да имаш информация за цена на СРВ 2.2 дизел (скапа ми се превключването анг/бълг.) и имат ли вече там с автоматична трансмисия?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

емайла им е info@neptuneauto.com.tr .разбират и на български да им пишеш и отговарят. не сам ги питал за CRV...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

като каза за отсъпка забравих да разкажа какво ми каза приателя ми с тускиа сивик. пазарил се е за цената и от 15000$ е стигнал до 12000$ преди да си я вземе. Бултрако в момента дават 5% отсъпка за сивик само защото идва новия модел и те имат 4-5 непродадени. като дойде новия сивик, който ми харесва мноог ... цената няма да се учудя да се окаже около 38-40000, което си е множко  в сравнение с акорд-а, който е 43000 дори в България, пък е доста по-голяма кола.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз със сигурност знам за един сивик автоматик и едно субаро (базовите модели с най-малките двигатели) за по 11500$ купени от Нептун.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest daemon

Ако говориш за колите, който ги купиха Lirex на Дельо и Валдо- това са перфектни автомобили !!! аз най-вече от тях се надъхах да си взимам от Турция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kotev

Според http://world.honda.com/Turkey/ официалния представител в турция е http://www.honda.com.tr/, а там цените не са по-ниски от тези в бг.цениПо груби сметки ако в бг модела CIVIC 3 door 1.6 ES е на цена 29700 лв. без ДДС, то в турция излиза над 30.000-YTL което в USD е около 22000, което в левове е около 33000 !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sand0

33.000YLT = 35,933Lv

Според http://world.honda.com/Turkey/ официалния представител в турция е http://www.honda.com.tr/, а там цените не са по-ниски от тези в бг.

цени

По груби сметки ако в бг модела CIVIC 3 door 1.6  ES  е на цена 29700 лв. без ДДС, то в турция излиза над 30.000-YTL което в USD е около 22000, което в левове е около 33000 !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Harvester_of_Sorrow

Значи няма от какво да се притесняваш  :)

<{POST_SNAPBACK}>

I wse pak nezabrawqite za6to v BG ima tolkova mnogo skypi avtomobili sys primerno nemski registracii!!! Na wseki 6 meseca ako izliza6 s kolata ot stranata nqma nugda da i pla6ta6 mitoto!!! Ta zna4i ako na wseki 6 meseca otiwa6 do Isnatbul naprimer .... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest

И аз това се чудя - след като ходих да се срешна с мустакатите чичковци в бултрако - как може honda да са сключили договор за представяне с тях??? бултрако ми изглежда като фирма, която е толкова сериозна че утре може да банкрутира и да остави всички собственици на гаранционни хонди във въздуха. Ходих и разглеждах на сайта на Хонда и никаде не видях възможност за изпращане на обратна връзка от клиента. Как да се оплача на Хонда от Бултрако и дали може да има ефект ако стане масова проява е един въпрос, който ме мъчи последната седмица. Ако само заменят Бултрако с някоя нормална здравомислеща фирма, знаеща как се търгуват и сервизират автомобили Хонда ще стане мнооого по-масов автомобил, а не както е сега - само за маниаци!!!:)Хмм, едно от нещата които ще се "оправят" след като ни приемат в ЕС ще бъде навлизането на големите дилъри на автомобили....и тогава Бултрако, Мултрако..и т.н. псевдопродавачи ще УМРАТ от скръб....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...