Jump to content
Guest b3n0v

Капе бензин от ауспуха?!?!?!

Recommended Posts

Guest b3n0v

На какво може да се дължи това?Днес го забелязах, не е много, но все пак капе!Възможно ли е да вдигне разхода(той нали бензина е от евтините 1.93)?Каква е опраявията с това нещо? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

не може де е бензин - по скоро конденз с мириз на бензин

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest b3n0v

но това също не е нормално нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

съвсем нормално

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Съвсем нормално е. Всяка бензинка ги прави тези неща, точно затова ХАРЧИ много бензин. При дизелите има една тава, която връща неизгорената нафта обрано и така става още повече икономия. Когато напънеш колата /бензинката/ задължително капе и то по много. Гледал съм на тия най-тунингованите коли по High Octane, как като тръгва с яко газ и изпръсква малко дъжд от бензин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

като е студен двигателя и сработва автоматичния "смукач", обогатява се сместта, понеже студения бензин по-бавно и трудно се пулверизира, и остава известно количество в течно състояние.течният бензин не може да се запали ако ще и милион градуса да е (запалват се изпаренията на бензина във въздуха, горивовъздушната смес) така че е нормално течен бензин да излезе през ауспуха.тук говорим за много малки количества разбира се, но те са достатъчни да донесат мириса на бензин.а това, което капе от ауспуха е 99% вода, резултат от горенето на бензин+кислород=СО2+Н20когато е студен ауспуха, водните пари успяват да кондензират и да направят локвички из по-ниските части на ауспуха. и като дадеш газ, и изгорелите газове издухват водата, и за това са тези пръски, които виждаш - не е чист бензин! още повече бензина е много летлив, много по-бързо се изпарява от водатаподнеси една факла към ауспуха, ще видиш че не гори това, което капе. само внимавай да не е наистина бензин и да се взривиш!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

последното ме накефи / да се взривиш/ ако се взриви от зад, това ще е първия случай с Honda :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gothic_fan

Това с факлата много ми хареса, някой може ли да си го представи нагледно, и ако някой случайно види това действие как ли би реагирал?????????? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest pit

ще мисли че подгряваш японски дизел !!! :dry::dry: п.п. фен на цбр 600

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski
:dry::dry::D:D Това тук почти всичко да заминава за бисери !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ох ще се напикая :dry::D:D вярно големи глупости пиша !!! :dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Честно казано не съм изледвал дали конденза съдържа бензин, но дълбоко се съмнявам. Това, което излиза през ауспуха е чист конденз. Както вече каза колегата - конденза е защото гърнето е по-студено от изгорелите газове. При потегляне изтича повече конденз, защото просто се насъбира, когато колата е спряла. Именно поради тази причина гният гърнетата. При различните коли, конденза е различен, не знам това вече на какво се дължи. Но всеки е виждал, че от някои тече доста, а от други - по-малко. !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

Теча от ауспуха си е нормален, ама ако някой се притеснява от това, 1 дупка ф6-7 в най ниската зона на гърнето би свършила работа. :) Така се намалява и гниенето на самото гърне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

ееее тамън ги закърпих ;):);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

на който му тече бензин от аспуха да си вземе една туба и да си го сипва в нея .така ще е напред с парите .хехе горе долу ще стане затворен кръг

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demonaz

Ох, приятели, не е истина оправихте ми настронито... Тече си много яко, даже от време на време пуска едни дълги струи като фонтаните на НДК.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...