TSX 0 #1 Публикувано 18 Април, 2009 Здравейте колеги,накой да знае как се качва свалена от нета карта на Европа - "стъпка по стъпка"?Garmin Mapsource City Navigator Europe NT 2009Навигатора ми е Garmin Nuvi 200!По принцип имам лицензирана карта на BG, но видях, че в нета се е появила и европейската карта и си купих 4 GB SD memory карта, но нещо незнам как да я инсталирам.Рових се къде ли не из интернет, но никъде не видях подробно описание за начина на инсталация!Garmin Mapsource City Navigator Europe NT 2009 - това свалих от интернет, а вътре има още 5 папки и общо големината на файла е 3.6 GBАко някой си е блъскал главата с този проблем, моля да сподели.Бих бил много благодарен!Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan74 3 #2 Отговорено 18 Април, 2009 http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=53 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kicko 6 #3 Отговорено 18 Април, 2009 (Редактирано) Нямам диска под ръка за да съм по-конкретен, но ще ти изброя стъпките които трябва да минеш, а ти си намери повече информация за тях (във форума, към който са ти дали линк преди мен, например):1. Инсталираш.2. Отключваш картата.3. Пускаш MapSource, избираш едно или повече парчета от картата които искаш да качиш на GPS-а си и ги качваш с командата Transfer -> Send to device. 4. Евентуално, може да се наложи след качването на картата да генерираш unlock key за нея и да го сложиш в съответния файл.По точка 1. Трябва да имаш текстов файл с инструкции на диска - ако си спомням правилно, пише да не пускаш setup.exe а да влезнеш по-навътре в папките и там има много инсталационни файлове с имена съдържащи абревиатури на различни езици - трябва да си пуснеш тази за езика който искаш (Английски е ENU). Също така пишеше в текстовия файл и за отключването, нещо от рода на "като стигнете до стъпката с отключването, натиснете Cancel и приключете инсталацията, след това стартирайте MapSource и от меню едикоеси направете едикаквоси...."По точка 2.Може да имаш ключ в текстовия файл. Може пък да нямаш и да трябва да си генерираш с кийген-а (на JetMouse, който е масово разпространен, най-нова версия за която аз знам - 1.5). Може и да не се налага ако ползваш една друга програмка garminunlocker която се пуска в папката в която е картата и я отключва.По точка 3. Картата е разбита на парчета с неправилна форма като пъзел и ти може да си избираш региони които те интересуват и искаш да си качиш на устройството.Ако избереш всички парчета, ще ти генерира 1.6 GB карта и ще я пише около 6 часа. На мен така ми изгори един card reader. В смисъл - оставих го през ноща да си генерира там индекси и глупости и да пише картата и на сутринта тя беше записана на SD-то, но reader-a се държеше много странно - на 10-20 сек все едно съм го извадил от USB-то и пак съм го сложил, ресет се едно си прави. Ако почна да копирам нещо, след 10-20 сек. казва "file not found". Не знам прегря ли го, кво стана... По точка 4.Ако се налага тази точка, тогава се ползва пак кийгена на JetMouse. Имаш 2 варианта какво да правиш с кода - да го сложиш във файл_с_името_на_файла_с_картата_и_разширениеUNL, или да го запишеш директно във файла с картата използвайки GmapTool. Редактирано 18 Април, 2009 от kicko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TSX 0 #4 Отговорено 19 Април, 2009 (Редактирано) Нямам диска под ръка за да съм по-конкретен, но ще ти изброя стъпките които трябва да минеш, а ти си намери повече информация за тях (във форума, към който са ти дали линк преди мен, например):1. Инсталираш.2. Отключваш картата.3. Пускаш MapSource, избираш едно или повече парчета от картата които искаш да качиш на GPS-а си и ги качваш с командата Transfer -> Send to device. 4. Евентуално, може да се наложи след качването на картата да генерираш unlock key за нея и да го сложиш в съответния файл.По точка 1. Трябва да имаш текстов файл с инструкции на диска - ако си спомням правилно, пише да не пускаш setup.exe а да влезнеш по-навътре в папките и там има много инсталационни файлове с имена съдържащи абревиатури на различни езици - трябва да си пуснеш тази за езика който искаш (Английски е ENU). Също така пишеше в текстовия файл и за отключването, нещо от рода на "като стигнете до стъпката с отключването, натиснете Cancel и приключете инсталацията, след това стартирайте MapSource и от меню едикоеси направете едикаквоси...."По точка 2.Може да имаш ключ в текстовия файл. Може пък да нямаш и да трябва да си генерираш с кийген-а (на JetMouse, който е масово разпространен, най-нова версия за която аз знам - 1.5). Може и да не се налага ако ползваш една друга програмка garminunlocker която се пуска в папката в която е картата и я отключва.По точка 3. Картата е разбита на парчета с неправилна форма като пъзел и ти може да си избираш региони които те интересуват и искаш да си качиш на устройството.Ако избереш всички парчета, ще ти генерира 1.6 GB карта и ще я пише около 6 часа. На мен така ми изгори един card reader. В смисъл - оставих го през ноща да си генерира там индекси и глупости и да пише картата и на сутринта тя беше записана на SD-то, но reader-a се държеше много странно - на 10-20 сек все едно съм го извадил от USB-то и пак съм го сложил, ресет се едно си прави. Ако почна да копирам нещо, след 10-20 сек. казва "file not found". Не знам прегря ли го, кво стана... По точка 4.Ако се налага тази точка, тогава се ползва пак кийгена на JetMouse. Имаш 2 варианта какво да правиш с кода - да го сложиш във файл_с_името_на_файла_с_картата_и_разширениеUNL, или да го запишеш директно във файла с картата използвайки GmapTool.Благодатя ти много, ще пробвам както казва6! Редактирано 19 Април, 2009 от TSX Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове