Jump to content
Guest joro_pr

помагайте

Recommended Posts

Guest joro_pr

здравеите момчета имам нужда от малко помощ.Сложих си гас,и докато я карам на гас свети чека а след като я прехвърля отново на бензин (без да я гася )сработва ограничител на какво се далжи това?ако можете да ми помогнете ще сам ви много благодарен. A мотора ми е D15B2 (5 gen)

Редактирано от joro_pr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Какво точно означава, че се задейства ограничител?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ecu- то мо работи в авариен режим - предполагам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Пич, провери си кода за грешка... аз лично на д16а6 със газ съм виждал да свети чека, ама беше код 16 и не работеше на авариен режим.... много гадно ;)Бих предположил че като са ти слагали газовата са разкачили някой важен сензор, ма така на сухо нищо не се сещам....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

По принцип при прехвърлянето от бенз. на газ открива грешка заради прекъсване на дюзите. След като прехварлиш на бенз. двигателят не работи съвсем добре докато не го изгаси6 и запали6 на ново. При мен е така.Сигурно включва някакъв авариен резим заради дюзите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

и при мен е същото с D15B2, явно си е съвсем нормално.ако изкл двигателя и след това пак си запалиш на бензин, всичко е ок и вече не е в limp mode

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Stass

при всички АГУ БЕЗ ламбда контрол, докато караш на газ си свети въпросната лампичка . Просто съдържанието на изгорелите газове, което детектва ламбда сондата не отговаря на това ,което би трябвало да е , ако караш на безним и това бърка ЕКУ-то.

Редактирано от Stass

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_pr

оказа се че след като прекуснеш дюзите трябва да ги заместиш със съпротивление, вчера ми я направиха и в момента колата варви както на гас така и на бензин без да светва чека и да трупа грешки. нозатова трябваше да ходя чак до Пазарджик но поне я направиха както трябва.ако някой се интересува как мога вече и да обесня

Редактирано от joro_pr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Е ще се сетите, че ЕЦУ-то прави проверки на инжекторите..... затова е код 16а иначе за ламбдата.... ( код 1) това дали ще светне чека много зависи от компютъра и настройката на газовата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Е ще се сетите, че ЕЦУ-то прави проверки на инжекторите..... затова е код 16

а иначе за ланмбдата.... ( код 1) това дали ще светне чека много зависи от компютъра и настройката на газовата.

<{POST_SNAPBACK}>

Искаш да кажеш гаСовата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest nta

оказа се че след като прекуснеш дюзите трябва да ги заместиш със съпротивление, вчера ми я направиха и в момента колата варви както на гас така и на бензин без да светва чека и да трупа грешки. нозатова трябваше да ходя чак до Пазарджик но поне я направиха както трябва.ако някой се интересува как мога вече и да обесня

<{POST_SNAPBACK}>

е айде кажи как де?

много ще се радвам и на мен да ми изгасне чек-а?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_pr

става с две сапротивления 10вата 18 ома коити се вразват на мястото на дюзите по едно на всяка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Абе при мен изгасна с тези резистори но като я закрепя няколко минути на едни обороти(извънградско каране) пак ми светва и сигурно е от О2 сензора.Чудя се като сензора трябва да показва 0,6- 0,4 в. при 4000 мин-1 си мисля не мога ли с едно реле и съпротивление да наглася 0,5в. да подава когато е на газ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Хайде и моите DTC за D15B2 с гЪзово:Като за начало светва веднъж веднага след контакт. След това 7, 16 и 17 пътиПървото ясно - ламбда сонда7: TP Sensor (Throttle Position) 16: Fuel Injector System17: Датчик скорости движенияХайде, ламбдата е дежурна за газова. Fuel Injector също има смисъл. Ама TP и VSS?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_pr

така е и при мен светва на изван градско но вече компютара не работи в авариен режим. майстора каза че е от ламбдата но нйама ло смисал да се барника повече по колата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax

<{POST_SNAPBACK}>

Къде в Пазарджик е този сервиз?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

става с две сапротивления 10вата 18 ома коити се вразват на мястото на дюзите по едно на всяка

<{POST_SNAPBACK}>

Аз вчера като и правих оглед на моята колица и гледам "Сделано СССР" и направо онемях :hondarulez: , но май са съпротивления

Иначе при мен ако от ГАЗ щракна на бенз светва въпросната лампичка и сработва ограничителя на 3100-3200 оборота и затова вече гася и тогава превключвам, веднъж я бях загасил на ГАЗ и тръгнах да паля и то след 2-3 минути и малко трудно запали, но иначе си е пушка на ГАЗ леко и се губят 500 оборота но това е цената на АГУ-то, аз лично не бих сложил АГУ тя си имаше тъй че :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_pr

трудно мога да обясня но му имам телефона пича се казва георги ,а тел. 0888830821

Редактирано от joro_pr

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...