Jump to content
Guest lefthanded

Не пали,особено като е топла

Recommended Posts

Guest lefthanded

Първото палене е o.k,но следващите...ту пали, ту не пали. Сигурно е главното реле, чувам цъканията на релето, врътвам, пали и изведнъж изгасва.След това -ни цъкания ,ни палене.Добре, ясно релето, ама да питам и друго, колко трябва да са оборотите при свободен ход на топла кола и за6то леко тресе на свободен ход, особено като е вкл. АС. Да не би да са много ниски и като запаля топъл двигателя те да падат ,че чак да гасне, а? Интересно е ,че като запаля при едно от тези проблемни паления и подам яко гас , като че ли се стабилизира не не падат оборотите до загасване. Имал ли е някой тези проблеми и как ги е решил и дали това е сам от релето.Пак да кажа че проблемни са последваЩи паления, първото винаги е О.К. Моля за вашата споделена помоЩ, заЩото това почна да ме изнервя, а колко пъти ми звани жена ми че не пали...... :lol::lol::lol::lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Някои двигатели изискват натиснат до край предл на газта за да запалят, когато са топли. При инжекционите няма такъв ефект.Във всеки случай професионална диагностика е най-доброто решение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

трябва да има температурен датчик , който да дава инфо на ECU-то че мотора е топъл, ако датчика е забил на студено е нормално да се опитва да пали като на студено и да дави мотора- та за това да пали с натискане на газта. да ти призная не знам къде се намира датчика :lol: това и на теория ,а на практика :lol::lol: !!

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

смени си релето и иди на диагностика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Релето е и според мен за паленето,а за това че ти тресе или са ти много ниски оборотите или са грешно зацепени балансиращите валове,които при тебе са два.Оборотите трябва да са м/у 750 и 800.Като включиш климатика трябва леко да се вдигнат сами оборотите,с около 50об.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lefthanded

Моля за още съвети от братя,които са с трицифрено число мнения във форума за да заключа вратата и да реша какво да правя.10х предварително за всеки ред. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ti6o

Защо с трицифрено, на другите не вярвяш ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

<{POST_SNAPBACK}>

тест за интелигентност!!!;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lefthanded

Не че не вярвам, ама искам да помоля и старите да кажат не6то. Повече мнения , повече есенция, де да знам... ;) Ти6о, а окаде да се сдобия с релето, ново ли да купувам от Анастасов, в Пловдив, или да търся алтернативи,а ? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Релето принципно се ремонтира.Ако не е тотален брак.Тук в София има втора ръка за 100 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lefthanded

Ами значи, аз започвам тази неделя с демонаж на Main relay, смяна на спойки и т.н. Тi60, нещо явно се обиди? Градски недей бе, все пак разбери ме, само ти и Хронос ми казвате за релето. То ще оправи вероятно паленето ,а тресенето ще го мислим после. И пак ще разчитам на съвети. А къде се намира точно релето да не ровя много? Акорд IES -94 ,СС7.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lefthanded

Ti6o, благодаря ти за точната диагноза. Намерих си Мейн- релето, свалих го, възстанових всички спойки и оттогава Акордката е безпроблемна. Сега започвам с леките вибрации на свободен ход.Ti60, дай пак съвети! Кабели ли, свещи ли ? Всичко друго работи нормално.Ако вдигна оборотите с 500 ,колата заспива, все едно ,че не работи, както беше преди де...Помагай! Бих бил :):) ,ако е възможно, да ги спра тези вибрации.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

<{POST_SNAPBACK}>

Той Тишо(пубера) само от пържоли разбира :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...