Jump to content
mEtaka

Хонда Прелюд 2,3

Recommended Posts

Здравейте първо, абе интересно ми е вие колеги, където карате горепосочения двигател да ми кажете примерно при скорост от 140км/ч с какви обороти вървите- при мен е с 4000 rpm, на мен малко ми се струва множко и шумно същевременно. Също ми е интересно дали има някакъв начин да се избетне евентуалното, както се казва сриването в "мазето". Според вас добавката Дуралюб добре ли е да е се сложи. Благодаря на отзовалите се ;)

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хайде споделете де. Интересно ми е понеже ми се струват много тези обороти. Никой ли не кара 2.3 :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Караме,ама не съм гледал точно на 140 на 5та :D Все пак не всеки ден имаме излзизане по магистралата :D102 км по километраж на 3000об на 5та. Това го знам :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Да, значи сме си еднакви, малко е шумно, но едното компенсира другото. А колега ти с какво си масло, марка имам в предвид. По препоръка на производител марка немога да ти кажа, но дават SI 10W40.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странна работа :D ,
аз съм с D15B2 на Сивик и при мен е същото
103км/ч на 3000об/мин и 140км/ч на 4000об/мин

Някой може ли да ми обясни как може двигатели
които имат такава огромна разлика (70 коня) :D
да са с еднакви предавателни числа :D ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна работа нали :D. А никой нищо не каза опомената добавка, някой ползвал ли е услугите и или няма такива.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоростните кутии са различни и с различни предавателни числа. Просто японците ги проектират така че натоварването на двигателя да е еднакво при съотвтната скорост. Разбира се това не означава че при 180км/ч натоварването ще е днакво между 1.5 и 2.0-литров двигател....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ск.кутия пише M2K4,дават че слагат и M2S4,а предавките по скорости са точно като на M2A4(която се слага фабрично на Х22).Маслото ми е Кастрол Магнетик 10W40.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно буквите преди маслото, колкото е по назад в азбуката втората буква толкова е по обогатено маслото и с по високо качество. Така съм чел. А относно, аз съм със Byzol, незнам дали така се пише.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно добавката Дуралюб........едва ли ще усетиш нещо ако очакваш да ти промени шумовете или да дойде мощност в повече.По скоро предпазва всички триещи се части от износване занапред а там където вече се е получила хлабина няма как да бъде попълнена.Пробвал съм веднъж с един Голф 4 който така си го продадох с шумовете в мотора и с добавката и без нея все тая :) За попълване на хлабини и намаляване на шума съм чувал че има тефлонова добавка за тази цел но нямам наблюдения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не не приятелче, аз не говоря да си крия шумове или да попълвам хлабини, става на въпрос точно за предпазването на елементите в ДВГ-то. За сега шумове нямам. Благодаря за инфото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм с х23 и на 140км. съм с 4000об. сменяи си редовно масалцето и няма да имаш проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Да, значи сме си еднакви, малко е шумно, но едното компенсира другото. А колега ти с какво си масло, марка имам в предвид. По препоръка на производител марка немога да ти кажа, но дават SI 10W40.

аз съм със същият мотор да на 4000 дига около 140 а малко преди 5 вече съм на 190 на маха :( често я вкарвам в лутеницата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 2литров и на 5та със 3000 оборота съм на 100км.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...