Jump to content
PETE_TONG

Връзване на електронен оборотомер!?

Recommended Posts

Колеги,днес баща ми ми направи неочакван подарък! Нашия докопал от някъде чисто нов електронен оборотомер, български производсто на ЗЗУ Стара Загора. Та въпроса ми е ,пише че става за коли със електро-механично или лектронно запалване,на лада е ясно че ще се върже на чукчето и ще се подаде захранване на машинката! А аджаба на хондолета как ще да се върже таз чудотия??? Много исках такъв оборотоме,защото показва със цифри оборотите което е по-добре. Та,ясно е че червения и черния кабел са захранването на оборотомера,белия мам.... му къде ще се връзва на Д14А4? Ето няколко снимки да одбиете представа!?

П.П. Благодаря предварително,на всеки който помогне да го подкарам! :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите от един друг форум,бяха малко по-бързи :) ,благодаря за вниманието! Темата може да се трие!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на делкото имаш Engine Speed датчик, но ще те излъжа кой кабел е точно.... другия вариант е да хванеш сигнал от таблото но да не почне да показва грешно заради по големия товар....

Публикувано изображение

кабелчето е синьо - C8 букса

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегите от един друг форум,бяха малко по-бързи :) ,благодаря за вниманието! Темата може да се трие!

и все пак няма да е лошо да кажеш в крайна сметка къде се вързва :) Утре може някой да намери същия и ще е по лесно като има готов отговор ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вързва се на един от двата кабела на бобината,черния или синия ,в диния случай най-много да не покаже нищо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

синия ...черния с жълто е +12В

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оборотомера го вързах успешно! Ползвах схемата и метода на колегата "Maniaak" ,колега 10х ! Показва много приятно оборотите с точност до десетиците!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде може да се намери такова нещо, че се заинтригувах, кога е прозведено и предполагам ще стане за стар мотоциклет или друга кола, че ме светна една идея :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...