Jump to content
Guest XapBu

HR-V - какво ви е мнението?

Recommended Posts

Guest XapBu

първо - здравейте - нов съм :) случайно попаднах на този форум и съм приятно изненадана сега по въпроса - какво смятате за HR-V?дизайн, технически характеристики, возене, сравнения - каквото имате да кажете - кажете ми го :) мен лично ме кефи - икономично и непретенциозно джипче с модерен вид

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord6

Ако ти трябва икономично джипче - вземи си CR-V 2.2 i-CTDi, само дето е скъпичко, но ако търсиш на старо, мисля че и от бензиновите CR-V ще бъдеш доволен

Редактирано от Accord6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

здрасти Accord6вярно няма дизелов двигател за HR-V но аз имах предвид че е икономичен за бензинов джипто и хонда - с дизелите беше скарана доскоро....абе не е горивото основното - ако беше нямаше да обсъждаме джипки, нали? :) кажи сега какво мислиш за колата, ама по-надълго :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Там е работата че явно няма мнения колегата,то и Хонда Елемет не е лоша но е 3 пъти по скъпа от HR-V.Та сега по темата:Миналата зима си покарах доста време едно HR-V.Мислех да го купувам от една приятелка но в крайна сметка не го взех.Беше по редкия модел- 4 врати,1.6 V-tec,SOHC.За града е екстра колата,пъргава е,като проходимост също е добре.Нещо като по нов модел на Shuttle.Недостатъците който забелязах бяха че на дълъг път повече от 160км/ч. не може да се кара и след 140-150 е доста нестабилна колата.Вози твърдо и доста подскача на по висока скорост.Разхода и на гориво беше : Градско 9,5-11/100км.Извънградско 8-10/100км.Зависи от водача,като я караше шьофьора ми харчеше значително по малко.Принципно поведението и е като на малките Джипки.На сняг съм я карал,нямам забележки даже съм очарован.За Of-road ne сам я ползвал.Има го в два варианата на двигатела.1.6-16v/SOHC-105 к.с.1.6-16v/V-tec,SOHC-125 к.с.Питай ако нещо по конкретно те интересува.

Редактирано от Hronos

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Елемент? намира ли се в Европа? мислех че е само за щатитеказваш на градско е екстра, ама на извънградско над 150 подскача...не е ли нормално това за такъв тип кола? все пак не е спортна, тежка и висока си етази дето си я карал автоматик ли беше или с ръчни?освен това - 4х4 или не?какво си взе вместо нея?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Моето субективно мнение е, че нещо дизайна куца на това возило.Не прилича на Хонда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Моето пък също толкова субективно мнение е, че адски ме кефи на външен вид, особено тривратата версия. Така че явно е до персонални предпочитания. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Невероятен е !!! А пък за каква оптика има мегдан......... 22' джанти , раздуй го малко и другите ще остават спирачки на гащите като го видят ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Не подскача над 150 а по принцип си подкача.Тая дето я карах е с ръчни скорости,и не е 4х4 а е 4WD.Има разлика.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Моето пък също толкова субективно мнение е, че адски ме кефи на външен вид, особено тривратата версия. Така че явно е до персонални предпочитания. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

;) и аз съм на това мнение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Hronos, чак пък да си подскача по принцип ;)

ако си напомпал гумите на мах и си я карал по разбит път ;)

вчера тествах едно HR-V 2WD с 5 врати - вози доста по-стабилно от някои други джипки

ако си свикнал на возията на ниска и дълга кола и се качиш на висок джип

имаш чуството че си на лодка в бурно море - висок център на тежестта и колата се клати

това според мен е напълно нормално

bobo21 - наистина не прилича на Хонда а на подобрена BMW M3 2003 ;)

Публикувано изображение

group4dam, Victor и Demon - радвам се че споделяме един вкус

определено HR-Vто се откроява на пътя ;)

някой друг няма ли мнение по въпроса?

аз ли ще съм първият тук с HR-V? ;)

Редактирано от XapBu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

В България са рядкост,но в Турция(онзи ден се върнах) са на голяма почит. Всяка 3-та хонда е такава.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

<{POST_SNAPBACK}>

това не го казвай извън hondabg форума, много ще ти се смеят!

зимата в най-големия сняг се спускахме със хронос надолу от златните мостове, и въпреки че е 4х4 доста играеше по пътя, не можа да ми избяга на снегорина-CRX въпреки че пътя беше яко сняг и лед на коловози.

п.п. и подскачаше, и под 150км/ч

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

<{POST_SNAPBACK}>

това не го казвай извън hondabg форума, много ще ти се смеят!

зимата в най-големия сняг се спускахме със хронос надолу от златните мостове, и въпреки че е 4х4 доста играеше по пътя, не можа да ми избяга на снегорина-CRX въпреки че пътя беше яко сняг и лед на коловози.

п.п. и подскачаше, и под 150км/ч

<{POST_SNAPBACK}>

нормално е на поднася леко на сняг защото не е full time 4wd

задните колела се задвижват само ако предните буксуват

и на CR-Vто е така - според мен доста икономично решение - като за градска кола

за офроуд не върши моного работа

наистина не ми е ясно за какво подскачане говорите - при мен нищо не подскачаше :)

а за BMWто - знам ги тези заклети германофили дето признават само немските коли

а не се виждат, че през месец са в сервиза с техните

всеки разумен човек с BMW който познавам се е клел че повече такава беля няма да си взима

в последните десетина години на европейските коли като цяло им падна нивото

а японците дръпнаха здраво напред така че майтапа си е за тяхна сметка :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

HR-V (съкратено от: Hi-rider Revolutionary Vehicle) е модел появил се края на 1998-а година (когато излиза и Е46, но доста по-късно и М3 версия), така че е спорен въпроса кое на кое прилича, дали е просто съвпадение в дизайна или нещо по-така ;) Автомобилът е с интересен замисъл, когато излезна всички медии "гърмяха" че Хонда е измислила нов под сегмент в класа "SUV", а именно: габаритите, удобството и маневреността на градски хечбек, дизайн на спортно купе и проходимостта на офроудър. Направен е голям компромис, както се казва "не е нито риба, нито рак" и трудно може да се отнесе към която и да е категория, както е трудно и да се намерят преки конкуренти на HR-V ;)

Конкретни наблюдения от HR-V нямам, но като цяло трябва да ти е ясно че на HR-V офроъд качествата му спират до леко отъпканата поляна и сравнително заснежените райони и толкова ;) Нито 4WD системата му е кой знае каква, нито пък има понижаващи предавки, блокировки на диференциали и прочие каквито са налица примерно при един истински офроуд автомобил или по-сериозно SUV дори.

Най-вече HR-V става за градска кола, като цяло. Първо: не кой знае колко голями габарити (3 вратия модел е горе долу голям колкото и Сивик Хечбек); Второ: надигнатото купе е особено удобно да паркираш върху тротоари :) , да минаваш бордюри и т.. без да се притесняваш че можеш да откъртиш я броня, я калобрана, я нещо друго (каквито са опасенията когато маневрираш със Сивик по пътища с неравномерен релеф) ;)

Личното ми мнение е че автомобила е наистина с оригинален дизайн, красив е (най-вече версията с 3 врати, но и 5 вратия вариант не е никак лош), но както споменах си е компромис ! Нито ще имаш динамиката на Civic (както и разход на гориво), нито пък проходимостта на някоя сериозна офроуд машина.

Но ако ти е на душата, харесва ти и го искаш и най-вече имаш възможност да притежаваш такова - взимай, не слушай кой какво ти говори ;):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

здравей ADH-Honda

абе че се краде дизайн е ясно ама ако трябва да сме точни...

Публикувано изображение

m3 1997

Публикувано изображение

m3 1998

Публикувано изображение

m3 1999

Публикувано изображение

m3 2000

та коя година казваш че се появил HR-V? :)

с твърде подобни фарове...

в такъв момент германофилите изпадат в ярост :)

но стига за тия баварци - истината е в япония

да ти кажа точно такава кръстоска ми трябва - хем да е широко, хем да не гълта като змей и да не е прекалено голямо, хем да е стилно, хем да се паркира на чорчик

и съответно основно градска кола - ни съм ловец, рибар та не излизам off роуда ;)

Редактирано от XapBu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Вече написах, но пак ще повторя: модела излиза Септември 1998-а година първоначално за Японския пазар, а от началото на 1999-а година вече и за Европа се предлага.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Освен, че има два фара, аз друга прилика с BMW не намирам. Дизайна на HR-V е страхотен. По тази логика всички копират от някой, аз мога да кажа, че ми прилича на Ланча Итеграле, щото и тя е с по два фара от страна. Стига сте дъвкали BMW-то, нямат нищо общо!Утре ще кажат, че пак някой е копирал от друг, защото колата е с 4 гуми, има фарове, предна решетка и мигачи.......това в кръга на шегата :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Demon - според мен има очевидна прилика - два кръгли фара изрязващи корпуса само от долната страна

не казвам, че само в Хонда коват бъдещето на дизайна защото задницата на HR-Vто си е направо открадната от Volvo което си е поне 5 години по-старо

Публикувано изображение

Публикувано изображение

наистина съмнителни прилики винаги се намират, но не е важно кой фар от къде е - важното е колата като цяло да изглежда добре :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Тази за какво беше???Какво ние мнението за колата като цяло или за да разберем на какво приличала :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Тази за какво беше???Какво ние мнението за колата като цяло или за да разберем на какво приличала :)

<{POST_SNAPBACK}>

та какво ти е мнението? ако имаш такова де... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

аха... имаш конкретна причина или си си просто обикновен хейтър? :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

абе Харви таз кола за каране ли ти е или за гледане? Като си вътре, много ти пука на какво прилича. Особено ако си стиснал волана, с краката се опитваш да натискаш по 2 педала с един крак наведнъж и да сменяш скоростите в това време, а погледа е широко вторачен в завоя отпредкато толкова ти харесва БМВ - вземи си БМВ! като искаш красива хонда, вземи си акорд, или си направи един сивик както на теб ти харесва, поне сивика носи на издевателства и експериментиа ако си фен на ХРВ (то не стана ясно харесва ли ти или не, все на кочини го опреличаваш) не очаквай и ние да ахнем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Demon - според мен има очевидна прилика - два кръгли фара изрязващи корпуса само от долната странане казвам, че само в Хонда коват бъдещето на дизайна защото задницата на HR-Vто си е направо открадната от Volvo което си е поне 5 години по-старо Ама ти си интересен 4овек при толкова много модели коли произведени през годините нормално е някои деатил дори и на хонда , да напомня за детаил от друга марка все пак са коли вси4ките имат брони , фарове , стопове ...... Дори и да си прили4ат детаили ве4е на4ина на конбиниране на тези детаили оформя специфи4ният изглед на една кола а аз си мисля 4е визията на HR-V е доста характерна и открояваща се дори и да не е познава4 4овек пак не би я сбъркал СУПЕР СИ Е :offtopic:

Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

на мен лично много ми допада страшно красиво е.еи сега пред нас беше спряло едно такова с 5 врати ами SUPER E :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

абе Харви таз кола за каране ли ти е или за гледане? Като си вътре, много ти пука на какво прилича. Особено ако си стиснал волана, с краката се опитваш да натискаш по 2 педала с един крак наведнъж и да сменяш скоростите в това време, а погледа е широко вторачен в завоя отпред

<{POST_SNAPBACK}>

Magnum, определено ме интересува как изглежда отвън - мисля че всеки който си е купил HR-V до голяма степен го е направил освен другото и заради открояващият й се външен вид

а това за стискането на волана и натискането на 2 педала наведнъж...

да ти кажа, май съм го надживял - сега ме интересува много повече комфортното и спокойно пътуване, а не това колко коли съм задминал с риск да убия някого...

в това отношение тази кола ми предлага точно това, като автоматичната версия естествено по ми допада

като толкова ти харесва БМВ - вземи си БМВ! като искаш красива хонда, вземи си акорд, или си направи един сивик както на теб ти харесва, поне сивика носи на издевателства и експерименти

а ако си фен на ХРВ (то не стана ясно харесва ли ти или не, все на кочини го опреличаваш) не очаквай и ние да ахнем

<{POST_SNAPBACK}>

сивик и акорд са твърде неудобни за моите габарити - отново опираме до комфорта

а BMW никога не бих си взел - красиви са но просто не си струва

buddi5 и greenwather - абсолютно съм съгласен ;)

ако всичко върви добре скоро едно 5врато такова ще паркира и пред нас ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

сивик и акорд са твърде неудобни за моите габарити - отново опираме до комфортаа BMW никога не бих си взел - красиви са но просто не си струваbuddi5 и greenwather - абсолютно съм съгласен ако всичко върви добре скоро едно 5врато такова ще паркира и пред нас Батка радвам се 4е си съгласен с мнението ми оба4е , аз не мога да се саглася с теб 4е акорда е по-тесен . А пък за возията и комфорта пък изобщо не може да се сревняват , возията на акорда е много по- добра изобщо не се усещат дубките . Аз габаритите ти не знам какви са ама аз сам 192 см висок и тежа 134кг и ми е супер удобно вътре

Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Батка радвам се 4е си съгласен с мнението ми оба4е , аз не мога да се саглася с теб 4е  акорда е по-тесен . А  пък за  возията и комфорта пък изобщо не може да се сревняват , возията на акорда е много по- добра изобщо не се усещат  дубките . Аз габаритите ти не знам какви са ама аз сам 192 см висок и тежа 134кг и ми е супер удобно  вътре

<{POST_SNAPBACK}>

габаритите са ни близки :)

но другото може би е въпрос и на навик

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

...... и акорд са твърде неудобни за моите габарити......

<{POST_SNAPBACK}>

Харви, не е лошо да се качиш някъде на едно HR-V, защото тук до офиса където работя спира едно точно като това за което говориш и трябва да ти кажа, че съм го огледал добре и е доста по-тесно от Хонда Акорд. Особено погледни моделите към 98-ма година на Акорда. Незнам как по лукс и пространство мислиш, че са по-назад от HR-V? Дори и по-старите Акорди са по-големи и също по-луксозни, тези два автомобила са просто в различни класове. Возил съм се и на Buddi5 в Акорда и се чуствах комфортно, хубав автомобил е, а Buddi5 не изглеждаше никак притеснен от пространството, което са определили от Хонда за мястото на водача.

Успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest XapBu

Demon, не твърдя, че акорд и сивик са неудобни - просто НА МЕН са ми неудобни, в това число и всяка друга кола с таван на по-малко от метър и половина от асфалта - има по принцип две неща които ми пречат - едното е влизането и излизането [особено ако има висок тротyар], а другото е високото положение на коленетевлизал съм в 3 HR-Vта, возил съм се, карал съм ги - особено съм доволен от това с подлакътника по средата :)

Редактирано от XapBu

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Гледам капитолия продават ЕЛЕМЕНТ

ЕЛЕМЕНТ

<{POST_SNAPBACK}>

Това е супер ;) а някой знае ли характеристиките на двигателя, предполагам това е Акордовия 2.4 мотор. Супер автомобил е това, само ковти, че е малко редък и може това да се окаже проблем за бъдещия му собственик.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...