Jump to content
Guest Al_Capone

Новите правила в купува/продава

Recommended Posts

Guest Al_Capone

Предложението е редно да дойде от теб, не от нас поне така смятам че е редно с оглед че ти искаш да рекламираш! Ценовата политика на форума не подлежи на коментар, не един път сме го казвали и сме обяснили защо и как сме стигнали до тези цени. Ние не предлагаме раздел малки обяви, а рекламни съобщения в началото на 11 раздела! Разгледай го от този ъгъл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ценовата политика на форума не подлежи на коментар, не един път сме го казвали и сме обяснили защо и как сме стигнали до тези цени.

Аз като човек който няма нито една обява "продавам..." бих казал, че все още не съм разбрал как стигнахте до цените. Иначе следя темите и няма как при положение, че този форум го чувствам "близък". До колкото си спомням от изтрите мнения от текущата тема, единственото обяснение беше че и в другите форуми цените са такива, но след като се разбра че не е така, мненията, опровергаващи "ценообразуването" изчезнаха. Нямам нищо лично към цените във форума, защото не ме интересуват, но мнение от сорта на "цените са такива, защото са такива" не могат да се наречат обяснение.

Виж обаче xstuners е на около 50% прав (останалите 50% са защото не се намираме в UK а в България)

Редактирано от Alexandro

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Ние не предлагаме раздел малки обяви, а рекламни съобщения в началото на 11 раздела!

- А защо четете само това което ви изнася? Казахме че за посещаемостта която предлагаме цените са същите! Раздел малки обяви - ниска посещаемост - ниска цена. Реклами във по-добре посетени раздели на форума - по-висока цена - по-добро покритие на реклмата. Цената в интернет се определя на брой посещения. Цената за 1000 посещения тук и другите форуми и еднаква. Кое не сме обяснили? Това го пиша поне за 6-ти път. П.С. Xtunres е 100% прав защото сме в интернет! А интернет не се интересува от къде го ползваш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, евала за това, че качвате темата. Ама не мога да разбера едно нещо - като си сипвате бензин - протича ли подобен клошарски пазарлък на касата, или си плащате чинно? Ами в Билла?! Ами във Фантастико?! Това не е битак. Ако искаш да продадеш нещо - съобразяваш се с правилата. Ако не ти харесват - пиши си, ама се обади и на Арменския поп - ще ти помогне.П.П. Интересни хора...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз имам едно предложение. Ясно е че търговците имат проблем с цените, дали са прави или не ще се изясни по-късно. Предложението е следното: Направете една тема, в която всеки търговец ( говоря само за фирми, които имат сериозен бизнес в сферата на тунинга на автомобили, или се занимават съответно с резервни части и нещо друго пряко свързано с форума ) ще се запише в един списък. В този списък ще има:- име на фирма- раздел в които иска да рекламира фирмата- цена , която би я устройвала да плаща на месецСлед като имате данните, сядате на кръглата маса и започвате да смятате. Така ще си покаже как форума ще печели най много пари. Дали това ще е със високи цени и малко рекламодатели .. или с повече рекламодатели и по ниски цени. Има и разбира се различни подходи, които може да използвате. Примерно: - по-ниска цена за една тема за определен срок ..примерно седмица. - по-ниска цена за една тема в която да се продава само един продукт- отстъпка от месечната такса срещу процент намаление за потребителите от форума- безплатна обява за седмица срешу безплатна стока, която форума да продава на търг с цел събиране на средства за благотворителност примерноСъответно пак искам да повторя, че частни лица нямат място тук като дилъри :(

Редактирано от xtuners

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не, че ще се занимавам с внос на части или ще бъда дилър на каквото и да е, но пък този път НЕ съм съгласен с колегата xTUNERS. Защото ако частника няма право на продажба тук във форума, тогава форума става точно това, което не искате да става - търговско сборище. Според мен дори и Муньо от с.Щурково има право да продава тук на куп, стига да има кинтите да плати въпросната такса.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Казал е "да нямат право да продават като дилъри", а не като частни лица които имат останал от суап части или случайно попаднали при него части!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги все още има системни търговци които минават м/у капките.Имаше хора които бучаха с/у някои от търговците,къде са сега.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По този въпрос подкрепям Драго , защото мисля че не е коректно ние да си плащаме а някои други търговци да продължават да си продават части между капките както каза Драго.Мисля че правилата трябва да са еднакви за всички.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сочете с пръст и ние крием теми, трием, банимним, караме се ... само да сте доволни ! :) което го видим и разпознаем сме го разкарали на мига ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз ви казах да ме направите модератор в Купува /Продава :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма да е коректно , но ще е ефективно :) ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗЬа коректно ще следите вие,дали ще е ефективно ще кажат останалите съфорумци.Ако правилата се спазват всичко щ ее ОК и няма да има сърдити

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подкрепям ... междукапковците вън ... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Форума има функция за доклад /report за тези които ползват английският скин на форума/ докладвате ни го и си заминава по каналният ред. Не можем да осигурим 24 часа присъствие на модератори във форума. Още по малко 24 часа такова присъствие във раздел Обяви и пазар, но тези които нарушават правилата на този раздел до края на седмицата ще ги преместим в група която няма да може да ползва този раздел. Така че ще помоля хората които са засегнати от това нещо а именно тези които плащете да ни пратите доклади за нарушаването на правилата, а каквото се иска от нас ще си го свършим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... да ме направите модератор в Купува /Продава ...

А защо не ... след като живеем в демократична държава защо да не можем да издигнем и първата мажоритарна кандидатура за модератор :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защото форума е частен, а не държавенп.с. нищо лично :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам, че Report-a работи много добре. :) На мен лично когато нещо не ми харесва си му цъкам репорт и натам вече си преценяват хората. Е, някои от тях са малко нервни понякога !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между капковците продължават да си работят , не е редно..........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Гледам че имате доста на брой репорти, които са обработени. Аз самият се опитвам да реша проблема с тези хора кардинално, тоест при системни нарушения от тяхна страна ще им бъде спиран достъпа до този раздел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси,идеята е че те си пускат обявите според правилата,както всички останали.Аз имам около 50коли разглобени,все така се получава че си ги купувам и не ми харесват ...и айде на пазара за части :) След разговора който водихме на националната останах с впечатление че вие сте наясно с търговците в този форум.Не знам какви нарушения очаквате да направят.Очаквам съвсем скоро да направите и промените за които говорихме въс Важния раздел на Продава части!Поздрави!пп Има разни колеги които ми се правят на умни в скайп-а......обявите им в Мобиле ги издават дали са търговци или случайно са купили няколко коли и ги разглобяват за тренинг :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Да и за това ти пратих списъка който ние имаме за да го допълните. И в най-скоро време ще получат лично съобщение от екипа на форума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Системно се нарушават правилата за Обяви и пазар - факт.Един ден да не чета форума, заварвам ад :) Най-чести нарушения са:1.Ъпване или просто добавяне на инфо без да се съобразява кога е пуснато последното мнение!!!На никого не съм (не сме) отказали да добавим нещо пропуснато - позлвайте репорта бе хора!!!2.Макс. 3 активни теми - ежедневно си затварям очите кога аджеба са пусанти темите, просто следя да са най-много 3 активни, но явно пак глас в пустиня!!Елементарно е - отворете си профила вижте колко са ви активните теми, пратете репорт за ненужните, ще ги заключим и ще имате възможността да си пуснете нова тема!!!3.Не чак толкова често, но се пускат теми в купува/продава от името на трети лица - Не става, дори без каквито и да било пояснения подобни теми заминават в коша!!!Постоянно пращаме л.с. заедно с наложената забележка под форма на WARN!!!Някой хора въобще не им обръщат внимание. ОК, но после когато след втора забележка, отсъства 3-та , а направо се спира възможността за писане и останете само на вариант четене, да няма сърдити, да не кажете, че не сте предупредени и т.н.!!!Защо е нужно за всяко нещо на всеки индивидуално да обясняваме в няколко поредни л.с., кое как и защо??? Толкова ли сложно и на някакъв неразбираем език са написани правилата??? Аз ги научих на изуст вече :) Писах преди време анонсмънт, в който ясно и точно бях отправил молба за спазване на правилата в Обяви и пазар - глас в пустиня!!!Коментирахме правилата в различни теми след въвеждането им , поне 2 седмици, явно ефект няма от нашите пояснения за правилата!!!Стремим се да угодим на всеки, но когато се проявява "не ебателно" (без ивинение за израза) отношение, съответно ставаме безкомпромисни и ние. Системните търговци - само като разгледате на даден потребител профила и е повече от очевадно след като 90/100 от темите са в продава!!!Нищо лично към когото и да било, просто правила!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да искам да си пусна платена обява.а пак то кво стана няма към кого да се обърна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и аз писах на Краси...ма няам отговор между другото не е ли най -редно да се плаща процент от всяка продадена стока...поне в известен англииски саит е така пащаш 5 цента за всеки продукт твърдо на месец, плюс 3% от всяка продажба!Искам да предложа един готин продукт на колегите и ми се ще да намеря точната формула за да бъдат доволни и двете страни,,,отделно пога да помагам при организиране на мероприятия с рекламни материали на преференциални цени...брошури,стикери ,транспаранти,рекламни сувенири и т.н

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емундо ти колко неща продаде през изминалите 12 месеца и на каква цена?

Дидо: Краси е провел редица разговори с теб и ти е обяснил, че е нужно да си избереш раздел, да преведеш съответната сума и да си пуснеш темата.

Ама да очакваш изключения от рода темите ти да са из между всички теми на потребителите и да плащаш по-малко от всички останали рекламодатели, няма как да стане. Стига сте се оправдавали с админи и модератори.

Ще цитирам Краси, но важи и за мен на 100%

"Извинете ни, че понякога не Ви вдигаме телефона на форума"

Надявам се да ме резберете какво имам в предвид нали? Пишман става човек , ако си посочи личният телефон в някоя тема, някои хора прекаляват!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе нещо не моа ти фана логиката....колко съм бил продал ,ами нула,зеро...и тва ква връзка има с моето предложение???? Аз посочих моята логика и за мен е правилна плащаш си твърда месечна такса за всеки продукт и от там нататък процент от всяка продажба...логично,честно и коректно за двете страни!В МОМЕНТА ИМАМ 5 ГОТИНИ АРТИКУЛА-ПРЕДЛАГАМ ТИ СХЕМА-за всеки плащам по 50 стинки на седмица...което даже е страшно много в сравнение с посочения сайт, и от там нататък при всяка продажба 3%влизат в касата на форума...при тия цени иначе..абе направо са космически сравнени дори с всички подобни автофоруми !

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така описаната от теб процедура ми звучи като Е-bay и други от сортаНе е редно рекламата да е обвързана с продажбите след като не плащаш за цялостна рекламна кампания организирана от форума а просто някакво място за да публикуваш обявата си. Отделно не виждам как може да се следят продажбите за да се вземе и процент след това, освен ако лично заинтересованата страна (форума) не е в кухнята на събитията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емундо, колегата над мен ме изпревари с отговора!!!1.Kато те попитах колко неща си продал, имах точно това в предвид:

Отделно не виждам как може да се следят продажбите за да се вземе и процент след това, освен ако лично заинтересованата страна (форума) не е в кухнята на събитията.

2.На мен лично каквато и схема да ми предлагаш, няма как да се случи, сещаш се защо.3.Основната идея на този форум не е търговия.Това с 50ст ме разведри, ще го предложа на Стамен, Драго, Мони и останалите рекламодатели (търговци) :fun::D:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с 50ст ме разведри, ще го предложа на Стамен, Драго, Мони и останалите рекламодатели (търговци) :) :) :)Ми да де точно тва е ние дребните рибки неаме никав шанс...а тва как да се следят продажбите е възможно да се направи..то вече е направено и функционира безупречно....и кво смишно има 10 артикула по 50 ст са 5 кинта на седмица или 20 на месец продал не продал си ги кихаш...според теб тоя принцип ще повиши ли приходите или обратно... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега едмундо , ти като продаваш 10 артикула си влизаш в графата на търговците , защото ако продаваш 10 артикула си е жива търговия , нали за това се промениха правилата във Форума , потребителите имат право на 3 обяви , а когато станат над 3 бр. си влизаш в графата на търговците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Емундо, с цялото ми уважение към теб, като потребител на форума, НО пак четеш между редовете, търговията тук е малка привилегия за форума.Тези които продават многоооооооо си плащат.Останалите имат право на 3 теми на месец и 1 ъп на 7 дни.Да ти приличат тези правила на стремеж на forums.hondabg.com да заприлича на битак?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави сте форума не е битак.който е решил да върти търговия трябва да си плащане се бавя защото ме бъркат 60 или 100лв просто незнам какво искам :)

Редактирано от дидо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме, какъв данъчен документ ще получа, ако платя за правото на реклама?(Ако това има значение, имам регистрация по ДДС)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С или без ДДС?Ако е с ДДС, според законодателството цените трябва да са обявени с ДДС и това да е посочено.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...