Jump to content
Guest ivange

търся съвет

Recommended Posts

Guest ivange

Здравейте,преди няколко дни се сдобих с Honda CRX 1.5 12v, но има проблем, който стария собственик ми обясни, че е в следствие от топлинния сензор, който не работи и в момента колата пуши доста сериозно мирише на бензин. Въпроса ми е възможно ли е да е от тази част и ако да от къде мога да намеря такава, както и преден десен габарит? Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Здравейте,

преди няколко дни се сдобих с Honda CRX 1.5 12v, но има проблем, който стария собственик ми обясни, че е в следствие от топлинния сензор, който не работи и в момента колата пуши доста сериозно мирише на бензин. Въпроса ми е възможно ли е да е от тази част и ако да от къде мога да намеря такава, както и преден десен габарит? Благодаря предварително

<{POST_SNAPBACK}>

От кой град си за да ти кажем какво да направиш и при кой да отидеш :confused: Топлинен сензор за шърви път чувам и дори да се досещам какво е , не ми се вярва да пуши от него :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivange

От София съм. Топлинният сензор подава информация към компютъра дали колата е студена или е в работна температура. Според стария собственик този сензор (датчик) не работи и "лъже" компютъра, че колата е непрекъснато студена. Димът, който излиза се появява когато колата загрее и мирише на бензин (имам чувството, че ще потече бензин от ауспуха).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest La4o

Да ти призная честно щом ти пуши колата най-вероятно е нещо от двигателя. Не бързай да се притесняваш. Погледни ауспуха дали събира масло по него. Другото е дали ти пуши непрекъснато или само на високи обороти. Аз имам подобен проблем. Като си купувах колата ми направи впечатление че ауспуха е доста черен и има масло по него, иначе пушек не се виждаше. Собственика ми каза че е от гумички на клапаните. Така или иначе я взех. Оказа се че на високи обороти, но само в движение колата си пуши стабилно и мирише леко на масло. Казаха ми че само гумички на клапани ниама да помогне а и сегменти ще трябва да сменям. Което не е чак такъв проблем, но просто сега нямам пари да права тези ремонти и си я карам така. Проверявам си често маслото и като трябва доливам. За сега си върви колицата, ще я ремонтирам когато мога. Така че не се притеснявай ако върви нормално не се впрягай и си я карай спокойно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...