Jump to content
Guest Furious

С какво масло да си карам колата ?

Recommended Posts

Guest Furious

Кажете с какво масло да си карам колата , мотора е F20B6 . Купих Репсол 10W40 но нещо причукват клапаните докато не загрее . Дайте съвет какво масло да купя и откъде , че да не прецакам V-tec a . Мерси предварително .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Аз съм с Valvoline Durablend 10W40.Ползвам го от години и нямам оплаквания.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Furious

Аз съм с Valvoline Durablend 10W40.

Ползвам го от години и нямам оплаквания.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе струва ми се че 10W40 e малко дебело за нашите коли и като че ли леко се обаждат клапаните като е студено времето и е студена колата. Редактирано от Furious

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Абе струва ми се че  10W40  e малко дебело за нашите коли  и като че ли леко се обаждат клапаните като е студено времето и е студена колата.

<{POST_SNAPBACK}>

Идеално е!

С такова можеш да караш през цялата година. По-тънкото масло може да не осигури много добро смазване и да почне да го гори двигателя. Има много тънки спортни масла и смазват перфектно, но са прекалено скъпи за всекидневни автомобили и имат много кратък пробек.

Аз ползвам само Motul.

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

най-добре е да караш с мазно масло за да се смазва добре ;) майтап бе карай с масло което ти го дават по каталог за твоя мотор и не си прави експерименти с тънко масло. или 10w40 или 15w40

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

най-добре е да караш с мазно масло за да се смазва добре  ;)

майтап бе

карай с масло което ти го дават по каталог за твоя мотор и не си прави експерименти с тънко масло. или 10w40 или 15w40

<{POST_SNAPBACK}>

Лошото е, че братята японци пишат в ръководството "препоръчано от Хонда масло",

което общо тука освен Бултрако нищо не значи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

най-добре е да караш с мазно масло за да се смазва добре  ;)

майтап бе

карай с масло което ти го дават по каталог за твоя мотор и не си прави експерименти с тънко масло. или 10w40 или 15w40

<{POST_SNAPBACK}>

Лошото е, че братята японци пишат в ръководството "препоръчано от Хонда масло",

което общо тука освен Бултрако нищо не значи.

<{POST_SNAPBACK}>

има autodata за тая работа там си пише точно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

10w40 на Мotul,Mobil,Repsol....или квото си избереш.Караш с такова масло целогодишно както те посъветва колегата Demon ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Comma 10w40 от 10г. го карам и съм много доволен и не го пипа грам, и на 323 на жена ми също , и мотора ми свети все едно сега излиза от конвейра. :);):);););););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vario

Kolegi az sikaram moita honda s Castrol TXT 5W40 palna sintetika i niama griji nito 4uka nito tropa ne go har4i daje i na skorostite sam s takova i vklu4vat perfektno .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Кажете с какво масло да си карам колата  , мотора е F20B6 . Купих Репсол 10W40  но нещо причукват клапаните докато не загрее . Дайте съвет какво масло да купя и откъде , че да не прецакам V-tec a .

Мерси предварително .

<{POST_SNAPBACK}>

Маслото си е супер, ти отиди да ти напрвят един реглаж на клапаните

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest YoLan

Аз съм с MOBIL1 10W40, препоръчаха ми го в сервиза в Пловдив

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Аз съм с MOBIL1 10W40, препоръчаха ми го в сервиза в Пловдив

<{POST_SNAPBACK}>

МОБИЛ??? ;)

САМО МОТУЛ МУ Е ЦАКАТА!!!И като отидете в магазина, казвате за какъв двигател става въпрос.Човекът ви носи капсулована тубичка и готово! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Хонда с хидравлични повдигачи няма,така че няма как да ти чукат клапаните от масло.Подсещат те за реглаж.Незнам тия най новите двигатели как са само.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

МОБИЛ??? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо против ли ;) Редактирано от MIYAMOTO

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

МОБИЛ??? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо против ли ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да.Това масло според мен е нещо като М10Д, но френско...Препоръчват го за Пежо и Пено, но аз за Хонда не ти го препоръчвам. ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Ама 4е голям го изкара ама.Хубо и аз не си карам колата с Мотул.А ти как то4но разбра 4е Мобил е кофти или айде друг казус....как разбира6 кое масло е кофти или кое добро

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

МОБИЛ??? ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо против ли ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да.Това масло според мен е нещо като М10Д, но френско...Препоръчват го за Пежо и Пено, но аз за Хонда не ти го препоръчвам. ;);)

<{POST_SNAPBACK}>

Въййййй трябва яко да си напред с матРяла ти а?????

Ся да ти обясна нещо,незнам по кво си разбрал че е лошо това масло?На вкус ли не ти хареса на цвят ли как???Как да му е... майката я кажи???Аз до сега не съм срещал човек който с точност да ми определи едно масло да ли е кофти или добро.Та да продължавам...да ти обяснавам ли че аз бачкам в сервиз и съм представител САМО на Мобил и Ессо и до сега не съм чул клиент да се оплаква от маслото.Както забеляза ако си прочел по-горното ми менение не отричам другите масла(както ти правиш,без да си запознат на 100% съм убеден)Аз мойта Хонда си я ръчкам с Мобил 10w40 както и дизеловата ми печка ;) Друго да ти кажа маслото което се препоръчва за Пежо и Рено е Ессо НЕ МОБИЛ.Да ти кажа ли че Мобил са първите в света които разработиха масло което се използва в най-новите автомобили с еко филтри.Да ти кажа ли VW,BMW и почти всички американски автомобилни компании(и бог знае още колко по света)първоначално използват това масло и го препоръчват за употреба и след това.Не случайно това е маслото което се използва от 15247254241 отбора в нинам си колко състезания по целия свят включително и формула едно.Много ама много държа да ми обясниш как познаваш маслата та и аз да се науча ;) И маслото не е френско и очаквам ти да ми кажеш какво е като си прочетеш домашното

Боже писна ми от неподготвени разбирковци с неподготвените им мнения.Като не си компетентен не плюй така наред,защото този който се интресува ще остане с грешно впечатление.Извинявам се на останилите за острат реакция но доста се изнервих.

п.п:Не ми се сърди колега но тук се обади доста неподготвен и се поизложи ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Като не си компетентен не плюй така наред,защото този който се интресува ще остане с грешно впечатление.

;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Ехееее..от едно мнение и запали мотора.Браво бе!Все едно че караш Хонда! ;) Не съм "плюл" и не съм "отричал" нищо.Това, че се опитваш да ме изкараш прост, само защото....айде да не почвам и аз, ами да изясним нещо:може и да бъркам дали е френско, немско, американско или каквото е там това Мobile, и какво от това, а???За мен французите НИЩО не могат да направят като хората...и любов сигурно не могат(де да знам) ;) За това сравнявам всичко лошо с тях.А теориите ти за маслото, кое къде , защо и как се използва...в интернет инфо бол!Едната фирма открила едно нещо, другото - друго, третата - трето и т.н.Мързи ме да се ровя, пък и не ми се спори с теб.Явно си много по-голям разбирая от мен...Не се заяждам, така че не за почвай да ме псуваш веднага след като прочетеш мнението ми.Точка и по този въпрос.пп:Mobile не ми харесва и това си е! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Ехееее..от едно мнение и запали мотора.Браво бе!Все едно че караш Хонда! ;) Не съм "плюл" и не съм "отричал" нищо.Това, че се опитваш да ме изкараш прост, само защото....айде да не почвам и аз, ами да изясним нещо:може и да бъркам дали е френско, немско, американско или каквото е там това Мobile, и какво от това, а???За мен французите НИЩО не могат да направят като хората...и любов сигурно не могат(де да знам) ;) За това сравнявам всичко лошо с тях.А теориите ти за маслото, кое къде , защо и как се използва...в интернет инфо бол!Едната фирма открила едно нещо, другото - друго, третата - трето и т.н.Мързи ме да се ровя, пък и не ми се спори с теб.Явно си много по-голям разбирая от мен...Не се заяждам, така че не за почвай да ме псуваш веднага след като прочетеш мнението ми.Точка и по този въпрос.

пп:Mobile не ми харесва и това си е! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И на мен ми е интересно на базата на какви то4ни данни оплиуваш мобил , ако имаш някаква информация за него споделия на вси4ки ни би било интерестно .Ина4е просто си 4ешеш езика , от което няма много голяма полза ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Emo

Към по-прежде говорившия, ти дори не си написал името на маслото правилно. Това масло си е много добро даже, но на теб щом не ти харесва ок, не си слагай такова, но нямаш право да плюеш срещу него. По принцип марката е собственост на американския петролен гигант EXXON. Едва ли обаче това масло което се продава в Бг е произведено в САЩ. По скоро някъде из Европата. Тук в магазина това масло е три пъти по скъпо от ESSO, CASTROL, VALVOLIN и т.н. Защо? И накрая още нещо, за Рено се препоръчва ELF. И това за французите ще го подмина с усмивка, че ще стане голяма препирня ако кажа каквото мисля. ;)

Редактирано от Emo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Хора, лек призив! Нека не следваме лошия пример на "колегите" от tuning.bg форума. И там преди .... 2 години и нещо хора с общи интереси се събраха и взеха да обменят полезна инфомация и т.н. И след това с приобщаването на ... още "последователи", стана ... нищо, просто всичко си загуби смисъла. Сега някой и да иска нещо полезно да прочете там - няма да може да го открие, не защото няма, а защото е нищожно малък част от промил вече. Та да си дойда на думата, това че за Хонда не се препоръчва Мобил (за което несъм сигурен, но колегите така казват - приемам го че е така), ще рече, не че Мобил=не хонда и Мобил (френско или амеркианско - няма значение) - sux, а значи просто, че хората си работят с някакви други добри марки масла, имат си повече взимане даване с тях, правят си тестове с техните продукти и си ги предпочитат. Толкова! Ако ще изразяваме лично мнение, нека да не е глобално като - тия боклуци ... и т.н.,а нека да е - според мен не са добри, защото така и така ...!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Ехееее..от едно мнение и запали мотора.Браво бе!Все едно че караш Хонда! ;) Не съм "плюл" и не съм "отричал" нищо.Това, че се опитваш да ме изкараш прост, само защото....айде да не почвам и аз, ами да изясним нещо:може и да бъркам дали е френско, немско, американско или каквото е там това Мobile, и какво от това, а???За мен французите НИЩО не могат да направят като хората...и любов сигурно не могат(де да знам) :) За това сравнявам всичко лошо с тях.А теориите ти за маслото, кое къде , защо и как се използва...в интернет инфо бол!Едната фирма открила едно нещо, другото - друго, третата - трето и т.н.Мързи ме да се ровя, пък и не ми се спори с теб.Явно си много по-голям разбирая от мен...Не се заяждам, така че не за почвай да ме псуваш веднага след като прочетеш мнението ми.Точка и по този въпрос.

пп:Mobile не ми харесва и това си е! :P

<{POST_SNAPBACK}>

те Хондите и с Repsol вървят, така че не се притеснявайте, няма лоши масла за Хонда. Стига да не е менте, преварявано в мазето на цар киро

Mobil1 е световно признато масло, и не случайно държи от най-високите цени за масло.

Но виж, Mobile може да не някое френско гадно масло-менте ;)

п.п. Мързи те да четеш, а не те мързи да се заяждаш с разбиращи?

чукча не читател, чукча писател!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko
:P Добре де тая темя вместо да е полезна, стана една манджа с грозде. Днес като си погледнах км-тража се сетих, че след само 500 км трябва да сменям пак масло. Значи като цяло излиза, че всеки хвали маслото с което кара или което прелага (продава). Ама мен това не ме задоволява, щото аз например карам с Кастрол, а тук никой не го похвали. Е не го и наплю де, ама то не е късно :) Та мнение за Castrol Magnatec GTX 3 10W40? Демоне, ти нали имаше такава награда - ако е такова, продаваш ли го ;) щото аз съм доволен от него и май май пак на към него вървят нещата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

:P

Добре де тая темя вместо да е полезна, стана една манджа с грозде. Днес като си погледнах км-тража се сетих, че след само 500 км трябва да сменям пак масло. Значи като цяло излиза, че всеки хвали маслото с което кара или което прелага (продава). Ама мен това не ме задоволява, щото аз например карам с Кастрол, а тук никой не го похвали. Е не го и наплю де, ама то не е късно  :) 

Та мнение за Castrol Magnatec GTX 3 10W40? Демоне, ти нали имаше такава награда - ако е такова, продаваш ли го  ;) щото аз съм доволен от него и май май пак на към него вървят нещата  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да ти кажа аз карам със селения маслото е италианско и от 6 години си карам колите с него и сам доволен , но този път мисля да сложа репсол понеже ми го препоръ4аха специално за хонди . Ина4е предполагам е наи добре да се сложи масло хонда ако не беше толкова скъпо !!! Та мисълта ми е 4е аз не съм твърдял 4е селенията е наи-добро но не мога и да се съглася някои да плуе нещо само защото не му зву4и добре без изобщо да знае за какво става на въпрос Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

:)

Добре де тая темя вместо да е полезна, стана една манджа с грозде. Днес като си погледнах км-тража се сетих, че след само 500 км трябва да сменям пак масло. Значи като цяло излиза, че всеки хвали маслото с което кара или което прелага (продава). Ама мен това не ме задоволява, щото аз например карам с Кастрол, а тук никой не го похвали. Е не го и наплю де, ама то не е късно  :P 

Та мнение за Castrol Magnatec GTX 3 10W40? Демоне, ти нали имаше такава награда - ако е такова, продаваш ли го  ;) щото аз съм доволен от него и май май пак на към него вървят нещата  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ми страх ма бе6е да не ма осерат....Мой аз си карам с TXT na Castrol слагам такова и на скоростите и си свиркам ...;))))))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Значи като цяло излиза, че всеки хвали маслото с което кара или което прелага (продава).

<{POST_SNAPBACK}>

Дидко не съм отхвърлял никое масло,ако прочетеш първото ми мнение препоръчвам на колегата освен това което продавам и друго масла като MOTUL и REPSOL.Просто ме подразни начина по който едно наистина добро масло беше осрано просто ей така за спорта без никакви факти просто "що то не му харесвало"Аз лично не съм фен на Кастрол понеже е фул с ментета,е да ама Драгича си кара с такова...ама оригинално и никви грижи няма.Няма лошо масло стига да е ОРИГИНАЛНО.

Към колегата Парадокс:Казваш французите за нищо не ги бивало....Ами само още нещо да ти кажа,ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ масла в света се произвежда там....МOTUL колега това което ти препоръча.Това още веднъж показа колко си бос в тази тема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Значи като цяло излиза, че всеки хвали маслото с което кара или което прелага (продава).

<{POST_SNAPBACK}>

Дидко не съм отхвърлял никое масло...Кастрол...Драгича си кара с такова...Няма лошо масло стига да е ОРИГИНАЛНО.

<{POST_SNAPBACK}>

Ясно, значи и аз си продължавам с него :) Имам вяра на мястото, от което го вземам, защото не ми е за първи път, а и не е единствената кола в нас дето се кара с такова масло :P

Миямото, благодарско за наистина ценните съвети и безпристрастното мнение! ;)

П.С> И стига сте се плюли за глупости. Знаем всеки тук колко знае. Вярно на някои тепърва им предстои да се доказват, ама ... дръж се като по-стар (и по-старши!) ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА "НЕКОМПЕТЕНТНОТО СИ МНЕНИЕ", И ЗА ТОВА ЧЕ НЕОПРАВДАНО..."ОПЛЮХ" НЕПОЗНАТОТО ОТ МЕН МАСЛО!ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ!ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ! ;);););););););):P;):);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...