Jump to content
Wardog

Някой има ли идея за производител на спирачни дискове

Recommended Posts

Здравейте колеги, става въпрос за swap на спирачките на Сивик 5ген. Взех си апарати от Прелюд 2.2ВТи (за 282мм дискове) и следва да си купя дискове. Да, но аз искам нарязани (може и надупчени+нарязани) дискове. Ходих до МанИмпекс, вносителите на Brembo и ATE, но нито една от 2те фирми-производители не предлага дупчени или нарязани дискове за този Прелюд. Имате ли представа дали от някъде могат да се намерят такива дискове!? Благодаря Ви предварително!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1992-1996 Honda Prelude w/ v-tec-fit V-TEC models onlyВ американският ebay навсякъде пише дали е за ВТЕК или без ВТЕК, което ме навежда на мисълта, че дисковете за Прелюд с ВТЕК и за Прелюд БЕЗ ВТЕК дисковете са различни. Някой има ли представа дали е така и ако да - в какво се състой разликата?!Пустите му американци... никъде не пише какъв е диаметъра на диска... Някой може ли да ми помогне!? Пише само дали е за S Si SH и т.н. модефикация. Толкова ли е трудно да им напишат диаметрите?! Американска работа...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В каталога на EBC за 2.2i VTEC (BB1, 93-97) излиза номер GD631 (тези са blank drilled, т.е. дупките не са до край, но те EBC изцяло продупчени не произвеждат).

В каталога на DBA за VTi-R (2/94 - 97) и V-TEC (1992 - 96) излиза (това за серия 4000, която е нещо по средата мeжду STREET и 5000):

[*]4200 SL 4000 Wiper-Slot LH

[*]4200 SR 4000 Wiper-Slot RH

[*]4200 XS 4000 XS Cross-Drilled

И в двата каталога размерите са 282 мм диаметър, 47 мм височина, 23 мм дебелина, 21 мм минимално допустима дебелина. Обаче, преди да купуваш, настоятелно те съветвам да провериш размерите по всякакъв възможен начин. Да не стане после "Три пъти режа и все е късо". Прочети отзиви, поинтересувай се.

И двете марки са достъпни и можеш да намериш в Англия. Има достатъчно on-line магазини, които ги предлагат.

А ако се вълнуваш от екзотики, може да провериш за дилър на Endless, Tar-ox (тези също от Англия) и др.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти колега!!! А можеш ли да ми дадеш сайт или няколко такива, от които мога да поръчам дискове на DBA!? Ако ти е възможно, нека бъде на лично, за да не се приеме като реклама на сайт-а или нещо подобно. Благодаря ти предварително!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та както ти казах, в личното толкова текст не може да се хване, затова отговарям тук. Общо взето, процесът протича по следния начин:

[*]Отиваш на http://www.ebcbrakes.com/buynow/ukautomotive-online.shtml и си харесваш официален дилър на EBC. Те стокови наличности не държат. Поръчваш на тях, те препращат поръчката на завода и пратката заминава от там с куриер.

[*]Аз лично, първо си бях избрал http://www.brakes4u.co.uk, но докато се натуткам да поръчам и те си смениха доставчика. Новият имаше цена на доставка до България около 250 лири, при стара цена 50 лири, което тотално ме отказа от тях. Иначе отделът им "Продажби" е много отзивчив и ми влезна в положението, но не можа нищо да направи. Та така се преориентирах към http://www.ebcbrakesdirect.com. Не е нужно и ти да ползваш точно същите, просто ти казвам аз какъв път извървях. Провери всички, ако искаш, някой от другите може да ползва различен доставчик и съответно цената да е по-ниска. Става въпрос за цената на транспорта, иначе самите дискове би трябвало да са на една цена.

[*]На страницата им си избираш производител, годината и модела, в резултат на което получаваш списък със специфични за модела ти дискове или накладки (каквото избереш). За Prelude 2.2i VTEC (BB1, 93-97) излиза GD631 (не знам дали това точно ти е "донора", разгледай внимателно всичко преди да поръчаш). Това е спортната им серия. Не знам дали си се поинтересувал, но тези дискове са малко "музикални", т.е. има едно свирене ли да го нарека, не знам как точно. Получава се заради големите нарези, но точно те вкарват въздух между диска и накладката и спомагат за охлаждането им; същевременно отнемат най-горния слой на накладката, като така гарантират винаги паралено износване. Мисълта ми е, че това "свирене" ще го има, то е по дизайн и не е пречка за доброто спиране. Просто да не останеш изненадан и/или разочарован. Повече тук http://www.ebcbrakes.com/typicalq&a.shtml и по конкретно 4-та точка: "4. Aeroplaning or Wind Noise on EBC GD series Sport Rotors under heavy braking".

[*]EBC произвеждат и тихи спортни дискове, такива каквито аз съм си взел. За съжаление за твоята не се произвеждат. Тези, за твоята, са за по-агресивно шофиране, докато моите (черните) са за подобрени спирачки (спрямо ОЕМ) и ниско ниво на шума. Това обаче с някоя от Green, Red или Yellowstuff серията накладки. Не очаквай, че само като сложиш новите дискове с някакви накладки за 30 лв. и ще заспят нещата. Това, че са нарязани, не ги прави автоматично по-добри. Дори контактната площ се намалява, от там нуждата от накладки с по висок коефициент на тирене/сцепление. Аз, примерно, съм взел Yellowstuff (с най-висок коефициент на сцепление от цялата серия са и работят дори загрели при много високи температури (а аз обичам маршрути като Троян-Кърнаре и мразя да ме засичат на магистрала, затова и се реших на такива дискове и накладки); Redstuff пък е керамична и отделя много малко прах) за отпред и отзад, но още няма къде да ги сложа (сервиза не работи). Те трябва да се разработват пъвоначално около 200-300 км. градско, след това до около 1500-1600 км., когато вече би трябвало да започнат да спират истински (т.е. след като под влияние на температурата са протекли определени химични процеси в накладката; те са дълготрайни, така че 1500 км не са им проблем, ако се чудиш нещо :D ).

[*]При самата поръчка ще има възможност да въведеш промоционален код за отстъпка, ако си избрал EBC Brakes Direct. Ползвай "scooby58" (без кавичките и ще спестиш някоя и друга лира :) ).

[*]Оттам нататък няма нужда от обяснения. Процедурата е максимално опростена. Само ти трябва международна дебитна/кредитна (нещо което се поддържа от дилъра, който си избрал; в моя случай беше VISA Electron на ПИБ) карта за плащането и си готов. Адрес за доставка няма значение какъв ще дадеш, тъй като в България тези пратки не ги носят на ръка, а ти ходиш да си ги получаваш. На него, евентуално, може да получиш известие за пратката, което аз така и не получих. Не е лоша идея да дадеш адрес по местоживеене (лична карта), защото пратката ще тия предадат срещу нея (аз нали бях без известие).

[*]След като вече си минал през адресите и данните за картата, ще получиш писмо от sales@ebcbrakesdirect.com, в което те уведомяват дали плащането е успешно и поръчката ще бъде изпълнена или е имало проблем. Ако всичко е точно ще видиш една блокиран сума в картата си, която ще бъде изтеглена при изпращането на поръчката, не и преди това. След като пратят поръчката към теб, ще получиш ново писмо в което ще ти пратят уникален номер с чиято помощ може да следиш месоположението на поръчката на страницата на доставчика им.

[*]Както вече ти писах, ако нещата ги има налични в завода, доставката става за 2-4 дни максимум. После или чакаш известие или звъниш на EMS BulPost (9815621, 9318023), казваш номерчето и те ти казват откъде да получиш пратката. Моята беше в Разменната Поща зад новата Автогара (до Централна ЖП гара). Отидох с разпечатка на e-mail-ите от sales@ebcbrakesdirect.com и срещу лична карта си взех пратката.

ПП Добра идея е предварително да се свържеш с дилъра и да питаш все пак дали GD631 (примерно) е това, което действително ти е нужно. Дай им колкото се може повече информация, за да може и те да си свършат работата и да няма неприятни изненади. Също така питай има ли го налично, защото в противен случай може да чакаш от 4 до 6 седмици за да бъде произведена съответната част. Плащането няма да стане преди да изпратят поръчката, но въпреки всичко е малко тъпо. Адресите им за контакти са тук: http://www.ebcbrakesdirect.com/contact/default.asp. На който и от първите два да пишеш, все ще ти отговорят, предполагам. Англичаните, за разлика от нас, са доста любезни и отзивчиви. Поне аз от контактите си вече с близо 7-8 души с такива впечатления оставам. Нашите търговци просто са гола вода.

ППП А сега се сетих и нещо друго. Ето още един on-line магазин: http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m31b0s0p0. Тук също предлагат EBC, но не са официален дилър. Пратката обаче беше около 20 лири (наземен транспорт) и пристигаше за около 1-2 седмици. Щях да взимам KYB AGX от тях но Владо нали не работи и засега изчаквам. Иначе човекът е супер-любезен, свърза се KYB UK и провери размери, наличности - абе бонбон! Ще го уважа аз него с 4 амортисьора, само да отворят VIP Honda отново. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...