Jump to content
Guest Stef

Wholly Honda-owned team in F1

Recommended Posts

Guest Stef

Хонда купи и останалите 55% от БАТ и до края на годината ще е със самостоятелен отбор във Формула 1 - нещо повече със сигурност ще има и втори отбор с мотори Хонда, най-вероятно ще е нов, въпреки че нещо и за Макларън се споменава!!! Там ще кара Сато за ужас на Миша ;) ;) :huh: Другото което се говори е за Водафон ... ама да видим ;) Водафон внимателно избират на кой да са спонсор - все победители си харесват... май не само във футбола и във Ф1 :huh: Правете си изводите ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Водафон нали са спонсори на Ферари?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stef

Това съм написал - победители не само във футбола (МанЮ) и Ф1 (Ферари) но и в други спортове доколкото знам ...но Ферари вече не са победители, както всички знаем ;)Само слухове са за Водафон, но другото си е истина ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest IvoSi

Хонда купи и останалите 55% от БАТ и до края на годината ще е със самостоятелен отбор във Формула 1 - нещо повече със сигурност ще има и втори отбор с мотори Хонда, най-вероятно ще е нов, въпреки че нещо и за Макларън се споменава!!!  Там ще кара Сато за ужас на Миша :D :D  :P

Другото което се говори е за Водафон ... ама да видим :D Водафон внимателно избират на кой да са спонсор - все победители си харесват... май не само във футбола и във Ф1 :P Правете си изводите :D

<{POST_SNAPBACK}>

Супер, отдавна чаках това да стане и без това този отбор взе да дърпа напред откакто Хонда започна да се намесва по сериозно в развитието на колата.

Колега, мерцедес да не са решили да се оттеглят, че ще ги сменя Хонда?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Гут! :D уххх... че ми се доходи в Турция :D Дюдс, в неделя сутрин в 8:00 е домашния старт на Хонда :D Къде ще го гледаме? ДМС? :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

И в 7дни спорт пишат:

Хонда изкупи БАР

 

 

40 години след влизането си във Формула 1 японският автомобилен гигант Хонда стана едноличен собственик на отбора на БАР (Бритиш Американ Тобако). Досега Хонда притежаваше 45% от тима. Японците планират догодина да участват с още един отбор в световния шампионат.

 

 

 

 

1964-68 . След пропадането на съвместния проект с Лотус и Брабъм Хонда произвежда собствен болид за Ф1, с който дебютира на пистата "Нюрнбургринг" в Германия. Автомобилът е с революционното за времето си алуминиево моношаси и разположен напречно зад пилота двигател. Хонда напуска Ф1 след неуспешния пети сезон.

 

1983-87 . Японците се завръщат във Ф1 чрез отбора Спирит Хонда, след това доставят двигатели на Уилямс. Болидът FW10 печели първата си победа в Далас през 1984 г.

 

1988-92 . Хонда се присъединява към Макларън. Тандемът печели 4 поредни титли при производителите, но е прекратен през 1992.

 

2000-05 . Хонда става доставчик на двигатели на БАР. През 2001 компанията се ангажира и с работа върху шасито на болидите.

 

Забраната на ЕС за реклама на цигари принуждава БАР да продаде дела си от отбора на Хонда.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

И аз чух за новия 11 отбор с Хонда мотори...което е мноо яко ,а за изкупуването на БАР се кефя ,защото мисля че досега точно БАР спъваше работата с недоизпипаното си купе...някак си не е реално Хонда да не е N1 :) ...така че се надявам нещата да тръгнат само нагоре...и да сядаме с кеф пред TV-тата !!!:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...