Jump to content
Guest lary

honda prelude

Recommended Posts

Guest lary

имам проблем някакъв проблем със спирачките. понякога изчезват напълно. интересното е че педала не потъва, а си остава в нормалното състояние. Някой има ли идея какво може да е?????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

1000 неща могат да са, но вземи мерки и си оправи спирачките, че без тях кофти!Аз преди 2 дни си смених спирачките маркучета. Отидох уж за шлайф на дисковете, то като откачихме единия маркуч, нищо не минава през него. С работещ двигател (и серво) и 2та крака на педала на спирачката, даже и капчица не мина през него!Апаратите ми имаха нужда от малко смазване и раздвижване също.Спирачната течност, ако е стара, е събрала доста влага. И като загрее и завира, но тогава педала омеква, стига до ламарината.Тичай в бокса най-добре!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

вече незнам какво да правя, смених си предни и задни накладки, шлайфах си дисковете и си смених спирачната течност. Общо взето е направено почти всичко и пак неще да спира

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

тука става интересно!кажи все пак какво разбираш под "изчезват напълно", дай по-добро описание на проблема, как и кога се появява, ти как го усещаш, колата как се държи

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

ABS-Има ли колата ?Кога имаш и кога нямаш спирачки ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

колата е с ABS, как изчезват ли????? карам си съвсем спокойно, натискам си спирачката и изненадааа няма никой. В смисал педала си е твърд както обикновенно, но колата не спира. Все едно не си натиснал спирачката. Сега е на майстор да и сменя сервото и се надявам да се оправи, ако не е и от него направо незнам какво да правя!!!!!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

колата е с ABS, как изчезват ли????? карам си съвсем спокойно, натискам си спирачката и изненадааа няма никой. В смисал педала си е твърд както обикновенно, но колата не спира. Все едно не си натиснал спирачката. Сега е на майстор да и сменя сервото и се надявам да се оправи, ако не е и от него направо незнам какво да правя!!!!!!!

<{POST_SNAPBACK}>

ако не се оправи е помпата на abs -a или управлението на абс

гадна работе :)

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

<{POST_SNAPBACK}>

как решихте, че е от сервото, диагностицирахте ли го - да има спукана мембрана, да губи спирачна течност?

Иначе много смело ей така да смените сервото профилактично

Тя колата като няма серво и по-трудно спира, педала е по-твърд, но като го натиснеш доста силно и спира. Възможно е и това да е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest KATADJIQTA/RAZBIVACH/

АЗ НА МОИТА СИ И ИЗТРАГНАХ АБС А 6ТОТ ХВА6ТАЕ ПОНЯКОГА ПУК И С ТАЗ ГАДИНА НЕ МЕ КЕФИ И СПИРА СЯ ПО ДОБРЕ НО СТИГА ДА ЗНАЕ6 КАК ДА НАТИСКА6 ПЕДАЛА,ТАКА 4Е АБС А НЕ ИГРАЕ РОЛЯ ДАЖЕ И АД Е РАЗВАЛЕН!ДРУГА Е ПРЕ4ИНАТА,А СЛУ4АИНО ДА НЕ БИ ДА ТИ ЗАГРЯВАТ СПИРА4КИТЕ?6ТОТ КО Е ТАКА НЯМА СПРЕ6!АЗ ПОНЕ ТАКА ККАТ МИ СЕ НАЛАГА ОТ 200 НАПРИМЕР ДА СПРА ДО 0 ДА КАЖЕМ ПО НАИ БАРЗИЯ НА4ИН МИ ПОЗАГРЯВАТ ЛЕКО АКО МИ СЕ НАЛОЖИ 3 ПЪТИ ТАКА ЗА 5 МИН СПИРА ЗА АДСКИ ДАЛГО РАЗТОЯНИЕ ТВА Е ОТ МЕН НЕ Е МН ПОЛЕЗНО НО.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

провери си разпределителите на налягане ако заяждат педала ще е твард но няма да има спирачки. намират се на ламарината между мотора и салонаабс на прелуде и да не работи спирачната система деиства като на обикновена кола

Редактирано от ZnipeR

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

<{POST_SNAPBACK}>

как решихте, че е от сервото, диагностицирахте ли го - да има спукана мембрана, да губи спирачна течност?

Иначе много смело ей така да смените сервото профилактично

Тя колата като няма серво и по-трудно спира, педала е по-твърд, но като го натиснеш доста силно и спира. Възможно е и това да е проблема.

<{POST_SNAPBACK}>

да прав си, смело е от моя страна да си сменя сервото, но се оказа че май проблема е бил точно в него. Сега колата спира значително по-добре.Има какво да се желае още, но на фона на това което беше е перфектна

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

АЗ НА МОИТА СИ И ИЗТРАГНАХ АБС А 6ТОТ ХВА6ТАЕ ПОНЯКОГА ПУК И С ТАЗ ГАДИНА НЕ МЕ КЕФИ И СПИРА СЯ ПО ДОБРЕ НО СТИГА ДА ЗНАЕ6 КАК ДА НАТИСКА6 ПЕДАЛА,ТАКА 4Е АБС А НЕ ИГРАЕ РОЛЯ ДАЖЕ И АД Е РАЗВАЛЕН!ДРУГА Е ПРЕ4ИНАТА,А СЛУ4АИНО ДА НЕ БИ ДА ТИ ЗАГРЯВАТ СПИРА4КИТЕ?6ТОТ КО Е ТАКА НЯМА СПРЕ6!АЗ ПОНЕ ТАКА ККАТ МИ СЕ НАЛАГА ОТ 200 НАПРИМЕР ДА СПРА ДО 0 ДА КАЖЕМ ПО НАИ БАРЗИЯ НА4ИН МИ ПОЗАГРЯВАТ ЛЕКО АКО МИ СЕ НАЛОЖИ 3 ПЪТИ ТАКА ЗА 5 МИН СПИРА ЗА АДСКИ ДАЛГО РАЗТОЯНИЕ ТВА Е ОТ МЕН НЕ Е МН ПОЛЕЗНО НО.....

<{POST_SNAPBACK}>

ABS-а си ми работи перфектно.При мене проблема не беше в загряването на спирачките.Аз неможех да спирам не от 200, а от 50-60 до 0.Повярвай ми гадно е да знаеш че дори когато караш бавно пак неможеш да спреш.За моя радост положението вече е по-добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами единственото което мога да те посаветвам пи4 е само едно натегни си здраво ръ4ната 4е да си има6 поне някви спира4ки ако недаи си боже ти из4езнат отново :plane:а и друго не си прави като моите експирименти докато не си напулно сиг в спирането на колата караи си леко!

Редактирано от KATADJIQTA/RAZBIVACH/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

ами единственото което мога да те посаветвам пи4 е само едно натегни си здраво ръ4ната 4е да си има6 поне някви спира4ки ако недаи си боже ти из4езнат отново :plane:

а и друго не си прави като моите експирименти докато не си напулно сиг в спирането на колата караи си леко!

<{POST_SNAPBACK}>

да ти кажа, когато ти идва отвътре да даваш газ, много много не се замисляш дали ще ти хванат спирачките

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Абе дивак, недей така че ще те четеме после "Купува/Продава" или в по-лошия случай по вестниците.Не се ебавай така и помни че от тези спирачки зависи не само твоя живот.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами единственото което мога да те посаветвам пи4 е само едно натегни си здраво ръ4ната 4е да си има6 поне някви спира4ки ако недаи си боже ти из4езнат отново :plane:

а и друго не си прави като моите експирименти докато не си напулно сиг в спирането на колата караи си леко!

<{POST_SNAPBACK}>

да ти кажа, когато ти идва отвътре да даваш газ, много много не се замисляш дали ще ти хванат спирачките

<{POST_SNAPBACK}>

хахахахаха кефиш ме пи4 6те ти званна да се драпнем като идвам кам сф!

оба4е да ти кажа аз 4е понякога тва дет ти идва отватре гледаи да не излезе навън 6тот после сабиране няма!!!!!!!!!!видях един прелуд под един камаз незнам ко права6е оба4е не си и по4ива6е там под него!!!!!!!!!!!!!

тай 4е замисли се

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

Абе дивак, недей така че ще те четеме после "Купува/Продава" или в по-лошия случай по вестниците.

Не се ебавай така и помни че от тези спирачки зависи не само твоя живот.

<{POST_SNAPBACK}>

Може и да съм дивак, не го отричам, но всичко което го правя е с мярка. Освен това прекалено много си харесвам колата за да си позволя заради някаква газария да я продам за скрап

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lary

хахахахаха кефиш ме пи4 6те ти званна да се драпнем като идвам кам сф!

оба4е да ти кажа аз 4е понякога тва дет ти идва отватре гледаи да не излезе навън 6тот после сабиране няма!!!!!!!!!!видях един прелуд под един камаз незнам ко права6е оба4е не си и по4ива6е там под него!!!!!!!!!!!!!

тай 4е замисли се

<{POST_SNAPBACK}>

.....званни нямаш проблем, силно се надявам че ти харесва да гледаш задницата на прелюда

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[.....званни нямаш проблем, силно се надявам че ти харесва да гледаш задницата на прелюдамного странно да ти кажа 4естно сам свикнал да си го гледам отватре все пак!и да си кажа 4естно никога не сум се дарпал с прелуд и да ме опне но змаели се все пак :D тез дни смятам да ка4а едина снимка на 8500рпми там някаде стрелката на 230++не6то си ама.....6те и се зарадваш :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...