Jump to content
Sanchesss

Търся информация относно Toefl

Recommended Posts

Здравейте! Търся информация относно TOEFL. Ако някой е държал теста, ще се радвам да сподели нещо. Всичко относно потготовката и самия изпит ще ми е полезно. Също така, ако има някой който е кандидатствал или мисли да кандидатства в Англия може да изкаже мнение. Просто търся каквато и да е полезна информация.П.п. За тези от вас, които ще кажат, че темата не е за тук или, че мога да поразровя в интернет - да, точно това правя, но все някой ще знае нещо друго или ново и то ще е от полза. БЛАГОДАРЯ ВИ ПЕРДВАРИТЕЛНО! :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм държал TOEFL, но преди мноого годинки вече. Доста от нещата съм ги позабравил, но не знам точно какво те интересува, имаш ли въобще някакво понятие за този вид тест. Като за начало ще прибавя това, което си спомням, но имай предвид, че доста от нещата може би са променени. Изпитът (тестът) се състоеше от 2 основни части: устна - слуша се от високоговорител и после се отговаря на въпроси, свързани със слушаното и писмена - просто се четат въпросите и се отговаря. От втория тип, въпросите за разделени на отделни категории или подгрупи, като в тях се отговарящият трябва да покаже своите умения на логическо мислене, знаене на много синоними, културни и други забележителности и още един куп щуротии. Толкоз за сега, че се притеснявам да не съм допуснал някоя грешка, поради далечния период когато съм държал теста.

Редактирано от Bai_Georgi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TOEFL е сравнително по-лесният вариант, ако е само за кандидатсването, така ще ти е по-лесно, защото самият изпит е по-лесен от другите, но проблемът е, че има срок на валидност и той е само 2 години, тъй като аз искам да имам сертификат за някакво ниво на английски за постоянно - реших да се готвя за Cambridge - по-трудният вариант, но пък си остава като перманентен сертификат. В България, мисля, че почти навсякъде преобладава само компютърният вариант, някои хора казват, че им се струва дори още по-лесен от писмения такъв. Сигурен съм, че можеш да намериш много примерни тестове в нет-а и по този начин ще си добре подготвена за това, което реално ще правиш. Във Варна имаше няколко седмични (по-скоро около 2 месеца продължаваха) курсове само и изцяло с цел подготовка за TOEFL, които според мен ще ти помогнат много, когато аз се интересувах (преди около година) - сумата беше под 300лв. .... предполагам, че в Бургас ще ги има същите. Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...