Jump to content
Guest OXYGEN

Протече шибидаха!

Recommended Posts

Guest OXYGEN

Днес сутринта влизам в колата и гледам цялата шофьорска седалка мокра - ама яко. Протекъл шибидаха, а досега никога не съм имал проблеми с него. Лятото в пороите и капчица не е влязла а сега изведнъж така. Може ли уплътнение изведнъж да пропусне или каналите за изтичане са се запушили?Колата е Prelude 2gen.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Днес сутринта влизам в колата и гледам цялата шофьорска седалка мокра - ама яко. Протекъл шибидаха, а досега никога не съм имал проблеми с него. Лятото в пороите и капчица не е влязла а сега изведнъж така. Може ли уплътнение изведнъж да пропусне или каналите за изтичане са се запушили?

Колата е Prelude 2gen.

<{POST_SNAPBACK}>

каналите са ти запушени те са общо 4 на брой

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

А как в такъв случай да го разглобя и отпуша?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

А как в такъв случай да го разглобя и отпуша?

<{POST_SNAPBACK}>

ами има 2 начина

1. вкарваш силна струя вода в отводнителните каналчета

2.(по доброто) разглобяваш тапицериата на колонките и вадиш маркучите и ги промиваш

изходите на маркучите в долния си край излизат под калника предния ,зад подкалника а задните са ти под бронята мойе там да е проблема понякога се събира кал и те се запушват .

пробвай първо изходите че другото е гол ;) яма мъка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Аз моя проблем го реших като свалих тапицерията на тавана. Тогава се виждат всички скрити неща. Тръбичките са хванати със скоби. На мен левите ми бяха запушени. Надух ги с компресора и си реших проблема. От друго място мисля, че няма достъп до тея. Ако ще питаш как да си свалиш тавана ... в момента немога да ти кажа, но едно приятелче с Прелюд го е свалял и би трябвало да знае.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

свалял съм на кончерто и crx и трябва да ви кажа че, не е малко работа. всички колони се заголват до тенекия и много внимателно с пласмасовите копчета че се чупят - на финал се сваля и тавана , ама с чисти ръце че , така го изцапах че, свят ми се зави от търкане след това :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

А неможе ли за по-лесно първо да проверя там където излизат тия тръби да не са запушени и тогава вече да разглобявам. Все пак вероятността да се запуши не е ли отдолу от мръсотията по пътищата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

да така е но люка се отваря когато е хубаво времето а тогава има листа по дърветата и всекакви други боклуци по улиците и те попадат точно там където не трябва - ако знаеш кви лайна извадих от самия кош на люка!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest OXYGEN

Ясно. Но поне знаеш ли къде излизат тези тръби да погледна, пък то ясно че няма да ми се размине разглобяването.Намерих си manual за Prelude 3gen, дано ми помогне в начинанието защото шибидаха изглежда същия като моя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

1.отваряш люка на отличен.2.паркираш колата с наклон отпред3. сипваш вода в предната част на коша на люка и поглеждаш отдолу къде ще протече и ако не протече и от ляво и дясно - работата е ясна 4. по същия начин и от зад5. успех :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Аз пък открих след последния голям дъжд че съм си забравил отворен шибидаха (наклоен напред) и нямаше нито капка вътре. Много добре ги проектират сиреч.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...