Jump to content
Guest gydi

Дайте акъл за всесезонни гуми/ обикновенни джанти

Recommended Posts

Guest gydi

Дайте акъл за всесезонни гуми/ обикновенни джанти185/65/15 - за акорд

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Toyo такива карам - доста добре са!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

предлагат ми:титар -133.20лвматадор -mp61 -148.30лвпирели -p2000,p2500 -170 лвтойо vario v1 -183 лвдънлоп-sp4-al -217 лвйокохама- 159 лвцените реални ли са?тойо -колко години издържат при 5-7 хил.км на година ?въобще добра идея ли е да се вземат всесезонни гуми ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest raldo

Колега,мое мнение-те такова животно нема.Може да пишат всесезонни,но няма начин една гума да дава еднакво добри резултати зиме и лете. Ти си решаваш,но ако имаш възможнот си купи отделно зимни гуми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Естествено че е компромис с всесезонни, но за 5-7 х на година - ти караш ли бе човек :D ...мисля че при толкова километри наистина си струва всесезонни. Toyo V1 са много добри според мен - малко по-меки са, но не се изхабяват бързо. Не знам колко години ще ти карат но при по-сериозно каране са 2-3 години. Миналата година за 120 лв са били...не знам сега как са.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА !!!гумите биват 2 вида ЛЕТНИ и ЗИМНИ ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ НЕМА ,НЕМАЛО Е И НЕМА И ДА ИМА :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest group4dam

Вземи си 4бр. летни и каквито и да са 2 зимни -----> по черноморието сняг има 2 пъти в годината

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Всесезонна гума НЯМА. Като отидеш обаче при някой гумаджия и като му изръсиш, че искаш всесезонна, той ще ти предложи все нещо естествено. Защото дори и да бъде честен и да ти каже, че няма, ти като отидеш при следващия той пък ще ти пробута нещо. И затова и на първия му светва, че е по-добре той да те обуе, от колкото друг и ти "намира" всесезонна гума.Това е като да ходиш с есенна дреха и лято и зима.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

Toyo V1 -какви са летни или зимни ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BAlexandrov

Toyo V1 -какви са летни или зимни ?

Toyo Vario V1 са всесезонни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Всесезонната гума е лятна гума с грайфер, сам си прави изводите. Но от друга страна наистина е добър компромисен варянт. В никакъв случай не комбинирай зимата лятна отзад, зимна отпред, че има една приказка: С предните гуми можеш да тръгнеш, но със задните можеш да спреш! Досега съм карал само немски коли и съм много доволен от Vredestein, гледам и по улиците, че много коли са с Vredestein Quatrac 2 (всесезонни).Късмет в избора!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

То тия даже и в немския им сайт ги водят всесезонни така като гледам?! Нещо като Vector-ите на GoodYear. Не знам. Парите са си твои. Лично аз не бих си купил такъв тип гуми :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз пък много се чудех дали да взема всесезонни гуми вместо зимни, и без това зимата е една никаква, 99% от времето ги търкалям по асфалт, сух или мокър, но студен, където пък лятната гума стои като пластмасова и само се влачи, не може да тръгне не може да спре.Зимните гуми пък много лесно се опичат, като ги караш на асфалт особено понагрят от пролетното слънце - стават на камък и следващата зима само си въобразяваш, че имаш зимни гуми (дори и да имат грайфер)Но и според мен всесезонните гуми не стават за лятото, твърде меки са, с много грайфер и малко контактна площ, нямат достатъчно широчина на грайфера, за да задържат. Прегряват твърде бързо и спират да държат, все едно си със зимни гуми!За зимата, на сняг са пък още по-зле, доста им е твърд каучука, и не могат да захванат на снега. Изобщо за сняг/лед не стават!То в България вече няма много есен и пролет, по-скоро сме с тропически климат с лято и зима - така че си трябват летни и зимни гуми! всичко друго е компромис.Но ако наистина живееш във Варна, не изкарваш колата на сняг и караш доста предпазливо през зимата, със всесезонните гуми ще изкараш зимата идеално!И последно, най-добрите всесезонни гуми са GoodYear Vector 6

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

взех да си мисля за 4 зимни гуми 2-ра ръка ........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

вземи си 2бр. летни и 2бр. зимни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gydi

разправят че когато имаш ABS -трябвало да са едни и същи гумите...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

да на размер трябва да са еднакви, но няма проблем за какъв сезон са

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

С предните гуми можеш да тръгнеш, но със задните можеш да спреш!

за първи път чувам тази мъдрост, но има доста вярно в неяза кола с предно, като си с хубави предни гуми, и даваш газ, дават ти увереност, че имаш сцепление. и за спиране предните държат повече, така че се успокояваш.и като дойде някой кофти завой, или пък влезеш малко по-бързо и върнеш газта или натиснеш спирачката - и си се завъртял като пумпал!както и задницата е по-лека, и няма сила да натисне задните гуми да зацепят, в дъжд или на сняг - много е опасно!за това масово производителите препоръчват по-добрите гуми да са отзадразбира се никой не говори да се слагат балонирани или регенерирани гуми отпред. то дори и отзад е много кофти с такива гуми!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest CALYPSO^

Естествено че е компромис с всесезонни, но за 5-7 х на година - ти караш ли бе човек :ph34r: ...мисля че при толкова километри наистина си струва всесезонни. Toyo V1 са много добри според мен - малко по-меки са, но не се изхабяват бързо. Не знам колко години ще ти карат но при по-сериозно каране са 2-3 години. Миналата година за 120 лв са били...не знам сега как са.

Какво да ти кажа. Аз последните 3 години бях на съштия хал. Минавахме му на нашия Сивик по 5 хил. на година, което ништо не е. Та на въпроса за гумите: нашта я взехме от Германия и си беше с Continental, 4-та година ги карам вече, минал съм 25 хил. километра. На тях пише М+S , което според някой означавало всесезонни, ама знам ли. А иначе има нарисувана и снежинка ( * ).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

Естествено че е компромис с всесезонни, но за 5-7 х на година - ти караш ли бе човек :ph34r: ...мисля че при толкова километри наистина си струва всесезонни. Toyo V1 са много добри според мен - малко по-меки са, но не се изхабяват бързо. Не знам колко години ще ти карат но при по-сериозно каране са 2-3 години. Миналата година за 120 лв са били...не знам сега как са.

Какво да ти кажа. Аз последните 3 години бях на съштия хал. Минавахме му на нашия Сивик по 5 хил. на година, което ништо не е. Та на въпроса за гумите: нашта я взехме от Германия и си беше с Continental, 4-та година ги карам вече, минал съм 25 хил. километра. На тях пише М+S , което според някой означавало всесезонни, ама знам ли. А иначе има нарисувана и снежинка ( * ).
на леките гуми поше ли м&с значи са чисто зимни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

На тях пише М+S , което според някой означавало всесезонни, ама знам ли. А иначе има нарисувана и снежинка ( * ).

на леките гуми поше ли м&с значи са чисто зимни
снежинката е гаранция за зимна гума, иначе и на всесезонните пише М+S, което означава Mud+Snow, кал и сняг

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...