Jump to content
Guest Patrik

споделете опит

Recommended Posts

Guest Patrik

дайте добри съвети (ако не ви затруднява разбира се) трябва да сменям ангренажен и масло на civic 1.5 5-gen.кажете некъв оптимален вариант да не е най-скъпия марка ремък, маслен филтър и т.н.и трябва ли да сменям и ролки или те даржат повечко от ремъкамерси предварително за помощта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

ами моят съвет е да смениш и ремъка и ролката задължително без да правиш компромиси с качеството им,защото ако сега спестиш 30-40 лв. след 20 000км ще ти излезне ремонт за 300-500лв примерно.аз карам с ремък Gates,а ролката си иа взех от КСД-ООД на Г.М.Димитров(срещу СОФАВТО приблизително)също така сменяй си ролката заедно с ремъка,защото тия е просто лагер.и ако се запече,ще протрие ремъка и ще го скъса.и накраиа ще излезе,че не е имало смисал да даваш пари въобще да ти сменят ремъка и да ти разглобяват колата по тоя повод.с това шега не бива.ремък и ролка ще ти струват сигурно към 40-50лв ремъка и още толкова ролката.само предполагам обаче.провери си най-добре,да не стане лошо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mgnv

за civica не знам,но за accorda ми казаха,че ролката се сменя само ако е износена.ремък ми сложиха contitech, ако не бъркам нещо.такива са ми и другите ремъци,които може и да са оригинални.стария ангренажен бе grip с надпис honda на него.за ремък не се скъпи,щото после боли :stupid:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

mgnv,Тази марка която са ремаците ти е ТУРСКА! Колега кара английски сивик вече и си смени стария ремък контитек макар и нов да беше само защото е турски а пише GERMANY!Той си сложи GATES пройзведен в англия! Мисля, че колата оригинално излиза с такъв!Та ПАТРИК аз мога да ти кажа ремък HONDA ролка няква друга ,че е много скапа на хонда! Xвалят GATES и струва 48 лв.! Ролката 50 лв.! Honda ремъка е 120 лв.! А филтър, те и арабите продават оригинални или пони така се водят! Колкото до мотора , 100% ти е защитен! Няма да ти направи беля и да скъса ремъка! Проверено е вече! Има и инцидентни случки съм чувал за моторите 4g. i 5g.!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

мерси много момчета ( и момичета, ако има такива :stupid: ) добре че го има този форум че доста неща си изяснихайде ще чакам следващата среща да се запозная с вас

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mgnv
:stupid: ,Марк А.,сигурно ли е че са турски.турски можех да купя за 30-40лв./на accorda има и балнсиращ,така че са 2 ремъка/.а майстора ми го препоръчаха от сигурно място и той сам ходи и купи ремъците за около 110лв.,като гарантира за качеството и пробега-100хил.км. е верно беше забравил да завие един болт накрая,ама да приемем че се случва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sashko

чувал съм че ремъка издържа 100 000км а ролките могат и повече... като се свали ремъка тогава ще прецениш за ролките

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

чувал съм че ремъка издържа 100 000км а ролките могат и повече... като се свали ремъка тогава ще прецениш за ролките

Сашко нищо лично :blink: но не мислиш ли че Патрик отавна е сменил ремък-а си , маслото си , филтрире си и т.н. :):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

Сашко нищо лично :huh: но не мислиш ли че Патрик отавна е сменил ремък-а си , маслото си , филтрире си и т.н. :bash::shock:
Ами не,още ги обмислям тия работи дали да ги сменя или да ги оставя ;):wub::angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Сашко нищо лично ;) но не мислиш ли че Патрик отавна е сменил ремък-а си , маслото си , филтрире си и т.н. :bash::wub:
Ами не,още ги обмислям тия работи дали да ги сменя или да ги оставя :angry::huh::shock:
Я сподели тогава опит , на колко километра ти е маслото 20 000 или отива към 30 000 ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DJ Tymbi
:shock::angry::bash: ............все пак може да не е карал колата си или малко да навъртя............ :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

бе тоя патрик аз го знам, той голям ташакзел я тая кола и прави рекорд за Гинес колко прах може да сабере върху задния капак пък като се замисля че е хечбек :angry::shock::bash: ..... ама не му казвайте

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gpoyt

Важно е не само какъв ремък ще сложиш, но и къде ще го сменяш! На едно място така ми смениха ремъка, че прескочиха ЧЕТИРИ зъба!!!:) Добре, че е Хонда, та не ми избиха буталата! Наложи се да го слагат наново. Така че те съветвам да отидеш при сигурен човек, например при Омбре или в сервиза на Хонда в Павлово. Аз си сложих ремъци DAYCO. От няколко места ми казаха, че са добри. Италиански са и не са скъпи. За двата ремъка за акорд /ангренажен и водещ/ платих 60 лева. И според мен е добре да смениш и ролката, особено ако наскоро си взел колата и ако не си сигурен, дали е сменяна при предишната смяна на ремъци.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...