Jump to content
Guest Dobromirski

Honda Шатъл

Recommended Posts

Guest Dobromirski

Здравейте, Мой познат ме помоли за малко помощ.Ситуацията е ....Няма ток на свещите. ( Шатъл 4х4 '1990 1600 16V ) Аз се ореантирах към комутатора. Той е вътре в делкото.Вместо датчик на Хол има бобинки така, че предполагам е комутатора.Неговият е ОКI MNE301 / D0X02 (това са всички надписи по него) Кажете от каде може да се намери най-евтино!ps:Ако някой се сеща за друга причина да няма искра да свирка ВЕДНАГА.Мерси предварително. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

Ако има 12 волта на захранването на делкото при контакт,значи проблема е в делкото.Може да е комутатор,но може и бобина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

а може и централен кабел

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

а може и централен кабел

такова животно няма :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

верно че няма кабел

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dobromirski

Ами той ми донесе само делкото, че де ме пита от каде да си вземе цяло :dry: Та когато ми го донесе със сигурност нямаше 12 V :dry: Незнам Омбре ти кажи какво е .При тебе го пратих дано те е намерил !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

делкото което имам е от D16Z2 и работи !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC-power

I az imam podoben problem ama nikoi ne mi otgovaria na posta ...Ima nachin da razberesh dali e bubina ili igniter (komutator) dokato delkoto e na kolata.Svaliash kapachkata na delkoto, rotora i predpazitelnia kapak vytre za da imash dostyp do klemite na bubina i ignitor. Svyrzvash kulata na bubinata kym masa. 1. Slagash klucha na kontakt - triabva da ima 12V na jylto-chernia kabel, koito zahranva ednovremenno bubinata i ignitora. Ako ima 12V merish naprejenieto na vhoda na ignitora (jylto zelen kabel - poslednia ot trite kraka), triabva da e okolo 10V. Ako ima 10 V merish kolko e na izhoda na ignitora (obshtia kabel m/u ignitor i bubina), triabva da e 10 V.2. Izkluchvash ot kontakt. Razkachvash dvata kabela na bubinata i merish syprotivlenieto na pyrvichnata namotka (dvete klemi), triabva da e okolo 1 Ohm. I na vtorichnata (m/u kulata i klematra kym koiato otivashe jylto-chernia kabel s 12 V), triabva da e 13-20 KOma.3. Zakachvash obratno kabelite na bubinata. Dokato niakoi vyrti na start (KULATA NA BUBINATA TRIABVA DA E ZAMASENA) merish signala na vhoda na ignitora (ako niamash osciloscop, edin svetodiod svyrzvan posledovatelno za 1kom syprotivlenie vyrshi perfektna rabota). Ako ima signal svetodioda triabva da miga, ako ne znachi komputara ne podava signal kym ignitora (togava ili datchicite v delkoto sa problema ili komputara ili kabela kym nego). AKo miga merish syshtoto i na izhoda (obshtia kabel m/u ignitor i bubina), i tam triabva da miga. Ako ne miga problema e v ignitora ako miga - v bubinata.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...