Jump to content
Guest Kid Android

Ниска Хонда ;((

Recommended Posts

Guest Kid Android

Здравейте!Мноооого ми е ниска Хондичката :offtopic:( То е хубаво, ама направо ме боли сърцето като чуя как задира отдолу дори на "легналите полицаи". За 3 месеца вече 20-ина пъти поне е драла някъде. Има и един удар от по-висока шахта върху картера. Добре, че не се спука. Гледах я на канал и отдолу е като... жална майка :D( Чудя се вече какво да правя. Зимата, като станат коловозите, няма да има ник'ъв шанс да я карам. Посъветваха ме да сменя пружините, че уж били омекнали и затова била ниска (те са си спортни, бе, що да не е ниска?! :D) Не ми се сменят, защото вече няма да е същата, ама ми се и кара :D.И още едно въпросче: какво да я правя отдолу? Да я напръскам ли с нещо предпазно да не ръждясва? Някакви предпазни джаджи могат ли да се слагат - кори, шини?Мерси много и кажете нещо за среща в Сф, че съм сравнително нов и още не съм се показвал! ;)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

що не пробваш да я вдигнеш с някой сантиметър като сложиш по-голям размер гуми?а може и с по-големи джанти + по-големи гумисамо гледай да не задират отгоре :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Или си с неподходящи гуми/джанти, или са ти се скапали пружините (често се случва след определена възраст). Иначе сивиците са напълно нормални като просвет, по-високи са от голфовете примерно. :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

по-високи са от голфовете примерно.  :P

<{POST_SNAPBACK}>

само ако голфа е пълен с чували със зелки!

ако е със спортни (или рязани) пружини - нормално да е ниска колата.

Kid Android: и аз съм със спортни пружини, и CRX-а ми е доста свален, при това и бронята ми е по-ниска. Но се свиква - атакуваш легналите полицаи настрани, зимата караш горе по коловозите, гледаш да не влизаш вътре. Аз така до Бузлуджа се качих в големия сняг и неразчистен път.

Но XapBu е прав, сложил съм по-високи гуми за зимата, 1см разлика си казва думата - като сложих летните гуми/джанти и почнах да закачам на места, дето преди си минавах без проблеми.

Виж пружините ти дали не са върху coilovers, дали долната стойка на пружината може да се мести нагоре. Запиши си сегашното състояние, и пробвай да навиеш няколко врътки нагоре - така се повдига колата.

Ако нямаш coil-over другия вариант е да си намериш оригинални пружини, може и 2ра ръка, тъкмо ще си ги срежиш малко да не ти е като джипка колата - и зимата ще сменяш и пружини :)

Не се плаши, че ще ти стане нестабилна колата, то и без това зимните гуми не държат като летните, пък и носят по-меко окачване. Особено като се отворят зимата дупките, пътя стане на коловози и разоран, ще си намразиш колата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

по-високи са от голфовете примерно.  :)

<{POST_SNAPBACK}>

само ако голфа е пълен с чували със зелки!

ако е със спортни (или рязани) пружини - нормално да е ниска колата.

Kid Android: и аз съм със спортни пружини, и CRX-а ми е доста свален, при това и бронята ми е по-ниска. Но се свиква - атакуваш легналите полицаи настрани, зимата караш горе по коловозите, гледаш да не влизаш вътре. Аз така до Бузлуджа се качих в големия сняг и неразчистен път.

Но XapBu е прав, сложил съм по-високи гуми за зимата, 1см разлика си казва думата - като сложих летните гуми/джанти и почнах да закачам на места, дето преди си минавах без проблеми.

Виж пружините ти дали не са върху coilovers, дали долната стойка на пружината може да се мести нагоре. Запиши си сегашното състояние, и пробвай да навиеш няколко врътки нагоре - така се повдига колата.

Ако нямаш coil-over другия вариант е да си намериш оригинални пружини, може и 2ра ръка, тъкмо ще си ги срежиш малко да не ти е като джипка колата - и зимата ще сменяш и пружини :)

Не се плаши, че ще ти стане нестабилна колата, то и без това зимните гуми не държат като летните, пък и носят по-меко окачване. Особено като се отворят зимата дупките, пътя стане на коловози и разоран, ще си намразиш колата!

<{POST_SNAPBACK}>

Много мерси!

Какви точно трябва да са пружините и всичките ли да сменям или само отпред? Къде да намеря евтини? Какви да ми бъдат гумите, за да са по-високи, защото зимните ми джанти са 14-ки? Нещо да кажете за предпазни джаджи отдолу?

Като съм почнал да задавам много въпроси :), чувам, че ми свири лагер (още само леко вие :)). Откъде, колко $, как да го сменя и т.н.?

И последно, кога е срещата в София и къде?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

На въпроса дали само отпред да сменя6 няма да ти отговарям :) Пружините по моргите са 20-35 на пар4е,джъткай си с 14' така или ина4е ако сложи6 обикновени пружини тя 6те се вдигне достатъ4но.Прадпазните джажи не ти пре4ат.За лагерите(6то не 4ете6 в секцията купува продава :) ).....втора употреба зависи дали си с дискове отзад от 50 нагоре,новия е мисля към 150.Колегата Цеко мисля продава лагери втора....и о6те някой на скоро обяви

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

На въпроса дали само отпред да сменя6 няма да ти отговарям  :cool:

Пружините по моргите са 20-35 на пар4е,джъткай си с 14' така или ина4е ако сложи6 обикновени пружини тя 6те се вдигне достатъ4но.Прадпазните джажи не ти пре4ат.

За лагерите(6то не 4ете6 в секцията купува продава  :) ).....втора употреба зависи дали си с дискове отзад от 50 нагоре,новия е мисля към 150.

Колегата Цеко мисля продава лагери втора....и о6те някой на скоро обяви

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси за инфото! Мисля да почна с пружините - после с лагерите. Нали няма опасност да се скапе нещо друго, ако покарам малко така? :rolleyes:) За предпазните джаджи - имах предвид, дали има някакви, които да се слагат отдолу да предпазват пода, скоростния лост и т.н., което е най-близо до асфалта :offtopic:. И да я напръскам ли с някой лак или нещо катранено, за да не ръждясва - пак там отдолу :offtopic:?

Пак никой не каза нищо за среща в София :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...